Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Aids-fondens telefonopkald. I en god sags tjeneste...

Kender i det, når man bliver ringet op af en telefon-sælger, og bare venter på at lægge røret på igen? Nej tak, jeg skal heller ikke have et 40-timers telefon-abonnement mod mit førstefødte barn som betaling i dag... Kender i så det, når det er en velgørende forening? Så går mit hoved i konflikt. For sagen er jo god nok, men i ved, penge skal komme et sted fra. Og midt i arbejdstiden (jeg var jo i praktik sidste uge da de begyndte) eller konstant i min sparsomme fritid er altså bare ikke der jeg gerne vil bruge tid på en godtgørende sælger. Men jeg synes jo stadig det er en vigtig sag. Indlægget her kommer derfor nok til at forvirre med modstridende positive og negative humørsving.

Jeg har før støttet Aids Fonden. Jeg synes de har en god sag, og jeg synes det er vigtigt at få spredt budskaber om hvordan hiv kan smitte, eller måske vigtigere, hvordan det IKKE kan smitte, sådan som de forsøgte at sætte fokus på det i deres kampange om hiv-fobi. Fx at man naturligvis ikke kan blive smittet med hiv bare ved at røre en person der har det. Eller sidde på samme toiletbret. Hiv smitter heller ikke gennem eksempelvis spyt. Situationerne med risiko for smitte er faktisk kun gennem blod (og seksuel omgang). Og i dag findes der faktisk behandling, der gør, at hvis man bare tager den medicin man nu skal tage, så smitter man slet ikke. Man kan sågar som smittet person føde et barn, uden at barnet får sygdommen, hvis man blot er på medicinen. Det er en løsning man udbreder meget i fx. Afrika.

Jeg har undersøgt det hele før i forbindelse med hiv-fobi kampagnen, der havde havde kampagnesitet hivfobi.dk (nu af mystiske årsager med indhold fra "Murer i Danmark"?) hvor der bl.a. indgik en test/quiz for at udbrede kendskabet. Dertil nogle videoer hvor nogle personer afslørede nogle af de vilde ting de havde gjort, for ikke at risikere at blive smittet. En dame fortalte fx. hvordan hun undgik at sidde på offentlige toiletter, for hvad nu hvis der lå smitte på brettet? I starten stod hun i spænd mellem væggene, til det ødelagde hendes hofte, så siden tog hun bare håndtasken med, og sked i den.

Hvis det er den slags fordomme vi har, er det klart, at man med sygdommen oplever eller frygter at blive udstødt pga. den. Måske tør man ikke lade sig teste, af frygt for hvad folk vil sige/gøre, og så er den jo helt galt, for så smitter man jo en masse andre, og det kan som nævnt helt undgåes hvis man får den rigtige medicin.

Jeg har som nævnt støttet flere gange, men finder ikke at der pt. er plads i mit budget (jeg har jo ikke engang job pt!) eller på min prioriterings liste til at donere et fast beløb hver måned. Ikke, at jeg ikke vil støtte, bare ikke fast løbende. For i så fald findes der også mange andre foreninger der fortjener lige så stor støtte. Foreninger mod sygdomme fx, som Kræftens bekæmpelse, Støt Brysterne, Elsk Hjertet, for lige at nævne de eksempler der dukkede op øverst i min bevidsthed. Eller foreninger som Red Barnet og Dyrenes Beskyttelse. Skulle jeg så oprette abonnements donering på dem alle sammen? Det kan jeg jo ikke, hvis jeg samtidig skal have en glad bankmand... Så, hvis det gør mig til en skidt person, at jeg ikke vil ende i luksusfælden pga. faste velgørenheds abonnementer, så må det være sådan.

Og nu ville det i øvrigt være skønt, om jeg kunne slippe for at blive ringet op hele tiden. Hvis det kan lade sig gøre at bede om det. Tak.
Udgivet søndag d. 23. Februar 2014
3 kommentarer og 3644 visninger

Kommentarer

IGravatar Ilhja 23 Februar 2014 14:56

Du kan komme på Robinsonlisten, så må folk ikke ringe omkring den slags til dig. Men mange af de selskaber der ringer til folk printer art med nr. ud fra sider som krak og går så listen igennem uden at tænke på om folk er tilmeldt Robinsonlisten eller ej.

Jeg har det lidt på samme måde som dig, jeg vil gerne støtte men jeg kan ikke støtte alle og det er heller ikke alle foreninger hvor man kan gennemskue hvor meget der egentlig går til divs. udgifter.
Jeg har valgt at støtte når jeg har penge til årsager hvor jeg kan overskue hvor meget af mit beløb egentlig gå til dem som har brug for det. Det er den del jeg har fundet som fungere bedst med mig.

TGravatar Tenna 23 Februar 2014 15:24

Jeg syntes det er rigtig irriterende at blive ringet op af både alm telefonsælgere og støtteforeninger.
Den sidste måned blev jeg ringet op flere gange om ugen af Røde kors, der bestemt mente at jeg kunne støtte med 50 kr om måneden, selv som studerende. De forstod først at jeg ikke ville støtte, da jeg truede med politiet. Først derefter stoppede de med at ringe.
I hvert fald til mig... Nu er det manden de ringer til konstant. >__<

Jeg vil gerne støtte, men kun hvis jeg selv kan bestemme hvornår og med hvor meget. Faste beløb kan jeg ikke klare, især når der tit har været skandaler med, at dem man troede man støttede, ja dem støtter man ikke alligevel. :/ så kan jeg sagtens bruge pengene på noget andet!

GGravatar Gulde 23 Februar 2014 16:49

Ilhja: Åh, hvor er det rart at høre, at jeg ikke er den eneste der har det på den måde - og at jeg ikke bliver stemplet som dårligt menneske for det, hehe. Problemet med Robinsonlisten, er at det kun er telefon-sælgere den kan pille fra. Jeg har heldigvis endnu ikke oplevet nogle af dem der bare finder en masse numre og ringer til dem, og jeg har været rimelig god til at undgå selv at skaffe mig nogle (telefonsælgere generelt) på nakken - fx. ved at læse betingelserne i konkurrencer. Vi har altid delaget (og vundet) mange af dem i min familie, så jeg kan ikke helt lade være, men takker dog nej hvis jeg får øje på en liste af 4-5 (eller bare én) firmaer som man tillader at kontakte én pr. telefon, for er de først inde, er det svært at komme af med dem igen. Men i de tilfælde ville Robinson listen ikke engang hjælpe, for så har man jo "givet lov".

Men Robinson listen er lidt som med "Nej tak til Reklamer". Det gælder kun for firmaer, og ikke velgørende sager. Så jeg sidder lidt og har min tvivl med, om det overhovedet kan lade sig gøre at "melde fra" / "stoppe dem" i at ringe til mig igen.

Det støtte-mønster du beskriver er også sådan jeg foretrækker det

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie