Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Det der med 'gamle' forældre

Idag (på min friaften) fik jeg lige tid til at læse lidt fra de blogs jeg følger. Og så kom jeg forbi et indlæg fra Nina's Verden (jah, igen) som vakte min interesse, "Gamle forældre", udløst af noget med at Anna Linnet på snart 60 skal have et barn til.

Men hvor er jeres grænse? Har i nogen grænse? Jeg vil helst gerne have mine børn inden jeg er 35 år. Men man ved jo slet ikke hvordan ens liv ser ud om 10 år. Om man er nybagt mor eller far som 20 eller 60 årige, så kan man jo sagtens være den bedste forældre alligevel. Men hvad er din holdning til gamle forældre?


Nina bekymring virkede til at være, at tiden for barnet og forældren sammen, blive begrænset af den høje alder, og det er da også rigtigt. Selv er jeg også lidt eftertænksom, men af en anden årsag. Jo ældre man bliver, des dårligere bliver éns arvemateriale, og des større chance er der for at tildele barnet en eller anden form for sygdom allerede fra barn. Vi udvikler os jo også op gennem alderen, og jeg ved heller ikke om al den visdom og livserfaring er god bund for at give en god og fejlfyldt opdragelse.

Men jeg er djævlens advokat og tænker altid for og imod Udover det fysiske tror jeg ikke jeg sådan rigtigt har noget imod det. Men jeg tror jeg ville synes det var mærkeligt. Min mor var selv 28 da hun fik mig, og i hendes verden var det sent. På den anden side passer det mig udemærket at hun ikke var De unge mødre materiale... hvis det altså havde eksisteret dengang. Men vi er jo forskellige, og nogle bliver klar til børn før andre. Måske er det også sådan at nogle bliver færdige før andre.

Men som Nina også selv skriver, ved vi ikke hvor vi er om 10 år. Så jeg ved heller ikke hvornår jeg selv skal have børn... Om jeg i det hele taget skal. Det er lidt ligesom med det med at blive gift, det er jo bare sådan noget man gør, men har man nogensinde tænkt over, egenhændigt, om det er det man vil? Og hvorfor? Nah... den tager vi engang ude i fremtiden.

Hvilket i virkeligheden vel bare viser, at jeg ikke er klar endnu. Ligesom jeg heller ikke var klar til at flytte dengang som 18-19 årig, hvor alle syntes at vide hvad der var bedst, og ikke var bedst for mig, og hvad jeg havde lyst til og ikke havde lyst til. Jeg ved, at jeg flyttede da jeg var klar. Det kommer lige så stille, med at man begynder at drømme om selv at kunne sætte regler og styre hvordan hjemmet skal være, eller i mit tilfælde, selv at kunne bestemme hvad der skal være, og ikke mindst ikke skal være i køleskabet. Jeg tror da helt sikkert også det bliver sådan med babyer. En dag bliver man vel bare skruk, ligesom en del af mine veninder er det... Når man altså ikke medregner dem som allerede har født.

Suk, jeg er jo gammel allerede Er du?
Tjek også gerne op på Nina's indlæg, og læg din holdning i en kommentar. Ja, og du må da også meget gerne ligge den her, hvis du har lyst
Udgivet torsdag d. 24. Januar 2013
2 kommentarer og 3172 visninger

Tankespind Reply

Kommentarer

CGravatar Cathrine 24 Januar 2013 22:09

Jeg syntes at alle vores personlige smileyer er helt fantastiske og det er altså bare noget som nye bloggere bare ikke rigtig har. Det er fedt at man kan se at man er en af de gamle bloggere. Og ja, det er altså fedt at man lige kan smide sådan en smiley ind når man lige har brug for at vise evt. ironi eller andet sjovt Det gør også bare teksten meget mere livlig!

IGravatar Ilhja 25 Januar 2013 09:30

Jeg har ikke noget imod gamle forældre, efterhånden kender jeg flere og flere hvis forældre er gamle(dog ikke lige 60 da de får et barn). Men hovedsaglig er jeg lidt ligeglad hvor gamle forældrene er når de får et barn. De fleste mennesker har sat sig ind i fordele og ulemper når man har en vis alder.
Det hele handler om hvad ens personlig grænse går.

Jeg har altid sagt at jeg aldrig ville have børn, lige indtil at jeg blev gravid. Så ville jeg have alle mine inden jeg blev 30. Nu er jeg snart ved at være 30 og jeg har stadigvæk kun 1 barn og vil gerne have flere så pludselig bliver den grænse også rykket.

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie