Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Eksamen og læseferie - begravet i matematikken

Jep, i dag er jeg bogstaveligt talt begravet i matamatik. Jeg sidder og er i gang med at repetere da jeg skal op til skriftlig prøve (på gymnasiet) i morgen. Jeg er egentlig overhovedet ikke nærvøs, jeg plejer at klare mig utroligt godt i skriftlig mat - og jeg fik pænt høje karaktere i folkeskolen, og har også fået rimeligt gode karaktere i årest løb på gymnasiet... men lidt nervøs bliver man jo altid. Det er så derfor jeg sidder og repetere - og det gør jeg bedst ved at få styr på mine noter. Jeg behøver bare sætte dem i orden, og afgøre hvilke jeg skal bruge Meget smart.

Men er det bare mig, eller er der også andre der ikke fatter den "Man skal bare være ved at dø af skræk før eksamen, eller i det mindste lade som om"-atitude alle synes at have? For finken, det er da ikke jordens undergang hvis det går skidt TIL EN PRØVE!? Det er jo ikke den endelige eksamen? Og det freaker altså folk som mig rimelig meget ud! ulk: Jeg ville absolut ikke være nervøs, hvis ikke folk konstant spurgte mig om jeg var klar til eksamen, om jeg havde repeteret, om jeg tror det vil gå godt eller lignende spørgsmål! Jeg bryder mig bare ikke om dem, for de stresser mig virkeligt, og giver samme effekt som eksamens-nervøsitet - selvom de ganske sikkert har spurgt i bedste mening. :weard:

Nå, men jeg læste lige nogle råd i et ungdomsblad, til hvordan man skal opfører sig til eksamen for at hæve karakteren (hvad ikke gælder det faglige). De udspurgte var en kvindelig gymnasielærer og censor, og en mandlig universitets lektor.
  • Joke og grin - humoren viser, at du har overskud og distance

  • Det hjælper ikke blonde at farve håret mørkt

  • Virk selvsikker, men ikke for Karl-smart agtig

  • Sig ikke censor imod (men har du en god begrundelse for din påstand kan du godt gøre det).

  • Klæd dig ikke ud som nørd og tag briller på, det hjælper dig ikkeDet virker sådan set fint nok, men der er et spørgsmål jeg har glemt... Bør piger tage en nedringet bluse på? Og det jeg blev mest forarget over, var at de begge usikre på, om det også var en god idé. Og en af dem udtalte at han umiddelbart ikke mente det hjalp, "men generelt gør det ikke noget, at man viser sit køn til eksamen". En af mine egne lærer sagde faktisk engang direkte, at piger bør tage pænt tøj på og sminke sig til eksamen, da det giver højere karakter. Hvad f*ck er det da for en måde at give karakter på! :weard: Er det nu pludselig udseendet der skal bestemme hvor dygtig man er til engelsk? Jeg synes det er noget fis! ulk:
Okay, jeg kan gå med til, at førstehåndsindtryk er MEGET vigtigt... førstehåndsindtryk og sidstehåndsintryk (hvad vi faktisk også lærer til karate), og jeg kunne da heller ikke drømme om at troppe op med klamt fedtet hår i morgenkåbe eller noget i den stil. Selvfølgelig skal man klæde sig ordentligt, det ville man jo også gøre til en jobsamtale, men ligefrem make-up?... Men hvad mener i?

Nå, men nu må jeg hellere komme tilbage til matematikken. Jeg skulle gerne være færdig tidligt i aften - det kan nemlig godt være Emil kommer forbi (håber jeg i hvert fald :3) Han er til Beach Party i aften for at hører Linkin Park Jeg skulle egentlig have været med, men... til klokken 1 i nat og så til tænkeprøve i morgen, det er vist ikke den bedste 12-score-teknik (hehe). På den anden side, hvis han kommer forbi bliver det jo også på den tid af natten... hmm. Men jeg skal i hvert fald sørge for, at min hjerne er klar til at blive totalt masekreret i morgen - jeg har da også sørget for lidt "hjerneføde", nemlig chokolade. Nu kan jeg selvfølgelig ikke huske kilden (ja flot Guldfisk!) Men jeg har hørt, at chokolade skulle være den mest effektive (eller hurtige) energi du kan "fodre" hjernen med, da der er nogle stoffer deri som hjerne bruger (og som er lette at optage). Hmm, ulempen er jo så bare, at man godt kan tage på i vægt af det, men det behøver jeg nu ikke tænke på, jeg har for et halvt år siden udregnet min forbrænding til at være 242% af hvad jeg spiser! Og jeg falder også konstant i vægt, rimelig genrende. Især fordi det er så komsik et problem - der er ikke mange folk der tager en seriøst når man snakker om hvor bange man er for at gå mere ned i vægt. Jeg må æde tonsvis af chokolade for at holde min oppe i hvert fald Og det har da den positive side, det smager fantastisk, mums! :3
Udgivet torsdag d. 05. Juni 2008
1114 visninger

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie