Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hvem er du, under dine titler?

Tings to ponder: Beyond the titles that others have given, who are you?


Tænk over det... jo mere man overvejer det, der vanskeligere bliver det... For bag de titler andre forære mig, ligger de titler jeg selv giver mig.

For andre er jeg måske... datter, søster, kæreste, veninde, kammerat, kollega, mor/fører/ejer, forbillede, fan... Men hvad er jeg under det? Gulde, guldfisk, nørd, tosset, glad, forvirrende, karate-elsker, drømmer, tænker... og lidt mere tænker.

Men det er jo bare flere titler... Flere kasser vi kan placeres, opdeles, sorteres og kategoriseres efter. For det er den måde vi som mennesker tænker på. Vi tænker i kasser, og grupper. Vi kan godt lide rammer. Og så kan vi alligevel ikke helt lide selv at blive placeret i en kasser. Det er de andre, ikke os selv, for vi er jo specielle og unikke. Og det er vi da også! Men hvem er vi så?

Selve spørgsmålet er vel i virkeligheden problemet. Hvis man vil vide hvem eller hvad, må det jo være i forhold til noget andet. Hvordan kan man forklare, uden at sætte titler eller kasser på? Uden at sammenligne? Hvem er jeg? Hende der tager toget, fordi det er billigere.. Hende det ligger ned i jorden når hun går, stirrer ud af vindet når hun kører, fordi hun drømmer... Hende der skriver sine drømme ned i en lille bog, altid går med en notesblok, elsker slik og sukker, har en hjemmeside, fjoller med sine søskende (som alle "har" et indre dyr), hende med kameraet og blyanten, de platte vittigheder og det lange hår... nej, uanset hvad jeg prøver, er det bare nye titler og nye kasser - ja selv mit navn er blot endnu en kasse, omend den mest individueller af dem...

Så hvem er jeg..? Det er mig der er Gulde, det er mig der er Janni, det er mig der er mig... Hvem er du?

Tankenspin fra hende der stirre ud af vinduet

Udgivet fredag d. 19. Oktober 2012
6 kommentarer og 2988 visninger

Tankespind

Kommentarer

IGravatar Ilhja 19 Oktober 2012 22:15

Vi er aldrig mere unikke end at man kan finde en kasse hvor der er en helt masse næsten ens til en selv. Kan huske vi gennemgik noget i den stil i kommunikation hvor man lige fik et mental slag fordi man troede at man var et unik lille snefnug.

Men så længe du ved hvem du er så er det nemmere at håndtere hvordan andre ser dig og placere dig

JHGravatar Jeanette Henriksen 19 Oktober 2012 23:52

Jeg har tænkt over dit indlæg nu i et par timer og er kommet frem til at dette kræver et længere svar og derfor laver jeg lige et indlæg på min blog

JHGravatar Jeanette Henriksen 20 Oktober 2012 00:18

Du kan se mit svar her

http://jeasblanketanker.blogspot.dk/2012/10/titler-og-kasser.html

GGravatar Gulde 20 Oktober 2012 15:11

Ilhja: Just præcis. Det kan være svært at måtte indse, men efterfølgende kan man dog sagtens se at det er en meget naiv tankegang, og jeg kan stadig grine lidt af mig selv, og særligt andre der ligner mig på det punkt. Jeg har dog altid fået af vide, at jeg var sådan en som bare var sig selv - og det gør det lettere at acceptere, at "sig selv" er en opbbygning af kasser, titler og steriotyper.

GGravatar Gulde 20 Oktober 2012 15:12

Jeanette: Hvor er det dog fedt at hører og at jeg har kunne skubbe lidt tanker igang, som du plejer gøre det for mig - og bare endnu federe at se andre der også kan lave svarindlæg!

JHGravatar Jeanette Henriksen 21 Oktober 2012 11:16

Jeg havde for en gang skyld alt for meget at sige, til at det bare skulle være en kommentar.. ;D Fedt at vi kan sætte tanker igang ved hinanden ja

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie