Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Dag 27. Familie - og ret til valg om udlevering på nettet

Se, dette emne mindede mig virkeligt om et indlæg som Ilhja engang skrev (marts 2010) , og som jeg selv bloggede et svar om: Vi er så personlige uden at være det... Det er da lidt underligt, at jeg som personlig blogger, bevidst undgår noget der har så stor betydning for den jeg er blevet, den jeg ér, som min familie. Eller som emnet handlede om, min kæreste. Men det har sin årsag. Min holdning er sådan set det samme, som jeg gav udtryk for mit indlæg dengang. At jeg ikke skriver meget om min familie/kæreste, udover når jeg periferert nævner dem, skyldes, at jeg ikke føler det er min ret at udgive/udlevere dem her på nettet. Jeg går meget op i den rettighed: at man skal have lov til selv at bestemme om man har lyst til at kunne findes overalt på nettet eller ej. Og det kan irritere mig meget, når fx Facebook brugere ikke respektere den ret. For ikke at sige, at de overhovedet ikke aner at den eksistere.

For det at blive udgivet på nettet, er jo noget andet, end at være tilstæde i virkeligheden (IRL). I virkeligheden kan du være til stæde, og efterfølgende husker folk at du var der, men kun som et minde. Hvis ikke de har billeder, men i så fald er det kun dem der har dem. Når man derimod er til stæde på nettet, er det både nu og foraltid derefter. Alle (eller i hvert fald mange) har mulighed for at tilgå ”mindet” som nu ikke længere blot er et minde, men en manifestation af tilstædeværelsen, som kan gemmes, udgives igen og sågar manipuleres derimellem. Pludselig kan man være tilstæde alle mulige steder og på alle mulige måder, uden egentlig selv at have været det... eller at ville det... Det er en risici, der (synes jeg) bør være forbundet med et valg. Man bør have lov til at vælge, hvorvidt man ønsker den risici eller ej.

Af den årsag er der ikke mange billeder at finde her på bloggen, som ikke er af mig, eller af genstande. Fordi jeg føler, at billeder af andre, kræver, at jeg først får deres tilladelse til at vise dem, og det er ikke altid jeg orker gå igennem det at spørge, for et billede eller 2. Jeg skriver gerne om dem, men også her forsøger jeg at være opmærksom på hvordan jeg udlevere dem, fordi det, igen, ikke er min ret. I hvert fald ikke efter min mening.

Måske har du en anden? Eller måske er du enig? Under alle omstændigheder vil jeg gerne høre din mening

Med alt dette er sagt, vil jeg alligevel slutte indlægget af med min familie (eller noget af den) fra julefrokosten hos min farmor i går — i vil ikke kunne skelne dem ud fra dette alligevel, men stemningen er god, thats why

Og så fik jeg også lige testet min nye mozaik-streng funktion — mozaik, men på udvalgte billleder frem for et helt album, hehe

En del af Julechallenge 2012 fra Frk. Stubba
Udgivet fredag d. 28. December 2012
2074 visninger

Julechallenge2012 Events Jul Challenge Mozaik

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie