Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Forklaringen på svimmelhed og tidslinje over Janni-syndromets afmystificering

Så har jeg netop været ved lægen, og dommen er at jeg er sund og rask. Den gode nyhed er desuden at jeg ikke behøver frygte for hjertekar-sygdomme og lignende, da mit blottryk er normalt... men i den lave ende af normalt. Den dårlige nyhed er tilgengæld, som jeg havde gættet, at mit blodomløb er langsomt når det gælder om at omindstille sig fra liggende/sidende stilling til stående stilling, hvilket betyder at blodet vil forsvinde ned i mine ben og forsvinde fra mit hoved, hvilket giver disse svimmelheds andfald - eller rettere nær-besvimelser der i svære tilfælde bliver til desiderede besvimelser. Det er vist ikke helt normalt (i hvert fald ikke hvis man tænker på det normale som det ønskelige), men på den anden side heller ikke videre unormalt. Min krop er altså doven, eller bare sløv. Derfor viser min observation af, at det virker "kick-startende" at holde været at holde stik, idet jeg derved tvinger blodomløbet til at indstille sig anderledes. Men alt i alt er det altså bare noget jeg må lære at leve med, og satse på at jeg engang vokser fra.

Derved er endnu en del af Janni-syndromet altså afmystificeret. Hmm... det lyder næsten ligesom videnskabens afmystificering af naturfænomener. Jamen jo, så lad os da lave en tidslinje over Janni-Syndromets afmystificering Det startede (for længe siden) med synsproblemer og hovedpine...

 1. Synsproblemer
  • Den fejlagtige forklaring på mine synsproblemer (som ca. 4 årig) bliver givet som: "Du er bare træt"

  • Senere erfares det at jeg i virkeligheden har er langsynet og med en bygningsfejl på det ene øje.

  • Som løsning på problemet får jeg briller. 2. Ømme led
  • Det næste problem var ømhed i kroppen og en tendens til ledløshed - specielt i hofter og ankler. Det resulterede blandt andet i smeter i lysken ved frøsvømning (tagene med benene) og mystiske "vrikke-om" lignende smerter i anklerne ved løb.

  • Vi fandt selv forklaringen på det som "lettere hypermobil".

  • Løsningen på problemet med anklerne blev et balancebræt til styrkning af de lidt løse led. 3. Krilren og nysen
  • Næste skavank på listen var så denne krilren i halsen og nysen (gentagnende gange - faktisk gentaget rigtigt mange gange)

  • En simpel test viser tegn på allergi ved: alle former for husstøvmider, og tendens til hund, kat og kaning (alle de dyr vi har). Til listen kan jeg selv tilføje: halm og hø (men det er i grunden skrevet, for det er grundet indholdet af gammelt støv), nyslået græs, visse former for skarpe blomsterdufte samt skarpe eller friske (kraftige) parfumer og endelig stort set alle former for duftende sæbe.

  • Løsningen var (i en periode som heldigvis er ovre) næsespray 2 gange i døgnet og allergipiller ved behov 4. Synsproblemer
  • Herefter blev der fokuseret på et andet problem med øjnene. Det viste sig umuligt af finde styrke-passende kontaktlinser. Det synetes også som om brillerne ikke gav komplet skarpt syn, og øjene flakkede til tider som når man er meget rundtosset.

  • Efter megen bøvlen, rænden frem og tilbage mellem optiker op øjnlæge, hjernescanning og besøg hos specieløjnlæge forekom der endelig forklaring. Et øjnsyndrom ved navn "mystagnus", eller som jeg kalder det "flakkesyndrom" gør, at mine øjne flakker speciet når jeg anstrænger mig for at fokusere på noget. Briller, hvori der er ét punkt hvor brillerne fungere bedst, tiltrækker øjet og dæmper syndromet lidt. Denne fordel har linser ikke, og derfor kan jeg ikke bruge dem. Enhvidere forværres problemet ved træthed.

  • Løsningen? Det er du født med, og det er der ikke noget at gøre ved, men brug dine briller og få din søvn. 5. Vejrtrækningsproblemer
  • Det næste skavank der blev taget fat om, var, hvilket nogle er jer måske har fuldt med i, vejrtrækningsproblemer. Mere præcist problemer med at få vejret ved pulsforøgende aktiviteter, og dannelse af generende mængder slim i halsen.

  • Efter megen bøvl med læge, der ikke kunne holde styr på sine egne diagnoser (og som jeg har mistet tillid til), var svaret: anstrengelses-astma. Med andre ord astma, men kun når der laves noget. Altså har jeg i skrivende stund ikke astma, men hvis jeg løber en tur, så har jeg det.

  • Løsningen blev noget akut lungeudvidende astma-pulver og i begnyndelsen også noget forbyggende stadst, en behandling jeg dog standsede da jeg ikke syntes at finde resultater. 6. Svimmelhed (som i ved)
  • Symptomer og diagnoser har jeg allerede skrevet, så i får blot løsningen:

  • Løsning: Det er du født med og det er der ikke noget at gøre ved - men i det mindste ved jeg nu hvad der erAlt dette er ting (reaktioner og symptomer) der før i tiden har hørt ind under diagnosen "Janni-syndromet". Når det nu er reduceret så meget, kan i måske undre jer over "Er Janni-syndromet udrydet, og hvis ikke, hvad er der så tilbage?" Det skal jeg sige jer, betegnelsen dækker nu kun over min sidste særked: sære smerter (sikkert kramper) diverse steder i kroppen, specielt i brystet ved vejrtrækning, i knæer, tæer, eller på den højre balle (hvorfor der? Sprøg mig ikke) ... De kommer fuldstændigt random og forsvinder ligeså, og det er der sikkert ingen forklaring på
Udgivet onsdag d. 01. September 2010
1 kommentar og 3008 visninger

PopularPost

Kommentarer

IGravatar Ilhja 01 September 2010 18:17

Dejligt at have fået afklaret det med svimmelhed. Så skal man ikke være så nervøs for dig.

Og tak, hvad syntes du om det sidste kapitel

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie