Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Candles, cats and cruise control

Jeg besluttede mig for at nyde et af mine dufte stearinlys mens jeg arbejdede. Jeg er ved at have indhentet nok af det forsømte på mine mange projekter, til at føle mig ok med. Og vigtigere endnu: Jeg har fået skabt så megen klarhed over hvor jeg er og hvor meget der mangles og præcist hvad der skal gøres, at jeg nemmere kan beslutte mig for hvad der er vigtigst at gå igang med næst efter, og jeg derved får en ro med mig selv til at vurdere hvad det vigtigste for mig at gøre lige nu er, og vigtigere endnu, hvad det som følge deraf er helt acceptabelt for mig ikke at arbejde på lige nu.

Jeg er med andre ord nået til Getting Things Done (GTD) cruise control! Og det er fantastisk!

Det er jo et faktum, at vi kun kan arbejde effektivt med én ting af gangen. For ikke at sige, at vi faktisk kun kan arbejde på en ting ad gangen, punktum. Multitasking er i virkeligheden ikke at arbejde på flere ting samtidig, men at skifte meget hurtigt mellem flere forskellige ting, hvilket er både ineffektivt og belastende for hovedet.

Dertil er det et faktum at ting taget tid og ressourcer, og at vi kun har en begrænset mængde af dette. Så det et et faktum at jeg ikke kan gøre alting og ikke kan gøre det samtidig, og deraf må vælge én ting ad gangen. Derfor er prioriteringen vigtig. For det er nemlig ikke den ting vi VÆLGER at gøre, der er det som stresser. Nej, det er alt det som vi deraf vælger IKKE at gøre. Alt det vi ikke samtidigt kan nå. Specielt hvis vi (og her mener jeg naturligvis også i høj grad mig selv) ikke er klar over, hvad der er vi har valgt fra. Så vi heller ikke er klar over, om det vi nu laver pt. også er den bedste måde at bruge tiden på lige nu.

Her skal det også indskydes, at det vigtigste at gøre, ikke altid er det vigtigste på To Do (eller Next Actions) listen. Det skal jeg især minde mig selv om også. For somme tider er arbejde ikke det vigtigste vi kan gøre. Sommetider er det vigtigste lige nu for eksempel at sove. Eller spise. Eller at være social med sin familie. Eller sågar bare at slappe af, lave ingenting eller stene foran fjernsynet. Fordi de ting er det som er med til at lade os op og holde os kørende. Det kommer selvfølgelig til at lyde meget maskinelt, hehe. Men ikke desto mindre et det rigtigt. Uanset hvad der er det vigtigste i dit liv, vil det vigtigste at gøre lige nu, ikke altid være det der synes mest "produltivt" eller mest "hyggeligt" og nydsommelige. Sommetider er det rigtige valg at yde og somme tider at nyde.

En anden ting den her klarhed har gjort for mig, er at fjerne den barriere af modstand jeg har haft mod at gå igang med visse opgaver, der til gengæld har brugt hele dage og nætter på at nappe mig med skyldfølelse og al skins ukonstruktive overspringshandlinger. Årsagen til modviljen har jo værken været at jeg ikke kunne se det vigtige i at få det gjort. Eller at jeg ikke har været i stand til det. Årsagen har været, at opgaven har virket for uoverskueligt at komme igang med, fordi jeg ikke havde fået afklaret præcist hvad der var det næste jeg skulle gære. Hvilket betyder at det næste der skulle gøres var at afklare hvad der skulle gøres, og den slags kræver store mentale ressourcer som jeg ikke altid har haft, selv når tiden har været der. Så det at få afklaret mange af de ting, har gjort, at det generelt set bare har været nemmere at komme igang, hurtigere at få ting gjort, og mere nydelsesfyldt både at arbejde med og ikke at arbejde med (aka, slappe af).

Så jeg er godt tilfreds! Og besluttede at fejre med lidt duftelys mens jeg arbejdede i roligt tempo, og samtidig kunne holde lidt øje med katten, den lyskeprins. Mr. Fluffy er vældigt glad for stearinlys og for at skulle dem eller stikke ild på sig selv i forsøget, det fjols. Så selvom han sad og så noget så uskyldigt ud, så må jeg sige: "Mig kan de ikke narre!" Hehe.

Og ganske rigtigt. Han ved godt han ikke må... Men så alligevel! Den luskeprins


Udgivet tirsdag d. 15. Oktober 2019
689 visninger

GTD SelfCare Fluffy

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie