Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Forstå hvad jeg siger - Gulde's mærkelige sprog, første del

For nogen tid siden stødte jeg på et par artikler på nettet, et par gamle artikler ganske vist, om "nye" ord man burde optage i sproget: Lytternes yndlingsord og Dansk Sprognævn ser på nye ordforslag. Det sjove er, at nogle af disse ord kan jeg genkende, fordi jeg selv har brugt dem flittigt tidligere på hjemmesiden, og blandt andet havde en lille side om mine spøjse vendinger og foretrukne ord. Så i den andledning en genudgivelse af noget af det der "plejede" være på min side, men blev herpet ud i 2012 i det store clean-up... eller sådan noget Vær sød at have i baghovedet: den er gammel I dag har jeg helt andre underlige udtryk... næsten dag

Her har jeg listet nogle af mine mest brugte og underlige venindinger op med en lille oversættelse - for dem der ikke altid fatter det halvspastiske sprog jeg benytter mig af Først må jeg nok advare jer om mine vendingers mest kryptiske problem - tvetydighed. Mange af dem kan både være ironiske eller serieøse, alt efter sammenhængen, negative eller positive, også efter sammenhængen. Så jeg er og bliver svær at forstå. Forresten kaster jeg ofte omkring mig med meningsløse vendinger, så jeg kan sagtens bruge dem i en sammenhæng der ikke er beskrevet.

Typisk mig


 • Jamen dav - Mit svar på når nogen siger/skriver hej
 • Godt så - Blot et simpelt svar - "Jamen så er det okay", "godt nok", "godt", "Så har jeg for stået det". Okay, det var ret mange muligheder for et 'simpelt' svar... ups.
 • Jamen jo - Bruger jeg på samme måde som vendingen ovenover.
 • ... - tavshed. En kort pause. Jeg trækker vejret. Jeg trækker ordet. Jeg ... kan bare ikke lade være med at bruge dem? Det er nok min mest brugte (underlige) tegnsætning, hehe.
 • Ej hvor øv - Meget brugt sætning, der virker hvis man vil undgå at bruge grimme bandeord/skælsord, men dog vil udtrykke sin medfølelse.
 • Gaia! - Mit erstatningsudråbsord. Råb det, og man kommer af med en masse fustrationer, hehe.
 • Nej hvor fiint! - Det kan både betyde at jeg synes det er fint, eller være ironisk og betyde at jeg mener det modsatte, alt efter hvilken måde jeg siger det på. Så folk tager desværre ofte fejl :/
 • Sådan kunne man selvfølgelig også vælge at sige det - Når jeg synes noget er underligt, eller sagt på en mystisk måde.
 • Jamen selvfølgelig, altså... det er jo klart... altså... det kan jo ikke være anderledes... altså selvfølgelige... sådan skal det jo være... det er jo klart... altså... - Pas pååå! Nu går jeg totalt i selvsving. For *?* skyld stop mig, eller kan jeg blive ved i *?* ved hvor lang tid!


  Hold fast - nu bliver det weird (O_o)


 • Glimmerfe-e! - Pas på, nu klasker jeg glimmer ud over dig
 • Halvspastisk - Man er ikke genial nok til at være helspastisk - dvs. "Du er god, men ikke så god!"... eller også er det bare en af mine fornærmelser.
 • Spassernabo - Enten svarende til "Yo, hvad så min homie" altså en hilsen til en kollega... eller også er det komplet meningsløshed, hvor jeg lige så godt kunne have udbrudt: "Græsplæne!"
 • Korsfæstende kohug - Et weard ord jeg fandt i en tysk ordbog ved at sammensætte to tyske ord og fordanske dem. Virkelig sjovt! Men pas på, for jeg laver et bagholdsangreb på dig
 • 40 *sagt så det næsten lyder som et får der "mæer"* - Hvis der skal gives en tal-angivelse for et eller andet - eksempelvis: "Hvor mange gæster kommer der?" - (sv)"40!"
 • Hippitalistisk - Brugt om alt der er hippieagtigt, year.
 • Hasch - Ikke rigtig hash self. men Tic Tac
 • Hasch hasch hasch hasch - Jeg har brug for hasch.... NU
 • Den gode hasch - Det er "Tic Tac" med orange smag - har prøvet discontversioner, og de er IKKE gode!!
 • Godmorgenstemning med morgenhår - Dette er min totalt geniale morgenhilsen. Man er i godt morgenhumør, og man har morgenhår.

  Genudgivelsen af første del i min lille Gulde's mærkelige sprog serie: Forstå hvad jeg siger og Sprogsplaskeren slår til igen
  Udgivet torsdag d. 27. November 2014
  1 kommentar og 2325 visninger

  WebsiteThrowback

Kommentarer

IGravatar Ilhja 27 November 2014 16:20

Hvor du siger "ej hvor øv", siger jeg (som en rigtig jyde) "ej hvor træls"

Gaia, som i Moder Jord? Det er da en rigtig fin udråbning.

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie