Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Good Blog Posts And My Thoughs #5

Bøger Vs. Film af Ilhja


Om forskellen på bøger og film og hvor hårdt vi dømmer "fejl" i historien i hver version

Jeg har ofte svært ved at acceptere forskelle på bøger og film, men jeg tror Eragon var en af de filmatiseringer der fik mig til at skifte mening... De præstere nemlig at twiste historien til hvad der i min optik er en bedre forklaring/plot i filmen i forhold til bogen. Men ellers passer den på logikken med at bogen er meget mere detaljeret, mens filmen kan gøre det flottere Der var omvendt også ting jeg ikke synes fungerede i filmen, men som jeg godt kunne se ville have været svært at gøre anderledes på den samme tid... Saphiras opvoksning fx.

Divergent film vs. bog, er også et eksempel hvor jeg synes filmen har et fedt tilføjet twist i form af besættelsen af spejle og forklaringen på frygtlandskabet

Jeg er blevet bedre til at skille oplevelserne ad, og acceptere og nyde bøgerne og filmene hver for sig med de plusser, minusser og muligheder de nu engang har. Generelt synes jeg dog det fungere bedst, når der laves en filmatisering baseret på en bog.. Jeg har også set det modsatte gjort (Waterworld fx), og det har bare tendens til snarere at blive en kameraførings manual frem for en egentlig beskrivelse.

Harry Potter var et af de steder jeg oftest havde svært ved at acceptere kunstnerisk frihed til forandringer... Hus afbrændingen fx... hvad skal den overhovedet gøre godt for? Og Athor er i virkeligheden meget tyndhåret og med briller... De grønne øjne som er blå derimod var der en logisk forklaring på - som du også har givet migEt godt korts betydning af Katrine som gæsteblogger hos Cautious
Good blogposts and my thoughts #5

Udgivet søndag d. 16. November 2014
visninger

GoodBlogPostsAndMyThoughts

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie