Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Brug Spotify til at embedde musik på din blog

Jo, jeg tror den er god nok. Efter lidt research frem og tilbage, er jeg endelig nået frem til en mulighed for at ligge musik i blogindlæg, gratis og lovligt, nemlig ved at brug Spotify's Play Button funktion!

Er det lovligt at embedde musik med Spotify Play Button?


Ja! Baseret på Spotify's egen pressemeddelselse angående afspillingsknappen Spotify Play Button, er det blot netop en afspillingsknap der bruges til at åbne Spotify og afspille musikken dermed. Der erklærer desuden selv at det er både fuldt lovligt, og helt gratis!

Attention alle bloggere og webredaktører! Fra i dag bliver Spotify nemt tilgængeligt for alle på nettet, det sker med introduktionen af Spotify Play Button. Den nye widget gør dig i stand til at afspille enhver sang, ethvert album eller playliste fra Spotify på dit website — lynhurtigt, fuldt lovligt og helt gratis.

Den nye Spotify Play Button gør det nemmere end nogensinde før at dele alverdens musik med dine online læsere. Ikke flere distraherende reklamebannere og pop-ups og ingen bekymringer om problemer med rettighederne til musikken — bare nem adgang til over millioner af sange i den bedste kvalitet.


Så... når bare du afholder Spotify's øvrige regler for deres Play Button, Spotify Play Button terms of use, der i store træks siger, at du skal overholde loven med din brug, samt behandle Spotify pænt (ikke forsøge at skade/ødelægge) og ikke ændre på funktionen... hvis du overholder dét skulle du være Good to Go

Hvad så med KODA og Spotify Play Button


Igen, eftersom Spotify Play Button er netop hvad navnet beskriver, en afspillings knap der åbner Spotify, ligger musikken jo faktisk ikke rigtigt på din blog. Den ligger på Spotify og afspilles via Spotify, og de har allerede sørget for at indgå aftale med KODA.

Så slipper du endda for at bruge KODA's særlige Blogger Musik tilladelse, som kræver at du er dedikeret musikblogger, indlægget handle om det stykke musik der bruges og hele bloggen skal være 100% ukommerciel dvs. intet der kan give nogen som helst der kan nogen form for indtjening overhoved, hverken penge (fx. reklame bannere) omtale eller overført værdi, fx. ved at bringe en reklame for/omtale af et arrangement sammen med musikken. Dertil skal man selv søge tilladelse fra komponisten (samt eventuelle andre rettighedshavere). Du skal også sende en mail til KODA for at søge om tilladelse, til netop din blog.

Du skal skrive om musik, og brug af musik skal udgøre et supplement hertil.

Din musikblog er ikke kommerciel. Det indebærer, at din blog ikke må generere indtægter, f.eks. fra bannerannoncer, og at du ikke må bruge din blog til at promovere kommercielle aktiviteter, hvori du eller dine evt. samarbejdspartnere har økonomiske interesser, som f.eks. events, DJ jobs, live arrangementer osv.

Du skal indhente samtykke til gratis brug af musik på din blog fra de komponister/sangskrivere, der har skrevet den pågældende musik. Et samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage af komponisten/sangskriveren. Samtykke skal dokumenteres på forlangende fra KODA/NCB. Du behøver ikke indhente samtykke for musik, som rettighedshaverne i forvejen har uploaded på SoundCloud eller YouTube.


KODA har det i øvrigt med at have morsommelige klausuler i deres aftaler, vidste du fx. at du ikke må tjene penge på dit website, hvis du er medlem af KODA og vil afspille din egen musik på dit eget website? Tankevækkende, right?

Der må heller ikke være indtægter i form af fx. salg af bannerreklamer.


Men som sagt har Spotify allerede har en anden aftale med KODA (Spotify kommer til Danmark: KODA underskriver aftale med Spotify), så ved at bruge deres tjeneste, slipper man altså for at skulle finde nogen anden form for tilladelser.

[...] ingen bekymringer om problemer med rettighederne til musikken [...]


Hvad er så ulempen ved Spotify Play Button?


For det første, at servicen jo gør brug af Spotify programmet (Spotify Desktop App) samt en Spotify bruger... med andre ord, kan man altså kun høre musikken, hvis man er tilmeldt Spotify (hvilket btw. kræver, at de får adgang til din Facebook).

Alle nye brugere på Spotify kan lynhurtigt tilmelde sig via Spotify Desktop App, som vil køre i baggrunden, lige så snart, de starter med at afspille musikken — dermed behøver dine læsere aldrig at forlade siden.


Dertil kommer Spotify-aftalens begrænsinger, nemlig at gratis brugere kun kan høre en sang maximalt 5 gange, og at man kun kan høre op til 10 timers musik samlet set pr. måned.

How much music you can stream
Starting with 10 hours, your account will then receive a 2.5 hour streaming allocation each week. Any time that you do not use in that week is saved up. Your streaming time can be saved up in this way to a total of 10 hours.

Streaming time is added to your account each week, on the same day of the week that you created your Spotify account, and at approximately the same time of day.


Jeg er selv opsitivt overrasket over at støde på dette - men sådan er det naturligtvis ikke alle der har det. Jeg stødte fx på en anden holdning fra Lars K Jensen i hans indlæg Spotify oversælger deres Play Button. Han synes ikke selv, at der er noget nyt i funktionen, og dele holdning med Kasper Villums Tweet:



Jeg studsede dog mest over hans udtalelse om at det i virkeligheden slet ikke er så let at dele Spotify, musik, som deres pressemeddelelse gav indtryk af:

Det er jo løgn. Det er for eksempel meget lettere med YouTube. Og SoundCloud. Og BandCamp. Og… well, you get my point.


På den ene side har han jo ret. Youtube musik fx. er meget letttere tilgængeligt, og kræver ikke af brugeren, at man skal indstallere noget, end ikke at man tilmælder sig noget, for at kunne afspille videoerne. Omvendt er der dog det med rettighederne. Musik fra youtube er for egen regning når det gælder KODA, så for mit vedkommende vil jeg hellere benytte mig at Spotify funktionen, og så være sikret mod bøvlet med rettigheder, frem for at risikrere et ordentligt bødesmæk for at gøre noget forkert. Han skriver dog også, at han godt er klar over at Spotifys restriktioner i forhold til at skulle oprette sig, sikkert er for at afholde aftaler med KODA og for at sikre det med de max. 5 afspilninger.

For min del er jeg dog glad for endelig at have noget jeg kan rette mig efter! Så ved man da hvad man må, og ikke må her i Blogland
Udgivet søndag d. 09. December 2012
3217 visninger

Rettigheder SocialSharing NerdSearch Music Blogland Spotify SocialMedia

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie