Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hvordan kan en Email indeholde virus?

Jeg går ikke ud fra at jeg er den eneste som har hørt om, at emails kan indeholde virus og mallware... Frygten for det, er jeg nok heller ikke den eneste der har... men jeg overvejede bare: hvordan. Hvordan kan en email indeholde virus? Jeg mener, en email er jo kun tekst, right? Så hvordan kan den indeholde virus? Og hvordan kommer det over ens comuter... når man åbner den? Det er jo kun tekst.. evt. lidt html, men vel ikke engang javascript?

Jeg har længe lidt af skræk for bare det at åbne en email kan give virus. I ved, når man læser den, men det er åbenbart (heldigvis) ikke tilfældet. Som i nok kunne se, ville det også undre mig gevaldtigt, hvis man kunne. Til gengæld kan det ligge og lure i vedhæftede filer, så lad være med at åbne dem! Eller i hyperlinks, selvfølgelig ikke i selve bogstaverne, men på den side/den fil som linket henviser til.

Det var da i det mindste rart at få styr på... hvis det altså er korrekt.

Hvis i ved noget, må i meget gerne be- eller afkræfte min teori baseret på min lille nerd-search

Kilder: HowStuffWorks "How do viruses and worms spread in e-mail?" og How can your email contain viruses?
Udgivet søndag d. 18. November 2012
2 kommentarer og 2770 visninger

Nerd NerdSearch

Kommentarer

CGravatar Cathrine 18 November 2012 09:42

Jeg har altid kunne øbne spammails uden problemer, men man skal bare aldrig trykke på de links de skriver til en for det er der problemet ligger i. Selve mailen er der ikke virus i (mener jeg)

GGravatar Gulde 18 November 2012 11:34

Cathrine: Jah, i links, eller i vedhæftede filer var også det jeg nåede frem til

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie