Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Er danskere for dårlige daglige bloggere?

Jeg synes det ikke... Det gør Rina (rinairene.dk) tilgengæld (det her med at blogge på daglig basis altså), og det er super, for det fik mig jo nemlig til at tænke over det. Om vi er for dårlige til at lave daglige indlæg? At der måske kan komme perioder på op til halvanden uge, hvor der ikke kommer noget? Rina sammenligner med nogle af vores nordlige naboer, som gør jobbet bedre, ved fx. at opdatere fra mobilen med et "det her laver jeg nu", som hun skriver det. Men jeg synes da i skal læse hendes eget indlæg også (Rina Irene Bloggen: Dårlige danske bloggere), så i ikke får det trukket sådan ud af en sammenhæng

Nå, men som jeg allerede har afsløret, er jeg ikke enig i hendes synspunkt (sådan er det jo ofte, når jeg laver reply indlæg - det gør jeg nemlig ofte for at undgå at lægge en kommentar af roman-længde). Jeg er dog med så langt, som at Danmark, ja, er et svært land at klare sig i som blogger, hvis formålet er at tjene på det. Dels fordi det nok er mindre accepteret.. Men jeg tror også, at det i høj grad skyldes sprogbarrieren: Danmark er et lille land, og dansk et lille sprog... Selv norsk og svendsk er jo betydeligt større end dansk, for selvom det heller ikke er internationale sprog, så er Norge og Sverrige trods alt en del større end Danmark.

At det er for dårligt af danske bloggere, at de måske ikke altid blogger dagligt, og giver læserne (ja, det er dig ) sit daglige fix.. er jeg dog ikke enig i. Og det er nok fordi jeg ikke selv hypper den trend så meget, eller finder det død-og-pine-vigtigt at mine favorit bloggere (eller vloggere for den sags skyld) kommer med nyt indhold dagligt. Vi har et forskelligt behov for "fix" Jo, det kunne da være lækkert hvis fx KlairDeLys og Wonderland Wardrobe kom med noget nyt liidt oftere - men så alligevel... For jeg ser også hurtigt, hvordan kvaliteten af deres indlæg ville falde, hvis de skulle presse sig selv til at lave mere. Så vil jeg hellere se tomme dage, en random indlæg der kun er lavet, for at udfylde huller - særligt ikke, hvis det består af en undskyldnig for, at man ikke har blogget netop den dag, jeg mener, hallo, det er kun én dag? Sådan nogle irritere mig ærligt talt bare .. big time. Det er jo ikke fordi man bliver en fremmed, fordi smutter med at blogge én dag, vel? Så ro på med samvittigheden, blogging skulle jo nødig gøres til en sur pligt, for så er det da først, at overskudet til det glipper...

Endelig, så er der jo også det mystiske aspekt ved blogging, som jeg har undret mig over før.. Når vi har tid til at blogge, er det ofte fordi der ikke rigtigt sker noget, og når der sker en masse, har vi ikke tid til at blogge Suprise...

Så deude i blogland, skal der i hvert fald ikke stresse for denne lille guldfisk skyld, jeg ser hellere lidt færre og evt. bedre indlæg. Kvalitet frem for kvantitet

Det er bare min mening.. hvad er din?
Udgivet onsdag d. 26. September 2012
9 kommentarer og 3258 visninger

Blogland Reply Tankespind

Kommentarer

CGravatar Cathrine 26 September 2012 17:43

Tja, hvis hun mener vi er for dårlige til at blogge, så læser hun nok ikke de rigtige blogs Alle dem jeg læser opdatere næsten dagligt, og flere gange om dagen

JHGravatar Jeanette Henriksen 26 September 2012 17:44

Jeg synes det skal være helt op til en selv. Jeg prøver at blogge hver eneste dag, men alligevel er der dag hvor jeg ikke er hjemme eller hvor jeg måske slet ikke har noget at sige.. Jeg blogger når det passer mig.. Det er min blog og jeg vil ikke lade mig presse.. Jeg skriver også mest bloggen for min egen skyld. Alle mine indlæg er dog heller ikke altid så kødfyldte som jeg godt kunne tænke mig, men jeg blogger alligevel, simpelthen for du jeg nu er nået til et punkt hvor jeg ikke kan lade være.. ha ha

IGravatar Ilhja 26 September 2012 20:34

Jeg fortrækker blogs der ikke lave flere indlæg om dagen og gerne indlæg med meninger. Så er jeg lidt ligeglad med om det er en gang om dagen, en gang om ugen eller en gang om måneden. Er det spænende så skal jeg nok følge med og komme forbi.

Dejligt at du fået fixet fejlen og jeg vil altid kommentere fejl af den slags, der er jo intet mindre frusterende end kodefejl!

JGravatar Jenni 27 September 2012 10:27

Jeg synes faktisk vi er lidt dårlige - mig selv inklusiv.
Men jeg ved ikke om det er fordi, jeg synes det er dårligt, hvis folk ikke opdaterer hver dag. Men mere, at folk lurer og ikke kommenterer på de indlæg man skiver. Der er ikke den der ping-pong, som der var en gang.
Jeg ved ikke, hvad tendensen er, men jeg kunne godt bruge lidt mere aktivitet

GGravatar Gulde 27 September 2012 17:30

Cathrine:
Det gør en stor del af dem jeg følger ofte - nogle også lidt oftere end jeg synes det er nødvendigt, hehe

Jeanette:
Den følelse kender jeg godt - sådan har jeg det også nu! Der har dog været en periode hvor jeg ikke var meget på bloggen, fordi lysten ikke rigtig var der... så man kan næsten sige at jeg er startet forfra. Jeg er dog samtidig ret nostalgisk med min side og mine indlæg, og kunne ikke drømme om at slette det hele fordi jeg er lidt inaktiv i en periode. Jeg ved jo at jeg vender tilbage til det, og kommer til at mangle det. Og jeg ved, at hvis jeg skulle tvinge mig til at blogge i perioder hvor jeg ikke har lysten, ville indholdet bære præg af det - hvilket ville være værre, end at der ikke var noget. Så jeg går også ind for at man skal blogge når det passer én

Ilhja:
Ja, og der er jo så mange gode muligheder for at overvåge blogs i dag (bloglovin, blogtrottr, for at nævne et par stykker), og så kan man jo bare glæde sig til der kommer noget - eller finde flere blogs der interessere en, hvis man synes strømmen er for tynd

GGravatar Gulde 27 September 2012 17:40

Jenni:
Bum... Der må jeg så give dig ret! Det er blevet en rigtig dårlig vane for mange i dag, og jeg giver sociale medier som Facebook skylden. Jeg tror det har givet os en hel anden måde at "følge med på", og jeg husker faktisk også, at Jeanette for nyligt lavede et indlæg om noget i den retning. Mere stalking (fordi det er lettere) og mindre kommenteren.. Den simlpe vane med at like, eller bare kigge, har sat sig fast..

Og jeg har også selv været skyldig! Men jeg er kravlet op ad mit huld, og forsøger så vidt jeg finder muligt, at kommentere på de indlæg jeg læser - hvis der bare på nogen måde er noget fornuftigt at sige, eller en opfordring at svare på, så forsøger jeg at gøre det. Men det skal stadig være bedre.

Så er fuldt enig med dig der, det er ikke nær så aktivt blogs imellem som i "de gamle dage" haha.

SNGravatar Sofie Nørby 27 September 2012 20:07

Super fedt indlæg at tage op! Det giver helt klart stof til eftertanke! Tjek gerne min blog ud og bliv fast læser, det ville gøre mig meget glad! Eller bare like min facebook side? ;-)
http://www.facebook.com/BeautyCamera

kram S

GGravatar Gulde 27 September 2012 22:32

Sofie:
Den rose burde jo gå til Rina, det var hende der inspirerede mig

JGravatar Jenni 28 September 2012 08:30

Hun vandt vist Idols 2011! =D

Jamen det er sandt! Nu arbejder jeg med sociale medier til daglig, så tendensen er svær at knække! Vi må arbejde på det!

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie