Gulde's interesse og livsstilsblog

En legeplads for mine tanker og tekstlige udfoldelser

At spise meget sukker giver ikke sukkersyge

Genetik, alder og livsstil spiller en rolle for udvikling af sygdommen, der altså ikke opstår som følge af et for højt sukkerindtag. Der er større risiko for at udvikle diabetes, hvis du er overvægtig.


Arh, så vidt jeg har lært, er det nu ikke helt korrekt. Ganske vist, er det ikke selve det, at sukkerindtaget er højt, der kan være med til at give diabetes (2), men det kan til gengæld et sukkerspejl med store udsving... Som fx. når man indtager meget sukker på én gang, hvorefter sukkerspejlet vil stige meget pludseligt, og senere falde igen lige så pludseligt fordi ren sukker er hurtigt at optage og opbruge set i forhold til fx. stivelse fra den sunde mad, som giver langt mindre udsving (optages langsomt så det begynder at nedbrydes, før sukkerniveauet er på sit øverste, og opbruges deraf lige så langsomt.

Måske har jeg bare hørt hvad jeg ville i biologi... eller også har Coca Cola valgt at fremlægge det på en måde (fortiet noget af sandheden) for at twiste os til at tro Cola er ufarligt. It's not, but I drink it anyway

Og i virkeligeheden ledte jeg bare efter noget der kunne be- eller afkræfte en ny teori jeg har fået, om at Sukkerfri (og søde-kemikalie fri) cola er mindre syrende end det rigtige... for det kunne mine tænder godt bruge... eller bedre at jeg helt stoppede med forbruget (Cola ligger nemlig helt oppe i toppen af syrende drikke), men det er pt. ikke et realistisk mål ^^"
Udgivet fredag d. 29. Marts 2013
2 kommentarer og 1433 visninger

Helbred Sukker SukkerJunkie

Kommentarer

IGravatar Ilhja 29 Marts 2013 15:32

Syremæssig tror jeg ikke der er forskel på de forskellige slags cola. Men sukkersyge kommer ikke kun af at man spiser for meget sukker. Hvis du har en god forbrænding og du spiser meget sukker tager du ikke skade som hvis du er overvægtig og ikke for forbrændt dit sukker. Det hele har noget at gøre med hvor godt dit insuling har det plus dine gener. Hvis mange i din familie har sukkersyge kan du også godt selv få det.

GGravatar Gulde 29 Marts 2013 15:39

Jeg tror desværre du har ret angående cola - jeg blev bare lidt forhåbningsfuld efter min tandlæge har fortalt mig at sukker faktisk også fungere som syrer - spyttet opløser det i munden til syre, som et mellemstadie, eller sådan noget... Så håbet var bare, at sukkerfri cola jo derved har en smuuugle mindre syre, end sukkerindholdigt ^^"

Angående det med diabetes, så ved jeg også godt, at sukker ikke er eneste faktor, og heller ikke nødvendigvis en dominerende faktor. Jeg mener bare at det ER en faktor, og ikke i form af man får meget sukker i kroppen, men at det giver store udsving. Hvis man fx. kunne æde store mængder af sukker hele tiden, ville det ikke være så farligt, som fx at sulte for derefter at få en pose slik engang imellem.

Hvor godt dit insulin klare at nedbryde sukkeret i blodet er derfor også af betydning, fordi det jo er med til at stabilisere sukkerspejlet.

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie