Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Børn-unge, og makeup?

Dette blogindlæg er skrevet som svar på en blog fra SS and the city

Jeg må indrømme jeg fik chok da jeg en dag på vej hjem fra gym stødte på en pige, der så ud til at gå i ca. 2 klasse, der var mejet ud i både make-up, tøj der passede til på samme forkerte måde (men det er off-topic), og med en mobil i hånden. Det føltes mildes talt forkert.

Selv går jeg ikke så ofte med make-up. Oftest er det, når jeg bruger det, for at gøre lidt ekstra når jeg fx skal til fest (ligesom enhver tager fint tøj på til en sådan lejlighed). Og jeg er enig i at man, til hvertag, har meget andet at bekymres sig om eller spilde sin tid på.
Til hverdag kunne jeg finde på at lægge en streg eller en øjenskygge, hvis jeg vil skabe opmærksomhed blandt mine venner for sjov (for det sker så sjældent, at når jeg gør det, lægger de mærke til det, hehe).
Kun til fest kan jeg også finde på at lægge mascara og af og til en smugle faundation.

Jeg har kun yderst sjældent set folk det klæder med for meget make-up, i højeste grad hvis man ikke kan lægge det, det gælder både store og små. Især faundation er noget at det mest !¤#¤%!! Jeg kører i tog med en pige, som hver dag iføre sig et tygt lag af dette - og så i totalt orange. Det så enormt komisk ud, fordi man kunne se forskellen på hendes hender og ansigt (og nakke, hvor hun havde glemt en hvid plet, tsk). Hun smøre sine øjenvipper i så tygt et lag, at det ligner ben på en edderkop (og det helt uden at overdrive). Det et i al fald for meget!
Make-up skal lægges, så det fremhæver, ikke så det dækker. Der skal ligge så lille en mængde, at man kan se mennesket nedenunder. Eller i det mindste fornemme livstegne? (Hehe, ej, det var for sjov).

Jeg har dog ikke fået kendskab til make-up i samme rækkefølge som dig. Det første hed neglelak og læbestift - hvilket var før lipglossens tid! Men hovedsagelig neglelak. Siden kom øjenskyggen, siden igen mascara, så kom stregen og til sidst lærte jeg også ordet "faundation".

"Siden hvornår blev verden sådan indrettet, at det for det meste handler om at blive voksen så hurtigt som muligt?" (citat)
Det er et meget godt spørgsmål, men samfundet i dag lægger desværre netop op til dette, ikke bare med hensyn til børns sminke og tøjvaner. Også på uddannelsesfronten skal man vokse, helst så hurtigt så muligt. Man skal efterhånden næsten vide hvad man vil fra man starter i børnehaven, men skulle man efterleve det, så tænk engang hvor mange princesser vi så ville få :3
Udgivet mandag d. 26. Januar 2009
3 kommentarer og 1859 visninger

Thoughts Tankespind MinMeningOm Reply

Kommentarer

FGravatar Fidla 27 Januar 2009 15:13

Jeg er fuldstændig enig.
Engang var der en pige i min klasse jeg aldrig havde set uden makeup (deriblandt et ton foundation) og mine klassekammerater (jeg har kun gået i den klasse siden 5.) havde kun set hende 1 gang uden sminke. Helt sygt. Hun kom ind i 4. klasse og havde kun været der 1 gang uden masser af sminke klasket i ansigtet, og det var ikke engang pænt..
Så jeg er mere end enig i hvad det er du skriver blog om. Godt emne at tage op.
Og klamt med ornagepigen

Knus fra Fidla

OGravatar Oliivia 27 Januar 2009 18:40

Jeg er 100% enig!
(www.Lippa.Dk anbefalede blogindlægget, så jeg gav mig til at læse det ;D)
I min klasse bruger de KLUMPER af mascara, et mega lag forkert farve foundation, en masse øjenskygge, og et totalt fedt lag lipgloss.
For mit vekommende er det en lille bitte smule lipgloss, og hvis jeg skal møde tideligt kan jeg også finde på at tage en smule foundation el. pudder. Men det er også KUN fordi, jeg har meget "gennemsigtig" hud, og man kan se mine blodårer rundt om øjenene --'
Men jeg er HELT enig i hvad du skriver!

- Oliivia

JGravatar Johanne 02 Februar 2009 19:04

Jeg kunne ikk være mere enig! F.eks, fra min skole, er der en lille pige fra 4., med hele molevitten, dvs. mærkevarer(inkl. G-star og D&G), står og snakker i sin mobil, og så et tons lag makeup. Det var bare, Stakkels pige?! Tænk at hun bliver nødt til at gøre så meget ud af sig selv!
Syns det er ved at tage overhånd!
- Johanne v/Irmondo.dk

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie