Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Hvorfor går Fluffy i snor?

Jah, jeg har jo flere gange vist jer mit lille misse-barn, Fluffy, her på bloggen. Også ofte udenfor, for han elsker nemlig at komme ud at gå. Jeg er så blevet spurgt, hvorfor han går i snort - om det kan være fordi han ikke er vant til at gå ude, eller sådan noget.

Fluffy går/klatre i sin snor
Fluffy i snor mens han klatre i træer på vores gåtur fra sidste weekend

Til en start, kan jeg i hvert fald afkræfte, at det bestemt ikke kan være det der er årsagen. På aftener hvor vi ikke er til træning, altså når han kan fornemme vi har været hjemme et par timer, bliver han meget kælen og siden tiggende, for at komme ud. Så smider han sig på måtten foran hoveddøren, og miaver til vi kommer ud, hvorefter han kaster sig spindende rundt på måtten, eller kommer og gnubber sig indsmirende op ad os, en rigtig fedterøv er han! Eller vel mest mig han fedter for, eftersom det altid er mig der går turene med ham - Emil gider ikke rigtigt Og Fluffy giver ikke op på sit tiggeri, før han har fået den luftetur han har kaldt på.

youtube videoFluffy går en tur på en efterårsdag

Af og til kommer han også en tur ud på tearessen, også i sele, for at sidde og snuse til luften der, så han kan komme lidt ekstra ud, uden at jeg skal gå med ham hele tiden Så det er altså ikke fordi han ikke er vant til udenfor. Men han er opdraget til at gå i snor Vi fik ham fra en gård, så han har været ude som killing, men vi bor jo i lejlighed inde midt i byen, og dels må man ikke have fritgående katte har i boligforeningen, og dels har jeg bare fået nok af at miste katte til trafikken...

Min første kat, Misser, var halvt vild, en strejfende tilflytter fra en nabo der flyttede derfra, og efterlod deres kat i stikken - stakkels dyr. Men efter en kold aften, med sne og frost, hvor den var lukket inde i garagen, og jeg lukkede den ud, opdagede vi at den var kælen, og den flyttede lige så stille ind til mig, til den til sidst boede på mit værelse, men kom ind og ud gennem vinduet. Det er en længere fortælling, meget sød faktisk, men hvis jeg ikke allerede har delt den, så må i få den en anden dag. Jeg har også en historie om det skrevet et sted faktisk..

youtube videoFluffy's første rigtige gåtur i snor -dog ikke den aller første gang han er ude i snoren...

Anyway, den boede mere end halvdelen af tiden udenfor, så det var jo næsten uundgåeligt et den en dag ville blive ramt af en bil. Det skete så i ugerne op til min konfirmation. Da katten havde været væk i 3 dage, og den ellers troeligt plejede komme mindst én gang om dagen, blev jeg nervøs og gik ud for at lede efter den - blandt andet på vores ufærdige, rodede loft, hvor den tidligere havde boet, og stadig nød at komme op og være alene, eller jag mus oppe. Jeg gik og kaldte på den, og normalt svarer den mig, men ikke denne gang. Den gemte sig, for den var såret, og sårede katte gemmer sig for at komme til hægterne, og ikke blive angrebet i mellemtiden. Da jeg fandt hende, ville hun tilgengæld genre hilse på mig, og jeg fik da også lov til at løfte hende og bære hende ned, selvom hun hvæste, ikke af mig, men af smerten i sit ben. Sammenstødet med bilen havde gjort noget ved det, så hun kunne ikke ret gå på det.

I 3 dage fik hun lov at humpe rundt på mit værelse, og have det lidt skidt og ondt af sig selv og ellers blive godt forkælet. Efter 3 dage fik vi dog nok af at se hende lide, og tog hende til dyrelægen - en streng undtagelse, da hun jo var halvt vild, og således ikke en kat vi havde købt, og ikke en vi regnede med at skulle bruge ret mange penge på. Ved dyrelægen blev hun bedøvet og undersøgt - åbent knoglebrud lige ved leddet, en eventuel behandling ville koste flere tusinde og involvere plader og skruer (åbent knoglebrud i gips er som at bede om en betændelse med blodforgiftningsdød til følge), det ville med garanti kræve mange smerter både for katten (og psykisk for mig selv) og dertil ville der kun være 50 % chance for overlevelse, for slet ikke at snakke om, hvorvidt hun nogensinde blev rigtig kat igen. Husk da på, at hun var halvt vild og mussejæger med stort J. At fratage hende det, var nærmest allerede at tage livet af hende. Så enden blev sprøjtedøden.

Senere fik jeg en anden mis, Tiger, og ham ved jeg har omtalt ham på bloggen, hvis nogen har fulgt med så længe. Ellers kan i finde fortællingen om hans endeligt her - men det ivolvere med stor sandsynlighed også biler.

Så jeg er træt, træt, træt af at miste katte til trafikken. Det har hverken katten, chauføren eller mig som ejeren noget godt ud af. Og DET er sådan set den hovedsagelige årsag til, at jeg (vi, Emil er med i den beslutning) har valgt, at Fluffy skal være en "inde kat" og kun komme ud i snor og sele. Så får han nemlig indtrykkende og oplevelsen ved at være udenfor, men ikke friheden til at boltre sig i den første og bedste dræbende bil han får øjepå, og da jeg siden mine tidligere katte er flyttet fra lille-put-by til en mindre storby, er der en ganske betydelig mængde traffik at tage af. Det vil jeg ikke byde hverken min kat eller mig selv

youtube videoVlog fra i sommers, om det med at have katte der går i snor

Jea, det er derfor
Udgivet torsdag d. 21. Marts 2013
4 kommentarer og 2490 visninger

Fluffy KatISnor Cats

Kommentarer

AGravatar Anna-sofie 21 Marts 2013 15:42

Hvor er han dygtig :-)

Du har ret i at når de bliver voksne er det ikke sikkert at de vil gå i snor. Prøvede det med min, men han ville ikke. Han smed sig ned på gulvet og så kunne jeg ellers bare tage det af ham igen .. :-)

IGravatar Ilhja 21 Marts 2013 20:47

Jeg kan godt forstå at du lader ham gå med snor, men det er så blot et bonus at dine naboer med have og sandkasse slipper for besøg fra lige Flyffe

Jeg elsker også sådan at rode i gamle ting men undre mig over at folk ikke kunne se hvor slemt jeg havde det i folkskolen udfra mine tegninger

JHGravatar Jeanette Henriksen 21 Marts 2013 22:58

Mange tak for svaret og indlægget... Rart at kende årsagen. Normalt er jeg af den holdning af katte skal kunne gå frit ude, men i dit tilfælde forstår jeg 100% dit valg..

SGravatar Simone 22 Marts 2013 13:23

Ja den har haft det super hårdt Men heldigvis har min venindes familie passet rigtig godt på den, og lagt meget energi i at passe på hende Så hun er en rigtig fin, og glad kat i dag.

Jeg syntes det er en fin beslutning du har taget dig. Nogen katte kommer overhovedet ikke ud - og så syntes jeg da løsningen med en snor og sele er MEGET bedre Hvis vi beholder Kika, har jeg tænkt mig, at bruge samme løsning, da der ganske enkelt overhovedet ikke er andre muligheder.

Simone
Microcut.dk

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie