Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

En bloggers Pet Peeves

Såh... Jeg sad og læste et indlæg hos Mia Malene (A BLOGGER′S PET PEEVES) og var i fuld gang med en kommentar, da jeg indså at romaner på 1200+ anslag måske ikke er så egnede til et kommentarfelt. Med andre ord sprang jeg tilbage til reply indlæg. Så før du læser videre, ville et godt tip være, at have læst Mia Malene′s indlæg, så du har en bedre chance for at følge med. Nogle gange irritere det mig altså, at min evne til at begrænse mig står til en karakter på -3!

Nå, men en af irritations momenterne (Pet Peeves) var reklamerende kommentarer, der slutter med et bloglink og en opfordring til at se en eller anden giweaway, blive Følger eller sådan noget lignende. Jeg vil starte med at sige, at den slags også irritere mig. Det kaldes spam, og spam bliver slettet. Med det sagt, har jeg på fornemmelsen, jeg måske gør noget der ligner, selvom det ikke er intentionen..

Jeg selv af og til en "Fedt indlæg"-kommentar, eller lignende. Det er ment for at “give lyd” og sige “jeg har læst dit indlæg og kunne godt lide det”, hvilket jeg så også altid har, når jeg gør det. Nu kan jeg dog godt se, at det måske let kan blive modtaget på en anden måde, og det var jo ikke meningen, så kan ske jeg skal holde igen med det fremover. Såfremt der ikke er efterfulgt med en eller anden spammet opfordring, ville jeg dog ikke selv blive andet en glad for sådan en kommentar. Forudsat at vedkommende HAR læst, og KUNNE lide det og ikke blot gør det ved alle de indlæg de kommer i nærheden af. Alt med måde. Og forudsat at man ikke kan komme på noget andet, men det vil jeg kommer nærmere ind på lige lidt længere nede.

Kommentarsystemer, hvor man ikke kan tilføje web-url
Såfremt en blog har et ordentligt kommentarsystem, hvor der rent faktisk eksistere et website-adresse felt, så bruger jeg det, men i tilfælde med fx blogger, der af en eller anden grund synes det er sjovere at man linker til en eller anden ubrugt blogger-profil (eller google-plus konto), i stedet for at udbyde et valgfrit url-felt, så skriver jeg altså en linje i bunden hvor jeg linker min blog, for jeg vil jo gerne folk kan genkende mig, og det jo nu engang der jeg "bor". Dét er faktisk én af mine blogger-pet-peeves, omend det mere omhandler det tekniske end indholdet.

Kommentarsystemer med svære robot-tests
Det samme gælder blogs hvor man skal igennem 3-4 forsøg i en vis-du-ikke-er-en-robot test, for at få lov til at kommentere. "Nej, ved du hvad, så tror jeg egentlig bare jeg lader være" bliver min tanke.. endnu en pet-peeve...

Opfordring til at kommentere på indadvendte indlæg
Visse indlæg er bare ikke skrevet, så det er egnede på kommentarer. De kan være indadvendte og lukkede om sig selv, og beskriver måske en dag eller en situation, men kommer hverken med opfordinger direkte (gennem fx. spørgsmål) eller indirekte (gennem en holdning eller tanke der fremsættes. Indlægget behøver ikke være dårligt af den grund, men det giver bare ikke megen anden mulighed end at svare “Fedt indlæg” eller “Jeg kan også godt lide pandekager” eller sådan noget. Er man heldig, har man måske haft en oplevelse der ligner, og så kan man komme med det, men mulighederne er ofte begrænsede. Hvad er det så folk ønsker man skal kommentere, når de deler indlægget på fx. facebook, og beder folk kommentere?

Udover disse kan jeg kun tilslutte mig det, som Mia Malene allerede selv har skrevet om.
Udgivet søndag d. 17. Februar 2013
1 kommentar og 2202 visninger

Reply

Kommentarer

SGravatar Simone 17 Februar 2013 18:02

Tusind tak for dine dejlige kommentarer Det er så dejligt at se, når nogen gider at gå lidt tilbage i arkiverne og ikke bare tager "seneste nyt"...

Ang. dette indlæg, er jeg enig i meget af hvad du siger. Jeg bliver selv meget frustreret over især, de svære robot-tests. Jeg syntes simpelthen det er så langsommeligt at skulle kæmpe sig igennem, hver gang man vil smide en kommentar. Når jeg ser folk har deres blog via blogger, dropper jeg ofte at skrive, fordi de ganske enkelt hele tiden har disse over avanceret robot test -.-"

Simone
Microcut.dk

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie