Profil billede

About me

BloggerLifeBloggerLifeBloggerLife
Det er mig, der er Gulde & Janni, og én måde at beskrive mig kunne være en tosset, midtjydsk guldfiske-pige, crazy cat lady og aspirerende minimalist med alt for mange hobbyer.

Mange modsætninger mødes i mig. Jeg er lidt af en (stolt) nørd og elsker logik, systemer, organisering, koder og programmering. Tilføj en kreativ sjæl der udfolder sig i alt muligt som foto, tegning, skriveri, design, tankespind, musik og andet kreativt håndværk, og du har det smukke kaos som er mig. Som du måske ser, er jeg multipotentialite. Jeg keder mig aldrig.

Blogger

Jeg er personlig hobby og livsstilsblogger med bredt udvalg af emner indenfor mine interesser, tankespind, positiv tænkning, vlogs  (videoblogs eller -logs) og glimt fra hverdagslivet.

Se arkivet for blogposts efter tid eller emner

Multimedie & kontor

Jeg er passioneret webdesigner og webudvikler siden 2003, lavede Gulde.dk 2006 og blev uddannet Multimediedesigner AK på EAMV 2013.

Jeg valgte i 2016 at supplere med Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration.

Se mit CV eller Portfolio

Karatepige

Jeg er karatepige med sort bælte og tidligere danmarksmester og verdensmester.

#FAQ

#Hvorfor kaldes du Gulde eller Guldfisk?

Gulde kommer af Guldfisk (gennem GuldEfisk) og er en reference til min fantastiske hukommelse (eller ikke?) samt andre ligheds tegn med dette mit indre dyr. Det udtales med stumt d, altså tænk guld-øh og ikke gul-de.

#Hvad læser du?

Se bog-coveret ;) En god blanding af bøger, ebøger og lydbøger på dansk og Desuden blogs og webartikler. Jeg har en forkærlighed for fantasy, genren der i sin tid lærte mig at læse. Der er noget fantastisk over at udforske en helt anden verden med helt andre regler og både kendte og ukendte problematikker. Escapisme. Genkendeligt men distanceret på én gang. Dertil læser jeg gerne faglitteratur indenfor mine interesseområder. For tiden læser jeg:

Old Magic
Fallen
Arianna Rose
Clutterfree with Kids
Skab din egen sundhed - veje til selvhelbredelse - med de fem
Frygtens skole

Du har slået javascrip fra og ser derfor en muligvis outdated læseliste fra juli 2016, find den aktuelle på Goodreads.


2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Janni "Gulde" has completed her goal of reading 30 books in 2019!
hide

#Går du tur med din kat?.. i snor!?

Ja da! Vi tog det valg at gøre Fluffy til indekat, dels fordi jeg allerede har ofret katte nok til trafikken i en lille by, og bestemt ikke ville være tryg ved at have ham rendende frit rundt i en stor og tungere traffikkeret by; og dels fordi det er den mulighed vi har for den lejlighed vi bor i. Jeg synes dog stadig han fortjener at komme ud og opleve noget mere end lejlighedens hvide vægge, og det er noget han virkelig nyder. Han triller spindende og miavende rundt på dørmåtten, når jeg finder snoret og selen frem. En kat kan lige så fint gå tur som en hund - det bliver bare lidt kortere strækninger i lavere tempo og knap så lige linjer. Og så tager det tid at gøre missen tryg ved, men når først glæden ved lufteturen er opdaget, kan det hurtigt udvikle sig til en (positiv) afhægighed for missen - så forbered dig på at gøre det til en fast del af den daglige rutine.

#Interesse-junkie? Multipotentialite?

Jeg interessere mig for alt muligt - og har svært ved at begrænse mig. Kort sagt: jeg vil det hele! Jeg er en stolt multi-nørd.

Interesser

Sundhed særligt søvn, psyke, stress og i nogen grad sund (ren) spise og motion; ernæring. Drømme og drømmetydning. Psykologi som persontyper (fx ekstrovert / introvert). Psykiske fænomener som pro-ana; andre psykiske forstyrrelser som hypokondri, depression, aspergers; dertil livsstils valg og bevægelser som fx. vegansime eller feminisme der påvirker livssyn.Rengøring og organisering. Oprydning og udrydning/declutter. Minimalisme og simpel levevis. Tiny living og pladsbesparelse. Zero Waste, miljøvenlighed og genbrug.Capsule/basis sæt, herunder særligt EDC / project perfect bag og rejsepakning. Katte. Japan og japansk. Produktivitet, læring og hukommelse (bl.a. GTD, Getting Things Done metodologien). Økonomi, budgettering og frugality (herunder Dave Ramseys 7 Baby Steps) Lækker mad (men mest søde sager). Random facts, særligt om dyr. Videnskab, særligt som dukomentarer. Film, serier og anime. Tegning og manga. Fantasy og det okkulte. Rollespil. Lighed og fairness. Tankeeksperimenter og hjernevridere. Formatering og koder. Matematik. Makeup og skønhed. Neglelak og nailart. Tøjstil (ikke mode), kropstyper, farver og hudundertoner. Dark data og sikkerhed. Lego. Relaxation, ASMR, Wisper og Hypnose. Personlig udvikling. Fan-universer som Harry Potter, Pokemon og WITCH. Bullet Jourling.

Hobbies

At lære. Blogging. Karate. Tegne. Grafisk design og webdesign. Skrive. Læse. Se film. Fotografere. Videoredigering og vlogging. Neglelak og nailart. Musik, klaverspil, sang og kor. Løse koder og hjernevridere. Skuespil. Kreative projekter som smykkedesign (særligt i grønlænder-perler), origami, klippeklistre, fletning og knytning, hama perler, krympeplast og fimo-ler. Jeg har også prøvet porcelænsmaling, glaskunst samt syet tøj (hættetrøje, galakjole) og tasker. Tidligere KFUM&K grønspejder. Jeg har tidligere sunget (og spillet) i både skolekor, linjekor, kirkekor, gosphel kor, band og musical. Tidligere gymnast, rytmisk danser og springgymnast. Har engang gået til svømning men foretrak at dykke. Tidligere samler af ting som klistermærker, pokemonkort, glansbilleder, glaskugler, kapsler, sten og stranskaller, diddlpapir.

Aktiviteter

Karate. Yoga. Japansk undervisning. Crossfit.

Det er en uudtømmelig liste, for der kommer hele tiden mere til... og så har jeg sikkert alligevel glemt et og andet ;)

#Hvad ønsker du dig?

Udfordringen er jo, at egentlig ikke ønsker mig noget. Men hvis du insistere...

Ønskeliste
  • Oplevelser, gerne sammen :) (bonus hvis jeg ikke selv skal planlægge, hehe)
  • Gode bøger, fx
    • Indenfor fantasy genren
    • Sarahs Scribbles tegneserie samlinger
  • Grønne planter der ikke er nemme at slå ihjel :)
  • Noget nørdet indenfor mine fandoms og interesser: Harry Potter, Star Wars, Pokémon, kat etc.
  • Chokolade måske, selvom jeg ikke har godt af det 😏

#Hvem er..?

Fluffy

Fluffy

11,4 årig norsk skovkat med en kampvægt på 6,5 7,5 kg. Også kendt som The Fluff. Han er indekat, LitterKwitter toilet trænet og nyder hyppige lufteture i sele og snor.

Blandt hobbyer kan nævnes at kigge på/nakke pipfugle og andre katte, slås med tæpper, jagte pinde og snore, tygge i plastik samt vælte/smadre ting.
Emil

Emil

Kæreste gennem 15 år. Også kaldet Honney.

Blandt hobbyer kan nævnes Crossfit, karate/kampsport, gaming, hardball, film, serier og anime. Citere ofte: "Verden er et uretfærdigt sted"