Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Emne - Frygt og fobier

youtube video

4) Arachnofobi - Angst for ædderkopper

3) Tabellafobi - Tavleskræk
Mit stressniveaue stiger, dvs. pulsen stiger, min kropstemperatur stiger og mit adrenalinspejl hæves. Pulsen bliver også kraftegere og breder sig så den kan mærkes helt op i halsen. Min hals snørre sig sammen og min hjerne lukker af så der ikke står andet tilbage end et stort og fedt "ØH!" Jeg bliver så godt som handlingslammet, og derfor frustreret, mens andrenalinen stadig farer rundt i kroppen på mig. Jeg begynder at skælve over det hele, og min mave syrer til. Adrenalin og frustration til sammen giver mig tårer i øjnenen og så har vi en komplet "ukampdygtig" elev.

2) Nyctofobi - Mørkeræd (angst for det mørke eller for natten)
Jeg bliver utilpas og får pludselig fornemmelsen af at der er noget bag mig, noget det holder øje med mig eller vil mig det ondt. Hvis jeg får det bremset i tide, så kan jeg kontrollere det længe nok til at jeg igen er inde så jeg kan gå roligt. Det gør jeg typisk ved at visualisere at en engel passer på mig og helt bogstaveligt slår vingerne om mig. Så fortæller jeg mig selv igen og igen at nu er der ikke noget (unaturligt) der kan se mig eller røre mig og derfor er jeg i sikkerhed. Hvis ikke jeg får det styrret går jeg lettere i panik og løber alt hvad jeg kan indenfor og smækker alle døre bag mig. Desuden åbner jeg ikke munden - den del af fobien kommer nok fra Harry Potter (dementorere). Jeg ved godt de ikke findes, selvfølgelig, men når det er mørkt går det bare sommetider galt, og så har jeg bildt mig selv ind at de ikke kan angribe en når man ikke åbner munden (de suger jo sjælen ud af munden). Frygten opstår ud fra nogen man har oplevet (oplevelser, fortællinger, bøger og film) tror jeg.

1) Akrofobi - Højdeskræk
Jeg bliver svimmel, stresset (puls og adrenalin) og får ondt i maven - ja somme tider helt ned i tæerne. Jeg går uvilkårlig væk fra kanten og søger noget at gribe fast i. Jeg har det sjovt nok ikke så skidt med at flyve - måske fordi det er så urealistisk højt oppe, men det genere mig ikke. Til gengæld kan jeg have problemer med sølle halvanden meter (altså 3, hvis man regner til øjenhøjde), hvis underlaget er 'forkert'. Jeg har ikke så store problemer med vand og i nogle tilfælde græs, mens asfalt og især fliser er det værste! Specielt fliser indenfor! *gys!* Det har også noget at gøre med det underlag jeg står på, for af en eller anden grund gør det mig mere utilpas hvis jeg fx står på en bro af sten til forhold til almindelig jord og så en skrænt. Min værste oplevelse med højder må dog have været da jeg, dum som jeg er, overtalte mig selv til at kravle op i et højt raftetårn (2 rafters højde, udelukkende hold sammen af knobræb). Føj, det var klamt! Jeg stod bare og tudede fordi det gyngede sådan, og jeg vidste at jeg skulle kravle turen ned igen, puha! :S

Det var min frygt... Hvad med dig? Hvad der DU bange for?
Udgivet torsdag d. 25. November 2010
1757 visninger

Personal Video

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie