Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hvad tager man egentlig på til begravelse?

Det er jo heldigvis ikke noget jeg har oplevet så ofte, at det er rutine. Min farbror som døde for tidligt, og min farfar som i grunden havde levet sit liv. Personen i dag er dog fra Emil's familie, og jeg er selvfølgelig med som opbakning for ham, for jeg har ikke set vedkommende mere end et par gange, så det er ikke nogen jeg selv har haft et forhold til. Men jeg vil selvfølgelig gerne undgå at støde folk, ved (som jeg frygter) fx. at komme for tilfædigt klædt, og vise respektløshed gennem det, eller for fint klædt, da det jo ikke er en festlig begivenhed. Man kunne komme klædt i sort, men det virker også lidt hult/kliche, måske endda også derigennem respektløst, i mit hoved.

Suk, nu er det selvfølgelig ikke fordi det skal gøres til et større dilemma, men sommetider i situationer som denne, savner jeg at være hjemme, hvor jeg bare kunne spørge eller gøre som mor og far. Det er vel noget af konsivensen ved at vokse op: man skal tage beslutninger, og stå til ansvar for dem. I grunden kan det vel også være ligemeget hvad jeg har på - det er jo ikke det det handler om. Jeg vil bare nødig støde folk som allerede er sårbare.

Er det for langt ude? For selvcenteret? For meget tænkeri over bagatæller? Jeg ved det ikke...

Nu tager jeg en sort neutral t-shirt uden prængende billeder og humoristiske citater på, sammen med en neutral grå langærmet og neutrale mærke demin-bukser, der både kan være pæne og almindelige. Det må vel være det rigtige. Så håber jeg ikke jeg overskrider en eller anden det-burde-du-have-lært social dresscoat regel jeg ikke kender til.
Udgivet lørdag d. 19. Oktober 2013
3 kommentarer og 4709 visninger

Tankespind SocialeRegler PopularPost

Kommentarer

CAGravatar Cathrine Autzen 19 Oktober 2013 12:51

Det er meget forskelligt fra familie til familie hvad man egentlig også tager på til begravelser Jeg tager altid bare mørkt tøj på, eller også tager jeg det tøj på hvor jeg tænker at den afdøde ville havde syntes jeg så pæn ud i, så må folk tænke hvad de vil Men jeg forstår godt dit dilemma når det kommer til nogen man ikke rigtig har et forhold til, så tænker jeg bare at man tager det tradionelle sorte tøj på

IGravatar Ilhja 19 Oktober 2013 12:53

Jeg har desværre været alt for meget til begravelser de sidste par år. Men det du har gjort vil være helt rigtig, sørger for at det hele er neutral.

I Danmark (for det meste) har man ikke som sådan en særlig beklædelig som man skal have på udover sort eller dæmpet farver. Men det er lige meget om man tager kjole eller bukser på.

GGravatar Gulde 20 Oktober 2013 21:13

Tak for jeres indput, det er rart at høre, at det jeg gjorde ikke var helt ude i skoven. Min grå cardigan var, indså jeg, måske en smule for lys i forhold andres beklædning, men min jakke var sort, så den beholdt jeg for det meste bare på, for det viste sig at de fleste var klædt overvejende sort, specielt i kirken. Men i sidste ende lod jeg ikke til nogen der bemærkede det, og det var jo både ondt og godt, ikke det der var fokus for dagen. Men det var så smuk en afslutning som det kan have været, hun lød virkelig til at være et fantastisk menneske.

Så er det jo bare at håbe, at der er længe til jeg skal gøre den slags overvejelser igen. Det lyder ikke rart at du har oplevet så mange Ilhja.

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie