Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Arbejds-, praktik- og uddannelsessituation - og det dér med at lade sig udnytte...

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal føle i dag. På den ene side er jeg glad, fordi vejret er godt og der sker noget i min situation igen. På den anden side må jeg indrømme at det er begyndt at irritere mig, at folk tilsyneladende opfatter mine praktikoplevelser anderledes klare end mig - og derigennem på en måde gør mig opmærksom på hvor naiv, godtroende og villig til at lade mig udnytte jeg tilsyneladende er i forbindelse med arbejde.

Men jeg skal da gerne indrømme, at jeg finder det svært at forstå folk af og til. Specielt i forbindelse med mine praktik-oplevelser og arbejdsøgning har jeg tit haft svært ved at forstå, hvad det er folk (arbejdsgivere) egentlig siger til mig, fordi jeg ganske enkelt ikke kan tro på at der findes folk som har så lav en morale at de vitterlig kan synes det er i orden, at jeg skal fortsætte efter et ulønnet praktik-forløb med fortsat at arbejde for free. Her må det hellere tilføjes, for afklarings skyld, at sidstnævnte scenarie ikke var tilfældet hvor jeg var i praktik sidst, men derimod mit første praktik-forløb. Jeg er altså åbenbart kommet dårligt fra start helt fra begyndelsen. Min vejleder ved kompetence-centeret, som jeg lige har været til samtale ved, så også helt forarget ud i hovedet da jeg nævnte det.

Nej, det sidste sted jeg var, var det bare lidt svært at få afklaring på hvordan de synes det gik, og hvad de havde tanker om der skulle ske bagefter. Når jeg kom ind på områder det hentydede/omhandlede fortsat arbejde blev der blot nogle lidt ubehageligt pauser, så jeg hverken vidste om jeg var købt eller solgt. Selvom der som regel blev hæftet en undvigende, tvetydig kommentar på, burde jeg jo nok have lugtet lunten noget før, men igen, jeg vil åbenbart helst tro det bedste. Og den gik ikke. Så kan vi altid snakke om det var godt eller skidt (for mig eller for dem), men nu er det sådan det er. Selvom tanken om beskæftigelse nu stadig virkede noget så rar.

På trods af folks forargede reaktion på mine vegne, husker jeg heller ikke forløbet som noget skidt. Men til en anden gang er der nok en del jeg gerne vil gøre anderledes. Heh, man er altid så fuld af energi og selvsikkerhed, når man lige har været godt beskæftiget, det må jo være tegn på at vi som mennesker har det bedst når vi laver noget. Vi har ikke godt af at gå i tomgang.

Det er heller ikke fordi jeg ikke har muligheder. Jeg går og overvejer måske at gå på noget uddannelse igen, i stedet for job (der er måske en mulighed), men jeg vil helst om det kan være noget, hvor jeg ikke "bruger" af mine SU-klip, da jeg bestemt ikke betragter mig som færdig uddannet på multimedie området (eller i det hele taget), men heller ikke vil kaste det efter noget, jeg ikke er sikker på om jeg vil og/eller kan bruge til noget. Så jeg vil gerne vente lidt, til min situation bliver lidt mere gunstig i den retning. Også fordi det meste videreuddannelse, hvis det da ikke lige skal være E-koncept, ligger i en radius af 200 km. fra min bopæl ^^" Århus, Ålborg, Vejle, Esbjerg... man skulle tro de var tegnet på med en passer med Holstebro i centrum. Men den mulighed jeg måske har, er vist noget elev-lønnet-agtigt noget, og noget jeg godt tror jeg kan bruge til noget, nu jeg jo gerne vil have en arbejdsplads, hvor jeg kan/skal stå for lidt forskelligt. Det kræver dog måske også noget opkvalificering, der dog vist kan gøres på nettet, men nu må jeg hellere få min "svigerinde's" tip undersøgt God Mandag til jer derude.
Udgivet mandag d. 24. Februar 2014
2 kommentarer og 2310 visninger

LifeSituation Ledig

Kommentarer

IGravatar Ilhja 24 Februar 2014 22:26

E-concept lægger da også i Herning? De startet op i sommers. Det er kun Web udvikleren der lægger alle de andre steder du nævner.

Det er altid træls når man ikke får et praktik sted, og uden at skulle sige noget negativ om lige der hvor du var, så har visse steder det også bare med at udnytte det lidt. Sådan lidt, vi har travlt lad os tag en praktikant i 4 uger agtig.

Det er også svært at sige i de situationer hvor vidt man er taget eller ej, jeg fik først at vide få timer før sidst dag var slut om jeg var inde eller ej.

Men det er bare op på hesten igen, ligesom os andre. Selvom det er virkelig svært, især hvis man går derhjemme.

GGravatar Gulde 25 Februar 2014 07:22

Det med E-koncept vidste jeg godt, det var faktisk også derfor jeg skrev det, "hvis det da ikke lige skal være E-koncept" - sætningerne blev vist lidt for snørklede så ^^"

Det er også et eller andet sted rart, at jeg ikke er ene om ikke rigtigt at vide hvordan det er gået før til sidst i praktikken. Selvom det selvfølgelig er træls at der er nogen der må gå igennem det.

Men jeg er bestemt heller ikke gået ned med flaget. Jeg tror dog også, at det en gang imellem er nødvendigt at reflektere lidt over tingene, som de er sket, og ikke kun den positive del. Du ved, så man kan lærer noget af det.

Tak for opbakningen/respons

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie