Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Gulde om Fanfiction

Hvad synes i om FanFiction? Har i nogensinde lavet en FanFiction, hvis ja, hvad handlede den om?


Ja, selvfølgelig har jeg lavet en fanfiction, hvem har ikke det? Jeg tror alle har prøvet det i et eller andet omfang, i hvert fald hvis de er skrive/læse interesserede - og i min verden behøver en fanfiction altså ikke være skrevet ned, for at være til. Fantasien er nok. Men så må vi vist hellere være på bølgelængde i forhold til hvad fanfiction så egentlig ér. I min verden, er blot en fortælling inspireret af et univers eller en karakter man kan lide, fx. fra en film eller en bog. Jeg har også hørt om folk der har skrevet fanfictions om faktiske eksisterende personer, hvilket i mit hoved er .. liidt underligt, og lidt for hysterisk fan-agtigt. Men hvad ved jeg, jeg har aldrig haft egentlige idoler og været egentlig fan af noget der eksisterede i virkeligheden. Jeg er meget mere til fiktionen. Tager man wikipedieas forklaring på fanfiction, passer den også meget godt med min.

Fan fiction (alternatively referred to as fan-fiction, fanfiction, fanfic, FF, or simply fic) is a broadly-defined fan labor term for stories about characters or settings written by fans of the original work, rather than by the original creator. Works of fan fiction are rarely commissioned or authorized by the original work's owner, creator, or publisher; also, they are almost never professionally published. Because of this, many stories often contain a disclaimer stating that the creator of the work owns none of the characters.


Et eksempel kunne være Harry Potters univers. Hele Hogwats-skole urban-fantasy universet rummer jo et væld af muligheder, jeg har set mange skrive deres version af hvordan det ville være at starte på skolen som en anden elev. Nogle af dem sammen med Harry Potter, nogle af dem fra en hel anden tid. Nogle af dem er tro mod karakterene, og andre twister fuldstændig på hvordan hver karakter ér, opfattes og fungere indbyrdes med de andre. Og nogle af dem har, ja, været lidt fikseret på romantikken, det var dog et børneforfatter-site jeg var på den gang, så det var ikke fordi der var noget i fortællingerne der ville have behøvet censur, det var mere "skal vi komme kærester" forhold men de var nu meget søde. Andre igen, fokuserede som den rigtige historie på at opbygge en ny fortællingen med alt hvad dertil hører. Det var ligesom en måde at få "mere" af universet på, selvom forfatter(inden) ikke selv havde skrevet mere - eller mente der overhovedet skulle være mere.

Fanfictions er fra fans, til fans. Selvom nogle ganske vist er mere for forfatteren selv, en for andre læsere.

Men som jeg startede med at skrive, behøver en fanfic i min verden ikke være skrevet ned og læst af andre, før den eksistere. Det er nok fx at ønske at se en anden slutning på en film, som ender pinagtigt, eller som bare kunne ende på en anden måde end den rent faktisk gjorde. Jeg tror ikke jeg kan tælle hvor mange film jeg har set (dem med en god ond skurk) hvor der er karaktere jeg har ønsket at pudse en af mine egne karaktere i hovedet på, og så se dem få banket noget fornuft og samvittighed ind i knolden.

Noget af det jeg selv synes er sjovest, er at sætte nogle af mine karaktere, sammen med nogle fra den anden fortælling, for at se hvad de ville sige til hinanden ud fra deres forskellige baggrunde. Jeg har faktisk et eksempel som jeg engang delte på min blog, ikke et vildt godt et, men dog et eksempel, Crossover-skrivelse - Mikki møder Mica, vindkræfteren, hvor en af mine karaktere "Mikki" møder pigen "Mica" fra Tremaris-serien af Kate Constable. Der er dog kun en kort samtale, et udpluk fra hvad man måske kunne have gjort til en fanfiction, men der er lidt af idéen i det. Rummer intet seksuelt indhold btw, why would people write about that? Just... why? ^^"
Udgivet søndag d. 14. April 2013
1 kommentar og 2300 visninger

Nerd Forfatterskab Reply

Kommentarer

AAGravatar Amanda Andersen 15 April 2013 13:13

Jeg er glad for at du lavede et reply på mit indlaeg! Jeg vil lige sige at når jeg beskriver kun nedskrevet fanfiction. Jeg ser ikke som en måde at taenke (eller fantasere) om en kendt er det samme som en fanfiction. En fanfiction er ju når man tager det til naeste skridt, altså ved at offentliggoere det på en eller anden måde. :-)

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie