Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Formspring og det at tale ordentligt

hvorfor skal mange unge mennesker bruge formspring på at komme ud med sin vrede og svine uskyldige
Sådan skriver Malou på sin blog, prettymalle.dk, i et indlæg hvor hun opfordre til at tale ordenlig, samt til at tage det op til debat. Dette er mit svar:

Jeg tror ikke det kun er formspring, men hele nettet der af og til misbruges på den måde. Og jeg har oftere hørt om det på youtube en formspring. Men det er den slags tåber man af og til vil støde på, særligt på nettet. Er det ideelt? Nej. Men er det let at ændre? Bestemt ikke. Det er den slags man ved man går ind til når man bliver offentlig på nettet - det er vel så meget lettere at sige grimme ting når man kun sidder foran en skærm, og ikke en persons ansigt. Og særligt farligt er det hvis man lægger stor energi og alvor i det man laver. Den eneste måde man kan gardere sig mod den slags er ikke at tage sig selv højtideligt - for hvordan skulle man kunne fornærme nogen der selv joker med de samme ting? Men det kræver også stort mod, vilje og ikke mindst selvværd, og det er langt fra alle på nettet der har det.

"få dig et liv", "du ligner en abe", "føj du er en klam en"... Der er ikke langt mange hjerneceller i kommentarer af den slags, så personligt synes jeg det er lettest at smide dem ud af hovedet med de argument - eller måske få lidt sjovt ud af det, og svare igen med et sødt svar. Du skal se det kan af og til hylde fjolserne ud af den. Tag det med et smil, og grin af det. Det er jo dumt. Lyt til hvad idioterne siger, og hør hvordan det ikke giver mening og grin af det. Men igen, det kræver styrke og selvværd. Det kræver noget at være på nettet.

Jeg husker ikke at have modtaget spørgsmål af den karakte på formspring - overhovedet. Til gengæld har jeg fået en del spam, og af og til et flabet spørgsmål grænsende til det lidt ubehagelige, fordi det ikke var et emne jeg ikke ville ind på eller bare et spørgsmål jeg ikke havde lyst til at svare på. Men det behøver man jo heller ikke, kom jeg i tanke om. Det er jo egentlig så dejligt nemt. Lige præcis på formspring bestemmer vi helt selv hvad vi vil svare på.

Men det er mit umiddelbare syn på det. Måske har du et andet? Har du oplevet nogle ubehagelige spørgsmål/kommentarer på formspring, og hvad er din holdning der?
Udgivet mandag d. 16. Juli 2012
2052 visninger

Netikette

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie