Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hvad var den første ret du lærte at lave?

Min første ret var boller i karry, og min brors var æbleskiver - teknisk set en dessert, men vi har sommetider spist det som aftensmad... kage til hoveret, yei!

Min mor lavede de hersens seje børnevenlige opskrifter med tegninger af alting, hvor vi sad sammen og lavede den så hun kunne forklare og vi kunne spørge imens. På den måde kunne vi selv stå og læse opskriften selvom ingen af os kunne læse Jeg tror jeg har været et sted mellem 5 og 7 år, jeg husker det ikke præcist

In English:
My first recepy was "Boller i Karry" and my brothers was "Æbleskiver" which is tecnecally a dessert but is sometimes used as a meal.. like pancakes Both is traditonally danish... My sweet mother made us special childfirendly recepies with drawings so that we could read them... I think i was somewhere between 5-7 at the time

Det er muligt jeg stadig har en af opskrifterne - men også muligt de er gået tabt. Jeg har i hvert fald ikke kunne finde dem, men hvis jeg gør, skal jeg nok vise jer dem.

From Wikipedia - Danish cuisine
  • Æbleskiver, (literally "apple slices"), similar to a round American pancake though not the same, Danes eat them through December as a Christmas tradition.
  • Boller i karry, meat balls in curry served with rice and cucumber salad.Inspireret af youtube showet "How to Adult"
Udgivet lørdag d. 03. Januar 2015
3 kommentarer og 3164 visninger

AskGulde

Kommentarer

JHGravatar Jeanette Henriksen 04 Januar 2015 01:23

Jeg er ret sikker på at det første jeg lærte var pandekager og at bage boller. Vi fik altid lov til at lave pandekager, når vi var alene hjemme.

Ud over det så har jeg altid været med i køkkenet, så kunne de fleste retter inden vi lærte at lave mad i skolen.

Knus <3

GGravatar Gulde 04 Januar 2015 01:45

Det er en god ting at have lært Nice alligevel Jeg har også altid været med til at skære salat og skrælle kartofler og den slags. Jeg kunne også en hel del før hjemkundskab Hælde vand fra kartoflerne fx, hvilket åbenbart var noget de andre var bange for pga. de skoldhede vand

JHGravatar Jeanette Henriksen 04 Januar 2015 22:09

I min verden er der også enormt stor forskel på at kunne noget og at være god til noget. Feks er jeg ikke særlig god til at lave de der pandekager.. men jeg er kanon god til at bage boller.. Jeg har besluttet at jeg her i 2015 gerne vil være god til at bage rugbrød og lave hjemmelavet is.. i 2014 øvede jeg mig helt enorm i at lave rigtig gode frikadeller.. Har altid kunne lave frikadeller, men har aldrig været særlig god til det.. har altid lavet det lidt på slum.. Nu har jeg øvet mig og fundet en kanon opskrift..

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie