Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hunger Games 2, Løbeild - hurtige tanker...

Jeg er netop blevet færdig med Opfølgeren til Dødsspillet i Hunger Games serien, nemlig Løbeild, og hold fast hvor sætter den mange tanker i gang i mit hoved. For det første spørgsmålet om mit eget liv... Og den der fornemmelse jeg har når jeg ligger bogen fra mig. Af at være blevet revet ud af min verden og kastet ind i en anden - ind i min egen krop. Forvirringen, at man hverken genkender tid og sted, og faktisk må sige det til sig selv, før man indser det. Den stakåndede vejrtræning, og følelsen af at mangle luft. Og svimmelheden. Gennerelt altså en større omvæltning... og så går man rundt, sådan lidt hjælpeløs bagefter og ved ikke rigtigt hvad man skal gøre af sig selv.

Mit liv må godt nok ikke være meget værd (for mig) når jeg gang på gang kaster mig ind i den slags situationer, ved at læse. Det opsluger mig fuldstændigt, og der går minutter før jeg kan fungere igen. Så det er lige før jeg må være taktisk med hvornår jeg kan læse og ikke kan. Men følelsen bagefter - tomheden og målløsheden. Fornemmelsen af manglen på indhold og formål. Det var nøjagtig den samme fornemmelse jeg havde, da projektstresseriet var overstået. Som om der ikke er noget i mit liv at vende tilbage til. Det får bestemt mine alamklokker til at ringe. Det er en fejl jeg må have rettet op på.

Dernæst er der de etiske spørgsmål, som selve historien ligger op til. Hvis det nu var mig det blev deltager, tror jeg så jeg ville være noget værd? Hvor længe kunne jeg klare mig? Og hvis det kom til stykket, kunne jeg så virkelig få mig selv til at dræbe en anden person? Jeg ville nok ikke give mig selv mange chancer... og er lidt bange for at tænke på svaret på det andet spørgsmål... for en del af mig tror ikke jeg kunne, og resten er for bange for svaret, til at turde overveje den anden mulighed.

Dertil alt det andet, der ligger og svømmer rundt.. Capitol, oprør og what not... kunne jeg for alvor selv starte et oprør... eller deltag i et? Ville jeg kunne tage min søsters plads? Ville nogen tage min plads?

Jeg må bare have fat i 3'eren!!
Udgivet torsdag d. 30. Maj 2013
1 kommentar og 1888 visninger

Movies Review

Kommentarer

IGravatar Ilhja 30 Maj 2013 20:50

Jeg elsker de spørgsmål og tanker som bogen skaber, især den sidste bog viser hvor let et øje for et øje er.

Men 1'eren er god, 2'eren er hård at komme igennem og 3'eren efterlade dig grædende. Bare så du ved det

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie