Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

"Hjemmelavede forårsruller (4 stk.)"

Menuen står på kinesisk i aften på dovne-synde-dagen. Dels fordi vi fik pizza (som er det vi plejer spise på syndedagen) til socialarrangementet i går (det er spisning ude, det tæller ikke med, blandt andet da det hører under vores Socialt Akavet klausul) og dels fordi... det var det vi havde lyst til

Bestillingen er i aften foregået fra (Fu Zhou Restaurant) byens anden kineser restaurant, - altså ikke den der plejer være vores foretrukne. Vores favorit har haft Smiley problemer så vi har holdt lidt lav profil der (ikke særligt stam-kunde-agtigt, i know)... det var blandt andet noget med fejlvisende temperaturmålere og forlave temperature for bla. fiske-køddet som åbenbart skal fryses rimeligt hårdt for at fjerne parasitter. Der var også noget om at varm mad der skal på køl (gemme gemme) skal afkøles indenfor max 3 timer. Det var det jeg fik fra kontrol-rapporten. De har dog fået en ny rapport i fredags, og den er glad igen, så det er skønt - men vi besluttede os for alligevel at teste konkurrenten i aften.



Blandt andet med en forret af Hjemmelavede forårsruller som er den egentlige inspirationskilde til dette indlæg. For de hedder Hjemmelavede forårsruller (4 stk) i forhold til Mini forårsruller (7 stk). Det gør mig faktisk lidt ked af det, at se dét der med "Hjemmelavet" i forbindelse med restaurant mad, for hvad fortæller det egentligt? At resten af maden ikke er "Hjemmelavet" men købt i store portioner og varmet op som på fast-food restauranterne (McD og dele af Jensens Bøfhus comes to mind). Eller er det at netop disse forårsruller er lavet i medarbejder Gerda's ejet køkken, og efterfølgende transporteret ind (og genopvarmet?) på restauranten. Under alle omstændigheder antyder det, at noget af maden bliver købt færdiglavet (til en vis grad) og bare samlet på restauranten, hvilket jeg er helt med på, på steder som førnævnte McD, men også Bruger King, Sunset og hvad de nu ellers hedder, de fast-food restauranter der normalt forbindes med færdig-lavet-på-restauranten-samlet, samt alle de der lokale gril-kiosker. Det er ikke de tanker jeg har om restauranter som Golden Palace, Fu Zhou Restaurant, Jensens Bøfhus,

Det burde selvfølgelig ikke gøre en forskel for mig, hvis det bare er sådan at jeg altid har taget fejl, og det altid har forholdt sig sådan alle andre steder hvor man servere A La Karte og ikke kun Dagens Ret. Men det gør det bare alligevel. Lige som dengang man begyndte at interessere sig for verden udenfor, og derigennem (nyheder) blev opmærksom på hvor meget øv der egentlig går for sig derude. Eller som min stadig nyligt vagte opmærksomhed mod vores overforbrud, og hvor meget skidtstads vi egentlig kommer i/på os selv.

Det var i øvrigt en semigod middag. De "Hjemmelavede" forårsruller var rigtigt gode! Emils sprødsegte and i sursød ligeså. Min egen kylling med cashew var dog lidt skuffende - nok mest fordi jeg havde forventet noget i stil med New Golden Palace Gong Bao kylling (som er med cashew-nødder)... og fordi jeg havde forventet rent faktisk at få cashew nødder i, i ved, de der krumme nødder, og ikke bare jordnøddekerner hvor det-der-brune-skallede-lag-som-sidder-på-nøddekernen-under-skallen (hvad det så end hedder) stadig sidder på... hvilket i øvrigt fik sovsen til at blive grå og se ikke-sund (måske ikke ligefrem muggen/fordærvet men derhen af) ud - det er selvfølgelig ikke sådan det har været, men det var sådan det lignede, og det tog bare lidt af appetitten. Og så var kyllingen bare generelt sådan lidt blah i smagen.

Det kører nu heller ikke ligefrem for mig med take-away og resturant-smags-oplevelser for tiden. Den anden dag fik vi sushi, og det plejer være skide godt! Jeg savner stadig Yutaka, men Towa Sushi plejer også være ret godt. Last time though? Jeg kan ikke sætte fingeren på præcist hvad det var, men risene virkede på mig som af samme kvalitet som den portion jeg lavede herhjemme engang. Not the best. Og smagen var også lidt blah... og konsistensen gjorde mig også en del i tvivl. Plus jeg fandt ud af at sushi med salat (som i salat-blad) ikke lige er min smag.


Det var lidt samme semi skuffede, semi undrende og skamfulde fornemmelse som i dag. Og nylige oplevelser med Jensens Bøfhus og McD. Er det mig den er galt med? Det er jo god (?) og i hvert fald dyr mad jeg mister appetitten til. Suk.

Nå, men det var vist en ordentlig portion tanke-skrald. Jeg håber der var en ting eller to til potentiel eftertanke hos jer også
Udgivet søndag d. 29. Marts 2015
1325 visninger

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie