Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Facebook, hold næsen fra mine sms'er!

Med den nye opdatering kan jeg ikke længere forsvare at bruge facebook på min mobil. Jeg har desværre afinstalleret den næstnyeste version for at gøre midlertidig plads til opdatering af andre apps på min telefon, da facebook appen fylder enormt, og ikke kan flyttes til hukommelseskortet da den desværre var pre-installeret system app. Jeg skal dog ikke kunne sige om det kan lade sig gøre ellers... Men den skal i hvert fald ikke opgraderes igen, med dét nye tiltag for at målrette reklamer endnu mere. Nogle ting vil jeg altså bare helst ikke have andres næser i.

Så hvis nogen fremover skal kontakte mig, og forventer at jeg ser det før tirsdag aften og/eller weekenden, vil jeg varmt anbefale en "gammeldags" sms eller email.

Opdateringen gælder vist pt. kun for android, men jeg vil anbefale jer at holde et vågent øje med tilladelserne før i opdatere app'en igen. Medmindre i selvfølgelig har lyst til at få bedre og mere målrettet markedsføring mod den "smugle" selv-tilladt privatlivs krænkelse. Er det bare endnu et skridt i udviklingen mod et totalt offentligt/overvåget fremtid det i højere og højere grad minder om dem i dystpi-fortællinger - eller er det en ny radikal drejning? Hvad er jeres holdning - overreagere jeg, eller går i som jeg i protest!?

Edit: Tilsyneladende er det ikke en helt ny tilladelse, efter sigende skulle det have skabt voldsom debat da den kom i 2012, men måske er det i et andet land, for jeg har ikke set det før, og tilladelsen var markeret som ny.

The new (In Denmark) update for facebook android phone app requeres giving permission for Facebook to read SMS'es and your private Calender in order to spy on you to know how to make the best commercials for you. Well, then I'd rather be without facebook!


Hvorfor Facebook #1
Udgivet søndag d. 09. Februar 2014
4 kommentarer og 3538 visninger

Facebook SocialMedia English WhyFacebook DarkData

Kommentarer

IGravatar Ilhja 09 Februar 2014 20:50

Det vil gå langt overstregen for mig. De har ikke noget at skulle med at læse mine private sms'er på et system som de ikke har noget med at gøre.

Nu har jeg ikke en telefon hvorpå det kan være muligt at have apps men jeg ville ikke installere det på en hvis jeg havde

GGravatar Gulde 09 Februar 2014 21:14

Jeg er så enig med dig. Nu kan man desværre ikke slette facebook helt fra min telefon (uden at pille i farligheder der bryder garantier og den slags). Ellers tror jeg, jeg havde gjort det. Sådanne smartphones bliver i grunden også farlige, da de har potentiale for mange former for overvågning af én. Så jeg kan også godt forstå hvorfor nogle vælger at gå tilbage til en "almindelig" mobil. Jeg er dog stadig for glad for min mobile internetforbindelse til det...

KGravatar Katrine 09 Februar 2014 22:05

Det er på ingen måde okay! Som du selv skriver, skal de holde næsen væk fra vores sms'er! Fuck deres marketing, det er jeg personligt i hvert fald helst ri for!

CSGravatar C. Stubbe 03 Marts 2014 22:54

Jeg synes heller ikke, at det er i orden, at gøre sådan!
Heldigvis bruger jeg ikke facebook-app'en, da den ligesom du selv skriver, fylder på mobilen, og den hverken kan flyttes eller slettes. Og generelt synes jeg også den er træls at bruge.

(PS. Dit tweets-felt ude i højre side går ned over kommentarfeltet, så man ikke kan se hvad man skriver i højre side af feltet )

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie