Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Declutter #6 Nemt med skadeligt

Fjern/opbrug tind der er praktiske men ikke så miljøvenlige... Køkkenrulle, husholdningsfilm, vand på flaske, wet wipes og lignende, og lad være med at erstatte dem.

Vi bruger ikke flaske vand, mindre det er fordi jeg har behov for en vandflaske til karate. Min drikkedunk derfra er nemlig forsvundet. Og så genbruger vi hellere en colaflaske et par gange før den bliver smidt ud. Det er ikke så sundt, og jeg vil egentlig gerne have en lækker glasflaske som den fra ReTap at have mit vand i, men det er en nødløsning. Vi køber ikke flaskevand bare for at taget det med på turen eller have derhjemme. Så jeg gør allerede en del for at udgå det.

Wet wipes er lidt værre, men ikke meget. Jeg har gerne en i tasken til hvad-nu-hvis, men jeg bruger dem ikke hjemme og har ikke store pakker af nogen art liggende. Nogen er glade for dem til at fjerne makeup og den slags, men det er ikke rigtigt mig.

Faktisk kommer problemet først bland forslagene, når vi kommer til husholdningsfilm og køkkenrulle. For det bruger vi. Og jeg er ikke ked af det. Køkkenrulle af hygiejne årsager, fordi der er ting det bare ikke er praktisk at bruge en karklud til (så skal der vaskes uhensigtsmæssigt meget, og det er jo heller ikke miljøvenligt). Og det samme med husholdningsfilmen. Vi bruger også bøtter af forskellige slags til vores mad, men jeg bryder mig ikke om at stille mad i køleskabet, som ikke er pakket ind. Og jeg bryder mig ikke om at skulle bruge folie! Staniol/folie bliver kun brugt i yderste nødstilfælde herhjemme - hvis der bare ikke er andre muligheder. Så som over mad der skal tilberedes i ovnen og bliver tør ellers. Hvis ikke det skal bages, kan husholdningsfilm bruges i stedet, og jeg bilder mig i hvert fald ind at det er mere miljø-venligt. Så køkkenrulle og folie bliver ikke produkter der forsvinder fra vores køkken foreløbigt. Men jeg kan da forsøge at spare på det

En ting jeg til gengæld gerne vil have gjort kål på og siden forvist er engangsglas, tallerkner og andet service. Ja, det er da nemt ikke at skulle vaske op, men det giver så meget arbejde og resourcespild tidligere i forløbet at det samlet set hverken er nemt eller kan betale sig, i hvert fald ikke for miljøet! De helt små tror jeg dog ikke vi kan lade være med at bruge ^^"
Udgivet mandag d. 19. Januar 2015
1067 visninger

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie