Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Apartheid racister hyldede vampyrer og albinoer

Jeg så en film i går aftes med titlen "A time to kill". Jeg har set den før, og der gik heller ikke længe før jeg genkendte den, en meget gribende retsags historie om en far, hvis lille 10-årige datter, Tonya, bliver voldtaget og maltrakteret på det groveste af to klamme blege racistiske fyre. Man får i filmen oplysningen om en lignende sag hvor fire blege fyre voldtog en lille mørk pige men alligevel blev frikendt. Det er tiden der stadig er præget af en hvis apartheid, skønt Marthin Luther King allerede har været der, og mørke og lyse er erklæret lige for loven - hvilket desværre stadig ikke fungere i praksis. Med det i baghovedet bliver faren derfor så frustreret ved tanken om at de to måske ikke engang bliver dømt, eller kun får omkring 10 år i fængsel, at han gemmer sig i retsbygningen og på dagen for de to racisters retsag springer frem med et gevær og skyder de to fyre ihjel. Retsagen derefter bliver indviklet og meget farlig idet den gamle Ku Klux Klan bliver tilkaldt af et par af racisternes familiemedlemmer. Alt fra trusler, tekst, korsafbrænding, bomber, ildspåsættelse, bortførelser og snigskytter florere og gør byen utryk.

Som sagt har jeg set filmen før og kan godt lide dem, men noget der virkelig slog mig idet jeg for mig selv visualiserede en mystisk-hævner pay-back situation (som jeg ofte gør det når jeg ser en film der oprør min retfærdighedssands), var en sætning en af racisternes bror sagde. Jeg husker det ikke præcist, men som vane for alle Ku Klux Klanmedlemmer handlede det naturligvis om hvordan det var de "hvides ret" at dominere, og hvordan "sorte mennesker" er undervæsner som hunde. Lige der havde min mystiske-fantasi-hævner mest af alt lyst til at rose ham for hans omtanke for vampyrer og albinoer, og efterfølgende minde ham om at han bestemt ikke er hvid men nærmere af samme farve som en gris - et træk der ikke umiddelbart burde få ham til at føle sig smukkere og højere hævet en andre mennesker.
Udgivet lørdag d. 16. April 2011
1 kommentar og 1369 visninger

Kommentarer

IGravatar Ilhja 17 April 2011 11:34

Jeg hader og elsker den slags film.
Jeg hader dem fordi at enten har de virkelig fundet sted eller også noget lignede. Og så hader jeg at kunne se på vores eget land og hvordan vi er nu her og tænke at det er faktisk ikke så forskellige i hvordan vi tænker.

Jeg elsker dem fordi det er historier som er vigtige at fortælle.

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie