Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Good blogposts and my thoughts #3

#1 Dilemmaet omkring de tykke bøger | Alt godt fra skabet af Anne


Om at springe over/gemme de tykke bøger, fordi man kunne nå at læse så mange små på samme tid...

Jo, jeg kender den. På den ene side elsker jeg tykke bøger og serier fordi man virkelig når at dykke godt ned i det hele - og jeg bryder mig ikke om at slippe karakterene igen. På den anden side er der også noget tilfredsstillende ved at vende den sidste side i en bog der er færdiglæst - og dem får man jo vendt flere af med små bøger#2 Tatoveringer! | Camilla Bj af Camilla


Endelig slutter hun af med at spørge: "Ville I blive chokeret over hvis en af jeres venner eller veninder ikke havde planer om at få en?"
Jeg ville bestemt ikke blive chokeret, snarere glad for ikke at være den eneste. Jeg hverken har eller skal have. Det der med at komme permanent blæk ind under min hud, det er bare ikke for mig. Jeg har heller aldrig fået farvet hår, hvilket heller ikke virker "normalt" i dag. Men med tatovering er det ikke fordi der ikke er billeder jeg synes ville være fede og symboliserende at have - ikke inspireret af andre - at det er unikt og personligt er ret vigtig for mig, i min holdning til tatoos. Jeg kan ikke rigtigt forstå dem der får permanentet noget ind i huden, bare fordi det var pænt. Eller dem beslutter at de vil have en tattoo bare for at have en, uden på forhånd at vide hvad det skulle være. Jeg har ideer til, hvad det skulle være på mig, hvis det skulle være... det skal det bare ikke, ikke "rigtigt" / permanent... Men selvfølgelig er det folks eget valg, om de har lyst...#3 Planlægger du bøger? | Sabrina's Blog af Sabrina


Planlægger du nogensinde hvilke bøger du skal købe? Eller køber du spontant?

Jeg vil ikke mene at jeg som sådan planlægger, for jeg er sjældent ude at læse og/eller købe nye bøger straks de udkommer. Medmindre det er en serie jeg er begyndt på, og som jeg har besluttet er så god, at jeg må have den hjemme på boghylden. Ellers forsøger jeg helt at undgå bog-køb og i stedet ty til biblioteket for tiden, så det er egentlig mest hvis jeg bliver fanget af kassen med "Det gamle guld" at der ende med at snige sig en bog eller to med alligevel. I forhold til eBøger på min Kindle App, så er de dog strengt planlagt. Ikke at jeg ved, hvad jeg skal købe næst, men jeg ved jeg først må købe en ny, når den jeg er igang med der på er læst færdig Så, det må vel egentlig være en blanding, heh#4 Ord betyder ingenting medmindre vi sætter handling bag dem. | Camilla Bj af Camilla


Et rigtig interessant indlæg om det med, at det handler om hvad man gør, ikke blot hvad man siger..

Hmm, har en del tanker i hovedet nu, men tror det vil kræve mere bearbejdning at få i orden, end jeg har tid til i aften — sådan noget søvn skulle jo være så godt.

Så for nu vil jeg nøjes med at sige, at der også er ting der slet ikke er brug for at sige højt. Som faktisk bliver akavet når man siger det, fordi det aldrig er noget der kan vises gennem ord, det er sådan noget man oplever, viser, opfattes og fornemmer gennem handling.

Som fx sætningen “Jeg er der for dig” Det vil altid klinge hult i mine øre. Men man ville omvendt godt efterfølgende, som den der havde brug for støtten, kunne sig: du var der for mig.

Et andet eksempel der har naget mig siden barndommen er spørgsmålet: “Skal vi være venner?” Det er ikke noget man beslutter at blive, det er noget man fornemmer at man er. Jeg har altid haft ondt af/været bekymret for de børn der har stilt mig spørgsmålet, for det må være fordi de aldrig har oplevet det. Hvis de havde, ville de jo ikke længere føle at det var nødvendigt at spørge.#5 Ville du vide det, hvis?? | Jea's Blanke Tanker af Jeanette


... du havde en potentielt dødelig diagnose som fx. kræft? Et rigtigt interessant indlæg/spørgsmål og nogle rigtigt interessante kommentarer/respons derpå...

Jeg ville gerne vide det. Der er mange behandlingsmuligheder for kræft i dag, og mange af dem fungere, selvom der selvfølgelig stadig er dem som ikke er så heldige. Så selvom man får behandling kan man godt "tabe kampen" alligevel. Men man er da helt sikker på at tabe, hvis man aldrig tager den op! Jeg ville vide det, og jeg ville kæmpe for at blive rask igen! Jeg kan bedst lide at vide, hvad det er der foregår i min krop. Det er også derfor jeg har brugt så meget energi på at søge svar på min krops mange små malfunktioner som allergi, synsproblemer, hypermobilitet osv. som ikke nødvendigvis har været farlige. Men jeg kan lide at vide hvad det er! Hvad jeg til gengæld ikke tror jeg ville vide, var hvis jeg var en "tabt" kamp. For det er når folk mister håbet, at det går stærkt. Når man mister håbet og livsglæden, mister livet selv sin betydning - det tror jeg ikke jeg ville ønske. Selvfølgelig ville det ikke være rart at blive holdt for nar, men når alt er prøvet tror jeg alligevel jeg hellere ville gå døden i møde med forestillingen om at der stadig er en chance... at der stadig er håber... i forhold til at vide at alt allerede er ude. Så at det hele i virkeligheden kan være lige meget. Under alle omstændigheder tror jeg en diagnose som den ville få mig til at tænke på hver dag som en anden form for gave - hvilket jo i virkeligheden er lidt fjollet, for det burde man jo allerede gøre nu ^^"


Good blogposts and my thoughts #3
Udgivet onsdag d. 09. April 2014
3 kommentarer og 2475 visninger

GoodBlogpostsAndMyThoughts

Kommentarer

AGravatar Anna 10 April 2014 09:27

Jeg er klart spontan bogshopper, åhha, en tur i genbrug og jeg hamstre som en gal.

- Anne

JHGravatar Jeanette Henriksen 10 April 2014 11:12

Synes de her indlæg er mega cool og tak for at nævne mig igen..

Knus <3

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 17 April 2014 21:59

Jeg er glad for at høre, at de er værd at læse, for jeg har været noget i tvivl om hvordan det ville blive modtaget. Men jeg synes de bloggere som gøre ... eh... et godt stykke arbejde?.. skal have noget anerkendelse Plus, jeg kan alligevel ikke holde min mund lukket, hehe

Og med det ping-pong vi af og til har kørende ville det da være underligt om du ikke var med af og til, ikke? Det er faktisk snarere mig der skal takke dig/jer for at lave gode inspirerende indlæg. Jeg tænker at det hele bliver bedre hvis vi kan finde ud af at inspirere hinanden, og lade os inspirere af hinanden - og ikke mindst give hinanden den credit der er fortjent

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie