Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hover Zoom, SAverPro... virus eller hvad?

Jeg tror det lykkedes mig i går at få erhvervet mig noget computer vira i går på mystisk vis. Jeg husker ikke hverken at have hentet eller installeret noget der kunne påvirke min browser, men pludselig var samtlige mine chrome-udvidelser væk... Problematisk, eftersom jeg bruger udvidelsen Web Developer til at undersøge og korrigere fejl på min side.

Pludselig var den eneste tilgængelige udvidelse var imidlertid noget kaldet Hover Zoom, eller noget i den dur - og det har jeg i øvrigt slet ikke bestilt. Det var desuden på samtlige mine chrome brugere, så det var lidt mystisk. Jeg kiggede derfor efter nyligt installerede ting på min computer under "Fjern Programmer" og stødte på en "SAvoerPureO" tingest fra "SAverPro" - igen, det har jeg ikke bestilt. Og det skulle være blevet installeret i torsdags ??

Før jeg nåede så langt som til at undersøge computeren og konstatere den ubudne gæst, fjernede jeg selvfølgelig bare den ukendte udvidelse... i forhåbning om at det var den der blokerede mine udvidelser. De kom imidlertid ikke tilbage, og dertil var det ikke muligt at tilføje udvidelserne igen - eller nye for den sags skyld. Så var det jeg tjekkede program-listen, og fik den anden tingest fjernet. Det rensede i øvrigt ikke min Chrome, selv ikke efter flere genstart. Så min næste step blev geninstallation. Og det virkede.

Så hvis i oplever lignende, så fjerne udvidelsen i Chrome, fjerne whatever program dims der også har sneget sig ind på computeren, fjerne Chrome og genindstaller. Udvidelserne som er knyttet til en synkroniseret bruger kommer tilbage når den logges på igen

I øvrigt er jeg ved at lave en liste over sådanne listepik programmer/vira der smutter igennem sammen med noget andet, så hvis i er stødt på nogle af nævnte ting/har oplevet lignende og ved hvor det kommer fra, må i gerne lige smide en kommentar
Udgivet lørdag d. 04. Oktober 2014
2628 visninger

Tech

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie