Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Gavekort

Jeg stødte lige på en undersøgelse om julegaver, og stødte efterfølgende på sætningen "Gavekort som julegave - frihed til at vælge", og det gav mig lyst til at skrive om min holdning til gavekort. Jeg bryder mig ikke om det. Og det er ikke fordi det er "for upersonligt", men fordi det er binende. Det giver jo netop ikke frihed til at vælge, eller i hvert fald en begrænset frihed. Det tvinger dig til at gå i en bestemt butik, og har derved tvinget dig til at købe en bestemt slags ting. Og ja, det er også upersonligt. Enten giver man "gave" eller også giver man "gave ikke".

Men jeg ved også, at der er nogle mennesker der bare ikke får skrevet en ønskeseddel, og som ikke har nogle umiddelbart gennemskuelige interesser man kan købe gave efter. I sådan et tilfælde synes jeg selvfølgelig ikke at man skal satse på at vedkommende bliver superglad for uldne sokker, eller noget i den dur. Så lad mig lige uddybe mit "gave ikke". For det kan jo være, at personen bare ønsker sig totalt frihed til selv at finde den perfekte gave. Er gavekort så den rigtige løsning? Måske, men jeg synes det ikke. For ved i hvad der virker endnu mere friheds-givende? Rede penge! Det er efter min mening ikke mere upersonligt end et gavekort, og kun sådan har man fuldt ud "frihed til at vælge".
Udgivet lørdag d. 14. November 2009
4 kommentarer og 1737 visninger

Mening

Kommentarer

IGravatar Ilhja 14 November 2009 23:11

Jeg er ellers meget pro til gavekort. Det er skønt at give det til min bror. Han ønsker sig studiebøger så giver gavekort til hvor han køber dem. Så skal han ikke af med så meget hver semester...

JGravatar Jenni 16 November 2009 14:32

Jeg kan godt følge dig i, at gavekort er "begrænsede" i et vist omfang. Men jeg kan personligt godt lide dem, fordi et gavekort gælder i 3 år fra udstedelsesdatoen. Så chancen for at der ikke er et eller andet folk kan lide i butikken i løbet af 3 år, er ret lille, tror jeg! =)

GGravatar Gulde 17 November 2009 07:01

Det kan jeg så også godt følge... Men når man nu alligevel ikke giver en "præcis gave", eller hvad man nu skal kalde det, hvor stor forskel er der så på at pakke et kort på eks. 200,- ind - eller en 200,- seddel? Og hvad er så lettest at bruge?

JGravatar Jenni 19 November 2009 09:00

Hvis jeg fik en 200,- seddel, kunne jeg lige så snildt finde på at bruge dem til at handle ind for, eller drikke dem op, når jeg er i byen. Ligger dem højest sandsynlig ikke til side til noget reelt. Hvorimod et gavekort til en bestemt butik gør, at man faktisk køber den "gave" til sig selv. =)

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie