Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hvordan gik sidste års forsæt?

Mit mål for det kommende år bliver i hvert fald at sætte færre mål/forsæt end jeg gjorde sidste år... For et kig på listen gjorde mig opmærksom på at den var lang... og at meget af det har været mindre succesfuldt, woops Her er status for sidste års nytårs forsæt:

Positive Thinking & Self Awarenes...
 • "Positive Thinking" fik lov at køre et år til, men mindre strikst og slavisk, og det har passet mig særdeles godt. Det bliver ikke et segment der forsvinder fra bloggen igen lige foreløbig
 • Det med 2 gange årlig frisørtid gik til gengæld ikke så godt... Jeg tror kun jeg præsterede én gang i år, hvor håret blev "kort", første gang lå jo lige op til nytår 2013/14 så den tæller vel næsten ikke med... Men det er okay, jeg har været godt tilfreds med mit hår alligevel
 • Det med at tage flere chancer og kaste mig ud i ting er gået ganske godt synes jeg selv. Jeg har haft nogle Yes Man muligheder som jeg har været glad for at tage... Jeg har fx gæsteblogget hos Ilhja i år i hendes SMUK serie Og blev klippet i ret kort frisure... og var med til at planlægge/styre karate pinselejren... og har været med til en del stævner, selvom jeg godt nok også har været ved at lægge handskerne på hylden flere gange Jeg var også med i det årlige Blogger Advent. Og deltog sammen med Ilhja i en gang MinsGame / Minimalist Game. Og gik med på KnækCancer-kampagne-bølgen med mit modige like-tiltag, som dog ikke blev så voldsomt besøgt alligevel ^^" Jeg har deltaget forsøgsvist i flere udfordringer, men har også været stolt af at lade en del ligge med FinishTheProjects i baghovedet - altså ikke at starte mere op end jeg kan kapere. Så alt i alt er det punkt gået godt, hvis jeg selv skal sige det


Social Life
 • Det med at sprede mere glæde omkring mig og være mere social er måske til gengæld gledet lidt i baggrunden. Jeg synes jeg har været meget bedre til at være TIL STEDE når jeg har været på besøg hos folk, så det tæller op, men til gengæld har jeg generelt ikke gjort så meget i at besøge folk. I stedet har jeg haft "travlt", og det er en ærgerlig beskæftigelse, for det er bare dårlig planlægning og for mange overspringshandlinger. Jeg har givet et par gaver og generøse tiltag his og her så i grunden er det vel godt nok. Men det er selvfølgelig også et af de punkter hvor man i princippet altid kunne give sig lidt mere end man har gjort...


Declutter & Simplify
 • Jeg vil fortsætte mig med at forbedre mig mod en minimalistisk levevej... Det er gået rigtigt godt, jeg står et helt andet sted end jeg gjorde dengang. Selvom jeg stadig mangler meget, så har jeg haft den første store bølge... at jeg mangler at færdiggøre tvillinge-skvulpet er jo så noget andet, men i hvert fald. MinsGame med Ilhja var med til at sætte skub i det hele igen, men bliver nok ikke noget jeg gør igen, det giver mig fokus på det helt forkerte. Jeg er dog forstat med declutteringen, og i nogen grad også det med billederne, som jeg håber på jeg får taget mig sammen til at ligge nogle billeder op om engang
 • Jeg vil ikke at have nogen ønsker til næste jul. Den glippede fuldstændigt. For selvom jeg på én gang ikke rigtigt har ønsket mig noget, har der samtidig været mange ting jeg gerne ville have, omend jeg lige så gerne selv ville købe det. Lidt af glæde ved julen (julegave delen) er forsvundet ved at jeg rent faktisk har råd til at købe tingene selv nu. Så det med at skrive en "indkøbs" ønskeliste seddel, er bare ikke så fedt mere. Det er begrænset hvor mange ting man kan være kreativ med og finde/lave noget jeg ikke selv ville være stødt på, så det tager bare lidt af charmen. Men jeg har fået en masse gode gaver. Måske kan jeg til næste år gå helt gave-fri, men jeg tvivler. Jeg håber jeg til den tid kan ønske ting mere ovre i oplevelses-genren, men den gik ikke i år
 • Det med at afslutte de igangværende projekter... det har jeg bestemt også været igang med. På en måde er det gået godt... jeg er bare ikke blevet færdig med at blive færdig, så på den anden side er den failet. Jeg har ikke fået mange nye projekter ind, som ikke er blevet færdiggjorte, så det er på den anden side godt
 • At begynde at være på forkant med tingene, er lykkedes i nogen grad. Men det kunne bestemt stadig godt blive bedre, for der har været tider, hvor jeg alligevel kom til at hænge i slipstrømmen...
 • At slippe af med skyldfølelserne... er gået meget bedre. Med alt andet end når det kommer til min far desværre. Det trænger stadig til en kærlig hånd...
 • At få lavet en inventory over mine ting (tøj, bøger, neglelak, etc.) har jeg været igang med, men den er ikke fuldendt. Jeg besluttede at vente til de store bølger var overstået, så jeg har ganske enkelt bare ikke været alle ting igennem. En hel del mangler også at komme på bloggen - jeg tror faktisk den eneste inventory-del jeg fik blogget om, har været mine bøger. Det er nok også den mest spændende, så det var måske hældigt nok
 • At purge 5 ting hver uge er ikke noget jeg har gået op i. Jeg har faktisk glemt den det meste af tiden. Jeg tror dog alligevel det er kommet helt af sig selv


Økonomi...
 • Målet om at slippe helt af med min gæld er SÅ FULDFØRT, og det var SÅ SKØNT!
 • Det andet mål om at ligge 5000 (idéelt men forventet upnåeligt 10.000) kr til side til nødstilfælde/uforudsete udgifter er også lykkedes SÅ MEGET! Dels fordi jeg nu får løn... og dels fordi jeg i nogen grad er holdt op med at bruge penge. Jeg har gjort flere store køb, men jeg har ikke klattet pengene væk på film og what-not, som jeg plejede gøre. Det er jeg stolt af. Desuden er det lykkedes mig at spare 10.000 fra i sikkerhedspuljen, samt næsten det samme i opsparing til sommerens gashuku. That feels so awesomely freeing. For det har betydet at jeg ikke længere lever helt fra paycheck til paychek. Det er ikke så jeg ikke ville gå bare en smule i panik over at miste min indkomst. Men en forsinkelse eller noget i den dur kan ikke længere vælte mig


Sundhed...
 • Kontrol af sukker-afhængigheden må være den store maveplasker. Det er gået helt galt. Men jeg er i stedet for sukkerfrie dage kører jeg nu efter intuitiv spisnings princippet. Alt kan gå an... og så er det pludselig ikke altid sukker jeg har lyst til længere. Aller oftest er det faktisk mandler - sunde og lækre og spændende så de skåner min mundhule Men Cola er blevet min achilles hæl... Det har jeg haft svært ved at undværre. Det er dog stadig langt fra alle dage jeg drikker det, og jeg er blevet meget bedre til at kombinere med masser og masser og masser af vand Der er langt op til de 1,5-3 liter nogen drikker om dagen, hehe.


Blog & Vlog?
 • Få sat min giveaway i gang... FAIL!!
 • At gæste-blogge-samarbejde er kun blevet delvist gennemført. Jeg har gæsteblogget hos Ilhja... men ikke selv haft nogle gæster endnu, så den idé er stadig i tænkeboksen
 • Vlog-samarbejde er gået helt i glemmekassen, meget andet er der ikke at sige til det (FAIL!) Jeg har dog fået vlogget lidt, og redigeret og udgivet en lille del af det også, men det kunne bestemt godt have været/blive bedre ^^"
Udgivet torsdag d. 01. Januar 2015
1 kommentar og 2138 visninger

AskGulde

Kommentarer

IGravatar Ilhja 02 Januar 2015 21:41

Det lyder til at det meste er lykkes så godt gået med det!

Og det med gælden, jeg er kun enig med dig i det. Det er nærmest et hav af bekymringer der kommer væk.

Det skal nok gå med colaen, men den er virkelig også svær!

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie