Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

En halsbyld er dag også lige hvad jeg mangler...

Jah, jeg her jo gået og været syg den sidste uges tid, som i nok har hørt. Det startede med min smadrede computer-harddisk hvis filer ikke kunne genfindes (eller rettere, det var der uheldet begyndte), og samtidig fik jeg så ondt i halsen. Det startede bare lige så stille med ganske almindelig ømhed, i ved, hvor man drikker lidt ekstra te og sådan. Samtidig blev jeg hurtigt meget snottet, og så var det med halsen ligesom ikke så vigtigt. Særligt når man arbejder i et fugtigt ikke helt udluftet indeklima, for så går snottet op og provokere tårekanalerne, og så er man bare et sølle skrog.

Men stille op til vores stilarts D.M. i karate, det ville jeg bare, og jeg endte da også med at tage dobbelt guld, stadig syg. Da det også var social dag overnattede vi i klubben bagefter, og fordi dojo'en (vores træningslokale) er lille, varmetæt (som i, hurtigt svedig) og allerede fyldt med børn, valgte vi at sove i multisalen, som er lidt større og noget koldere. Jeg burde have tænkt at der var træk, for jeg får efterhånden altid halsbetændelse/halssyge, når jeg sover i træk. Jeg skal helst være godt pakket ind i halstørklæde... men det var jeg bare ikke. Og da jeg stod op dagen efter havde jeg for første gang mistet stemmen - ikke helt, men næsten. De følgende 2 dage blev det bare værre, men så tog det lidt af igen, og nu, torsdag ugen efter, er stemmen næsten tilbage, omend lidt grødet og stadig lidt hæs. Af resten af sigen er der faktisk kun tyk slim i halsen tilbage. Feber har jeg "ikke haft noget af" forstået på den måde, at jeg ikke ved det, fordi vi ikke har et termometer.

Smerten var også ved at gå i sig selv bemærkede jeg, måske fordi jeg har plejet den intensivt med halspasteller, smertestillende og masser af masser af te de sidste par dage. I går begyndte det dog at gøre ond igen, men mere rettet mod den ene side, hvilet jeg synes var lidt mærkeligt. Og i dag er det så blevet værre. Så meget værre, at gør rigtigt ondt, mest når jeg synker, og det er meget koncentreret i den ene side.

Så jeg blev jo nysgerrig. Jeg har kigget på min hals en enkelt gang før inden for sidste uges tid, for at få bekræftet at den var meget rød og træls. Så jeg ville da lige kigge efter om der måske var en forklaring på min smerte nu. Og det tror jeg, at jeg fandt. I hvert fald synes jeg selv jeg virker mere hævet i den ene side af halsen, der sidder ligesom en lille klump. "Det var mærkeligt" tænkte jeg, og fik så min kæreste til også at kigge på det, og bekræfte at det altså er som om der er noget der fylder mere i den ene side. Efter lidt tid slog ordet "halsbyld" sig ned i mit sind, og jeg tænkte, "tja, det kunne da være, så jeg må hellere google det."

Nu ved jeg jo selvfølgelig ikke om det er det, eller jeg bare overreagere på et eller andet, men umiddelbart l lyder symptomerne ens: halsbetændelse der udvikler sig til smerte i den ene side (betælndelse i eller omkring mandlerne), og giver besvær med at synke (særligt spyt). Mest set hos unge/voksne, ikke så meget børn, og særligt fra 20-40 års alderen (der er jeg jo nu). Det er sjælden, men dog ikke usædvanlig i forbindelse med halsbetændelse. Der kan også opstå smerte i tilsvarende ører. Hvorvidt sidstnævnte er noget jeg har grundet sygdommen eller det at jeg læsti sygeleksikonnet, det ved jeg ikke, men det virker rimeligt tæt på det jeg har oplevet. Der er også flere symptomer på værre sager, men der er jeg dog ikke oppe.

Hvis det er noget, kan jeg måske nøjes med at få nogle bakteriedræbende tabletter... Bliver de slemme, skal man dog prikke huld på dem og udsuge dem for puds (gys og adr), og så bliver man i øvrigt henvist til øre-næse-hals læge... Jeg håber ikke det er dét, men jeg tager nu alligevel til lægen i morgen for at få det bekræftet.

Håber i klarer jer bedre end mig derude
Udgivet torsdag d. 14. Marts 2013
11336 visninger

Helbred

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie