Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Haters... Det bedste du kan gøre er at drukne dem i sukker

Jeg har netop* læst et godt indlæg fra Simone. Jeg min optik er det godt, men jeg synes i skal læse/vurdere selv, så i kan se hvor de tanker der opstod hos mig, er kommet fra. Ellers kan i lige få et hurtigt resume: Det handler om vores alle sammens yndlings-typer, haters, og de misforståelser der kan opstå i gråzonen.

*Det er ikke et nyt indlæg, men qua min nye arbejdssituation har jeg hovedsageligt tid til at få mine blog-feeds læst igennem i weekenden, så for mig er det jo nyt. Dertil er det anden gang jeg skriver indlægget, da Trunte-musen synes hun skulle gå i protest over manglende stik-kontakts-forbindelse og slukke sådan uden varsel. Jeg må ha' autosave på notepad!

Med sit indlæg rammer hun netop noget af det, der har generet mig ved blog/vlog verden de seneste år. Nemlig det her med at alt ikke positivt hurtigt bliver opfattet som hate. Jeg synes der er mange, der efterhånden har svært ved ved at kende forskel på kommentarer som "Din klamme luder!" og "Uening". Jeg vil også mene, at man ved at stille sig op og tale i offentligheden (som det åbne internet jo er) derved også berettiger sig til at modtage kritik. (Kritik jf. ordbog: "undersøgelse og bedømmelse af egenskaber eller kvaliteter ved noget eller nogen" eller "påpegning og evt. fordømmelse af påståede fejl eller mangler ved noget eller nogen" #JegKanGodtLideDefinitioner). Men selvfølgelig ikke udtrykt på en svinsk måde. Jeg er selvfølgelig klar over at opfattelsen af grænsen mellem kritik og nedladende kommentar er forskellig fra person til person - og måske også fra situation til situation. Som når man fx. modtager det på en særlig trist dag (eller periode, deprission eks), og der ikke skal mere end en dråbe til for at få alt til at flyde over.

I min optik er det dog nærmere såkaldte "Trolls" end haters, som Simone rammer med sin beskrivelse. Efter min opfattelse kan forskellen på trolls og haters sammenlignes lidt med forskellen på dril (misforstået godmodigt, ondsindet eller ligegyldigt, udelukkende for opmærksomhed) og mobning hvor en/flere går målrettet efter samme offer vedvarende og ofte. En troll/drillepind søger blot opmærksomhed, og har intet relevant at sige til indholdet. De kan ignoreres. Jeg går dog heller ikke ind for at fjerne kommentarer - medmindre de forsøger at sælge viagr- ... ting!, spam-beskedder skal bare dø.

Men tilbage til haters. En ting der også har irriteret mig, er den anden ofte benyttede reaktion på "hate", nemlig modangreb. Jeg har mest bemærket det på youtube, og synes også at have bemærket et geografisk kendetegn, så som oprindelsesland: USA?#DeMangeFordommeIGuldesHoved ** Situationen er, når en kommentar på en video bliver erklæret hate, og video-skaberens "fan-skare" af gruppier reagere med et offensivt forsvar af deres idol. Ikke at der er noget galt i at forsvare en person der bliver "overfaldet" af en bølle, det er jo også noget vi forventer/håber på sker i den virkelige verden. Men når selv uskyldige kommentarer som "Det er nok ikke lige min yndlingsfarve" kan blive opfattet som nedladende, og nærmest blive besvaret med et verbalt angreb, synes jeg man er gået over en grænse. Så er man jo selv på vej til at blive netop det man forsvare imod (i ved, bare på den rigtige måde). Jeg har skrevet om det før, men i min verden er det sådan at: At hade en hater er også had! ("Hating haters is still hate'')
** #GuldeSkalHoldeOpMedAltDetHashTagging ?!??

Min erfaring?
Jeg har heldigvis ikke meget at give af. Jeg efterspurgte engang i sjov haters i en af mine vlogs, men fik selvfølgelig kun trolls som reaktion. Trolls har jeg oplevet noget til, bla. på en af mine mere sete videoer (mest sete, den ramte åbenbart en mini-viral strøm). Random sjovle/dumme udbrud fra tilfældige af internettets drillepinde/ballademagere, jeg forestiller mig sidde og fnise over at de kan sige "Penis".

Grimme haters har jeg ikke oplevet, tak for det. Ubehagelige/små-sårende beskeder har jeg dog oplevet, og min erfaring her er, at det bedste du kan gøre, er at drukne dem i sukker. Sød med sød på. Jo mere flink du er, jo sværere vil det være for dem at vedholde hvor "grimme" de er over for dig - hvis du ganske enkelt ikke lader dig mærke på den måde. Eller spiller lidt dum-men-evigglad. Det kan næsten blive til et lille spil med hvem der er stædigest, dig i din overbevisning om at de vil dig det beste, og dem der forsøger at overbevise dig om at de har fornærmet dig - i sidste ende vil de give op.

Så siger vi*** endnu engang tak til Simone for et godt indlæg, og kaster bolden op til jer andre - hvis nogle vil gribe den? Så længe i ikke bare råber "tissemand" til svar skulle vi vist være cool, right? Jeg har desuden indset at jeg har haft dette emne (haters) oppe at vende en del gange her på bloggen, så hvis i har lyst til at grave lidt i arkivet, kan jeg hjælpe jer lidt på rette vej, og lige hurtigt nævne, at jeg også ser og besvare nye kommentarer på gamle indlæg, just so you know. De bliver ikke forældet i min verden - medmindre jeg har nævnt noget andet selvfølgelig. Und damit schluss
*** Vores royale "Vi" selv åbenbart
Udgivet fredag d. 07. Februar 2014
1 kommentar og 4950 visninger

Haters Reply

Kommentarer

SGravatar Simone 08 Februar 2014 06:09

Tissemand!!!
Ej bare lige en hurtig kommentar inden jeg smutter på arbejde ^_^
Skide godt skrevet. Jeg er glad for at mit indlæg kunne være til inspiration - det er jo netop en af de ting, blogging går ud på
Jeg vil lige gå og tygge over dit indlæg resten af dagen, og de som jeg har noget mere debatterende at byde ind med i

Simone
Microcut.dk

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie