Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Allergisk reaktion af natcremen?

Nøl er noget jeg på det sidste har været lidt for god til. Det er lidt skidt. Men på et enkelt område også heldigt tror jeg. For det har nemlig hjulpet mig til at opdage, at en af mine cremer måske ikke er god for mig. Jeg har brugt natcremen i den tro at det måske kan hjælpe min tørre hud i ansigtet (min hud er ikke for god for tiden, og jeg bøvler også med en del urenhed, bare så i er advaret). Men når jeg kommer det på starter jeg som regel med at fordele det i små klatter på ansigtet. Og så er det ikke altid jeg for smurt det ud med det samme. Måske kommer jeg lige i tanke om noget der skal gøres, eller også børster jeg tænder eller sådan noget. Så får klatterne lov at sidde lidt.

Sådan ser det typisk ud, når cremen får lov at sidde lidt...
Sådan ser det typisk ud, når cremen får lov at sidde lidt...

Da var det, jeg en dag opdagede, at huden nedenunder blev helt rød, der hvor cremen havde siddet. Det ser ret voldsomt ud, synes jeg selv. Men huden bliver bare rød. Det er ikke fordi den bliver hævet, svier, føles irriteret eller at der bliver noget at se bagefter, den bliver bare rød. Så jeg er lidt i tvivl om det er "nok" til at man kalder det en allergisk reaktion. Jeg har haft en "rigtig" allergisk reaktion før. Altså kontakt allergi, ikke bare min allergi for støv, blomsterparfumeret sæbe og alt muligt andet der gå i næsen.

Huden bliver rød efter et par minutters kontakt med en større koncentration af cremen...
Huden bliver rød efter et par minutters kontakt med en større koncentration af cremen...

Jeg har oplevet at huden bliver rød, hævet, irriteret og sviende. Det var dengang til karate, hvor jeg opdagede at jeg ikke længere kunne tåle hverken Tigerbalsam eller militærets varmecreme, som jeg ellers har brugt til at hjælpe med at opvarme musklerne i mine fødder/ankler, så jeg ikke blev så generet af min hypermobilitet i dem under træningen/opvarmningen. Dengang var der ingen tvivl, for huden var ildrød, og der var en tydelig skarp opdelen så man kunne se præcis hvor cremen havde rørt og ikke rørt.

Loreal ansigts dag og nat cremer

Det kan man nu også med natcremen, men det er ikke helt så voldsomt. Så jeg kan ikke helt finde ud af, om det ER en allergisk reaktion, omend måske bare en begyndende en, eller om det måske er meningen at cremen skal gøre det. Om den virker ved at øge blodet i huden, så huden stimuleres til bedre at reperere/vedligeholde sig selv.

Loreal ansigts dag og nat cremer
Loreal ansigts dag og nat cremer


Har i prøvet noget lignende selv? Alt i alt tror jeg ikke jeg tør tage chancen. Så jeg kommer ikke til at bruge denne creme igen. Men det ville da være rart at høre en andens meningLoreal ansigts dag og nat cremer
Loreal ansigts dag og nat cremer


Udgivet mandag d. 08. Februar 2016
2 kommentarer og 3678 visninger

Beauty

Kommentarer

IGravatar Ilhja 09 Februar 2016 21:30

Jeg ville stoppe med at bruge det, selvom det ikke er en helt 100% normal allergisk reaktion. Det ligner mere en mild form for nældefeber som jeg har lidt meget af.

DAGravatar Donald Axel 27 Marts 2016 22:47

Ja jeg har set allergiske reaktioner - men ikke på en creme.
Jeg synes det ser alvorligt ud.

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie