Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hos Blogger er det enten.. eller..

Og det kan godt irritere mig en del. Her kan du nemlig ikke både tilføje link, navn og email.. og derved ikke både have linket til din egen blog samt og dit navn og billede.

Jeg har jo efterhånden vendte mig mageligt til Gravatar.com's mulighed for at få vist en avatar når man kommentere på en stor del af websites - i hvert fald dem der understøtter den brug. Fx. min egen... Det eneste det kræver, er at oprette en gravatar-bruger og så knytte sine email adresser sammen med de billeder man nu vil have skal vises. Når man efterfølgende kommentere på en blog (med den service), vil billedet blive vist sammen med ens kommentar. Det eneste det kræver, er, at man kan skrive sin email. Du kan selv teste det ud her på siden, ved at gå ind og oprette dig, og derefter lægge en kommentar under dette indlæg, hvor du bruger den email du netop har tilføjet til gravatar. Wolah: foto!

Det virker også, hvis man fx kommentere med sin bloggerprofil, og den email man bruger til blogger også er tilføjet på gravatar profilen. Derfor dukker mit billede også op, når jeg kommentere på blogger-blogs.

MEN! Her stopper legen også. For hvis man bruger blogger-profilen til at kommentere med, så linker den til blogger-profilen - og det er jeg jo ikke interesseret i, da jeg ikke bruger den til noget længere! Jeg bruger jo mit website i stedet, så jeg vil da selvfølgelig hellere, at folk har mulighed for at finde mig der, når de klikker på mit navn.

Så har blogger (hvis man vælger det) selvfølgelig også muligheden for at kommentere med navn og link... men så er der jo ingen email i spil, og derved heller ingen gravatar... altså intet foto, øv!

Jeg har søgt rundt omkring på nettet efter diverse muligheder, og den der så mest lovende ud var OpenId, som man kan dirigere til fra egen url. Desværre er det meget upålideligt (som i, at det halvdelen af gangene ikke vil godkende) og sløvt. Så har det ganskevist både den tilpassede url, samt et billede og et navn. Sidst nævnte har man dog ikke råderet over: Navnet bliver sat til url'en og billedet bliver sat til et standart open-id billede... og så kunne man lige så gdot have ladet være... Nå, men for ikke at gøre søge-arbejdet heelt spildt, på trods af at jeg løb ind i "eksistere ikke" muren, vil jeg alligevel dele de koder, der skal til for at bruge egen url som et open-id, sådan som jeg beskrev det..

Der er tale om 2 linjer kode, der blot skal placeres i headeren, efter at id/brugernavnet i urlen (det der står med fed) er blevet rettet.

Fx. myopenid:

OpenIDUser.myopenid.com” rel=”openid.delegate” />

Eller blogspot:Som sagt er denne løsning dog heller ikke optimal, og jeg må derfor nøjes med at skærer tænder over blogger endnu.

Hvis du ikke ved hvad OpenId er, faldt jeg over en ganske god og underholdende forklaring, som du kan se her
youtube video
Udgivet lørdag d. 06. Oktober 2012
2418 visninger

Blogland Hjemmesiden Video

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie