Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Efteråret er kommet! Med forkølelse und alles...

Det er blevet efterår. Der var ganske vist et par dage med temperaturer der lugtede en smule mistænkeligt at de sidste krampagtige sommertræk, men nu er det slut. Morgerne er kolde som ikke tidligere - den anden dag var der nærmest allerede rimfrost som i toge og hvidt stads i grasset. Og nu har jeg fået efterårssyge. Den sædvanlige gang øm hals (om end ikke så meget hostetrang som sædvanligt) og snotnæse. Jeg begyndte med ekstra sensitiv næse i mandag-tirsdags, og mistænkte faktisk om jeg kunne have noget efterårsallergi, hehe. I stedet brød det ud på første ikke-arbejdsdag i onsdags med, jah... om hals og snot-næse. I dag med ekstra meget snot, øm ru stemme og hals og en tiltagende trang til hoste. Jeg holdt den ellers ret godt stangen i går til karate-styrketræning... som i øvrigt havde alt for mange frøhop - oh smerten i de ømme lår når man går ned af trapper i dag, hehe.Det har blandt andet betydet


  • at jeg mistænksomt har inspiceret vores vinduer og konstateret at, nej, der er intet åbent der giver muligheder for træk
  • at jeg ikke har sovet meget (effektivt) i nat, og har vrangforestillet det meste af natten (lige som i mandags i øvrigt) om at være vågen-ish og være bange for at holde Emil vågen med min snøften og hakken.
  • at jeg pludselig er blevet utroligt opmærksom på hvor meget tøj jeg har (eller ikke har på)
  • at jeg skal til at deale problemet med at jeg føler mig kold under (sommer) dynen om morgenen (når jeg rør ved min hud på fx. mave og lår), selvom jeg stadig føler jeg sveder så meget at jeg er nød til at kaste den af om aftenen...
  • at jeg nok skal have fundet tørklæder frem igen
  • at jeg nyser mere end normalt... hvilket min krop med mit sundere vand indtag lige skal have vænnet sig til =_="
  • at jeg nok bør undersøge beholdningen af stripsils, selvom jeg stadig er af den holdning at de bedøver tungen mere end de har effekt på resten af halsen
  • at jeg fik ondt af mig selv i byen og kom til at snige nogle firkantede plader af ukendt spiselige brunlig substands med mig hjem fra outlet (hvor jeg i øvrigt også opdagede en anden skat jeg er fristet til at hente i morgen
  • at varm kakao hermed allerede er vurderet og afgjort til Efterårs Treaten! Jeg vil forsøge at eksperimentere lidt med en hjemmeblanding baseret på hollansk kakao fremfor butiks-blandings favoritten Amora
  • at jeg nok skal have fundet tørklæderne frem igen...
Så hvis der sidder andre der ude, der som jeg har næsen stoppet til og oplever at det til tider kun er den ene side, men at det bytter plads som om snottet glider fra den ene til den anden side... så bare husk at der faktisk sker noget i den retning... for reals (se link). Men mere med at næsen åbner og lukker sig, ikke så meget med snot der flyder... andre steder end ud af næsen og ud over det hele altså =_="

Udgivet torsdag d. 10. September 2015
2 kommentarer og 2381 visninger

Kommentarer

JHGravatar Jeanette Henriksen 11 September 2015 10:03

Jeg er pt også forkølet, men prøver trøste mig selv med at så får jeg det da overstået tidligt.. Jeg plejer været syg en gang her om efteråret og tænker at hvis jeg er syg nu så kommer der ikke mere resten af året.. Krydser fingre for at jeg slipper for mere, som jeg plejer..

Og ja varm kakao er det aller vigtigste når man er syg.. og man må gerne spise lidt chokolade..

Knus <3

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 04 Oktober 2015 17:51

Jeg plejede også have det sådan.. En gang hals-bøvl, og så var det dét. Det var så lige til det år jeg fik en dum hoste, som kom igen 3 gange, og 3 gang var så slem, at jeg slet ikke kunne få hold på hosteriet igen, og bare var i smærte og var træt hele tiden. Jeg kunne ikke sove og knap koncentrere mig om andet end at forsøge at holde igen og drukne det i hjemmelavet hoste-saft-te :/ Og sidste år havde jeg så også en gang forkølelse af flere omgange med få ugers mellemrum.

Det eneste gode er sådan set, at det bliver helt legalt at trøstespise og (over)forkæle sig selv

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie