Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

At gøre noget godt for andre

Jeg er genial og har totalt hacket mig selv ^^" Men jeg har forsøgt at genkonstruere indlægget så godt som muligt

Det var svært for mig at komme i tanke om noget godt jeg skulle have gjort for en anden. For det jeg husker bedst, er alt det gode andre har gjort for mig, og til sammenligning synes jeg ikke jeg har præsteret noget så fantastisk godt. Eksempelvis var der jo dengang på efterskolen på andet år, hvor jeg gik og følte mig lidt udenfor og havde det lidt skidt, hvilket mine venner og vinender herhjemme fandt ud af, så de arrangerede straks et surprise party for mig! Se det var fantastisk!

Men når jeg nu tænker efter, kan jeg alligevel huske en god gerning jeg har gjort, noget som er lidt udover det sædvanelige så som at tage opvasken. Min historie handler om en pige, som jeg åbenbart uden spekulere over det skærmede for en del mobning i folkeskolen. Jeg fandt først ud af det siden hen, efter jeg havde forladt klassen for at tage på efterskole. En dag stødte jeg nemlig på hendes mor, som også blandt andet havde været en af lederene for de KFUM spejdere, som jeg også engang var en del af. Altså kende jeg hende i forvejen godt, så det var ikke mærkeligt at jeg den faldt i snak med hende. Og pludselig sagde hun så til mig, at hendes datter var ked af at jeg havde forladt skolen. Hun var kommet hjem en dag, og havde pludselig udbrudt "Mor, jeg savner Janni". Og som hendes mor sagde, var det jo lidt mærkeligt, for det var ikke "Mor, jeg savner Gitte" (en af mine veninder der også gik ud af klassen for at starte på efterskole), og det var ikke "Mor, jeg savner Åse", som ligeledes havde forladt klassen - og endda havde været pigens bedste veninde. Nej, det var "Mor, jeg savner Janni". Og da var det så jeg fandt ud af, at jeg åbenbart har standset klassen og derved skærmet hende for en del mobning.

Som sagt har jeg ikke engang spekuleret over det. Jeg er ikke godt til at opfatte hvordan folk har det, men jeg kan tilgengæld ikke tåle at se folk blive uretfærdigt behandliget. Jeg husker dog en episode, hvor jeg har forsvaret hende imod nogle andre fra klassen. Nu var vores klasse ikke nogen specielt god klasse, så der var vist flere der ikke lige havde ønskeforholdene, men hendes var altså lidt værre. Den episode jeg husker bedst, var det klasse-krise møde der blev holdt, netop fordi hun ikke havde det godt i klassen. Efter at hun havde fortalt os om hvordan hun havde det, rejste en anden pige sig op, og jeg vidste, at hun netop var en af dem der var med til at behandle pigen rigtigt grimt. Så da hun sagde: "Jamen, det er da ikke vores problem at ***** ikke har det godt i klassen, slog det klik for mig. Jeg blev ganske enkelt rasende, og det sker ellers yderst sjældent! For det var jo LIGE NETOP, vores, klassens, problem at hun havde det skidt, eftersom det jo var os der skulle sørge for at hun havde det godt! Jeg rystede ret efter meget bestemt at have forklaret det - og jeg husker ikke helt hvilket toneleje jeg har brugt, men jeg tror det var ret højlydt.

Det er sådanne situationer man kan tænke tilbage på, og føle, at man virkelig har gjort noget godt!
Udgivet tirsdag d. 09. Februar 2010
3 kommentarer og 1623 visninger

Kommentarer

IGravatar Ilhja 09 Februar 2010 20:41

Når jeg lige sådan tænker over det så syntes jeg egentlig heller ikke at jeg har gjort noget godt for nogen...

Det er altså også stort at stå op imod folk der mobber andre.

AGravatar Altair 09 Februar 2010 22:32

Gulde, hvor er du? Jeg kan ikke se dig?
Ej, det gør ikke noget. Jeg holder bare af at provokere folk frem en gang i mellem.

Jeg må sige, at det du gjorde for pigen i din folkeskoleklasse var rigtig flot. Det kræver virkelig meget mod at gå imod mobbere. Du bør være stolt over det, for de færreste ville gøre det.

EGravatar Eeyorenyk 11 Februar 2010 20:13

Hej Gulde

Din gode gerning hjalp dig med at vinde Valentines Day konkurrencen på Cautious - Tillykke!

Hvis du sender mig en mail med navn og adresse, så sender jeg din gave hurtigst muligt.

//Eeyore

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie