Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

I Clouden eller ikke? Stof til eftertanke...

Interessant artikel denne her, Hey, You, Get Off Of My (Music) Cloud!, skrevet af OntarioMRI.

I hovedtræk handler den om et antiparti til Cloud-løsninger som vi i dag er mere og mere på vej over til. Holdningen er, at Cloud løsninger er til for at nogen skal tjene penge på at hoste din data, og andre derefter, på at du skal downloade de hvis du skal se det. Ja, det er da smart og nemt at have det hele på alle devices ved at uploade det til nettet, og så hente det hver gang, og smart at have en backup hvis der skulle ske et uheld og rigtigt praktisk at flere kan tilgå samme filer hvis man skal arbede sammen om noget. Men det koster, og der skal stå maskiner (servere) et sted og summe og brumme og bruge strøm i massevis for at holde det kørende. Og er det nødvendigt og prisen værd?

I Clouden eller ikke?
Foto af basicgov CC BY-SA 2.0 licens


Personligt har jeg siddet det sidste stykke tid og kigget efter flere cloud-løsnings muligheder. Dels fordi jeg har fundet stor glæde i at have mine noter og dokumenter (tekst filer) backet up dér, og tilgængelig på alle mine enheder (stor computer, lille computer og mobil) uden at få skabt tusindvis af version og kopiér af samme filer, som jeg ikke kan holde styr på. Drop-box eller Google drive, begge er praktiske til det.

Jeg har også særligt kigget på det som backup-løsning, nu jeg fx. mistede hele min harddisk den anden dag, og ikke havde en ekstra harddrive backup. Surt show. Havde det værret et større uheld (brand?) var den jo også gået til. Og det gør mig faktisk lidt paranoid. Alt jeg fik reddet fra denne gang af billeder og videoer m.m., var hvad jeg havde uploadet til min hjemmeside, til youtube, til picassa og photobuck, til facebook og til min dropbox. Til Clouden... eller rettere nettet. Så for mig har det bestemt fået værdi.

Men at der skal stå en strømsluger et andet sted og altid være kørende for at jeg kan få dækket disse af mine behov, det havde jeg faktisk ikke tænkt på. Hvad der skal ligge på nettet, skal jo ligge et sted. Og altid være tilgængeligt for de der har adgang dertil. Det er jo ikke som med en harddisk, at man kan indkode det og så slukke for den igen. For hvis den slukkes, så er det jo ikke tilgængeligt fra nettet, og så er der ingen pointe i det. Alt hvad jeg ligger på nettet ligger altså og sluger strøm et andet sted. Det er faktisk ikke en rar tanke. På den anden side, finder jeg den dog mere behageligt, end tanken om min smadrede harddisk med 2 års minder og arbejde (ja, arbejdets trækker sig faktisk endnu længere tilbage... helt tilbage til begdelsen).

Kan ske jeg alligevel skulle gå tilbage til planen om at købe en harddisk mere, og så koble den på hjemme-nettet i stedet. Og leve med hjemme-uhelds-risikoen. Og så bare backup'e/dele det aller mest vigtige. Jeg ved det ikke, men det er i hvert fald stof til eftertanke.
Udgivet søndag d. 10. Marts 2013
2 kommentarer og 1359 visninger

Cloud Tech Data

Kommentarer

IGravatar Ilhja 10 Marts 2013 17:40

Du kunne også købe en ekstra harddisk som du har til at stå et andet sted som ikke er dit hjem. Tage den med hjem engang i mellem og overføre det nye til den.
Jeg brænder cd'er omkring januar med alt det jeg har lavet det forgående år som jeg vil gemme. Altså tekster jeg har skrevet og billederne. Jeg har nemlig ligesom dig mistet alt mit herunder alle mine billeder af Cecilie fra hun blev født.

GGravatar Gulde 10 Marts 2013 19:44

Det er en forfærdelig oplevelse! Vi mistede også en harddisk på et tidspunkt, som indeholdt alt fra min søsters barndom - og vores år derfra. Det er dog heldigvis mange år siden. Men det var faktisk et ganske godt tip. Det tror jeg, jeg vil følge - det med harddisken altså Det med CD'er har aldrig rigtigt været mig, særligt ikke fordi jeg faktisk engang mistede nogle pænt store filer (lange videoer) som blev brændt over med fejl - hvorefter min gamle pc crashede. Så jeg tror jeg holder mig til det med harddisken, og måske også cd'er til små filer, når jeg engang har ryddet op i det hele. Mine gamle skole-sager fx

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie