Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Japanese class surprise

Jeg er rigtig glad for at gå tim Japansk så omkring Januar-Februar meldte jeg mig på det begynder-fortsætter kursus Sensei Yuka startede igen i år. Jeg føler faktisk at det giver mig en hel masse godt: både det at møde ligesindede entusiaster, men også at få lært/bedret/udviddet mit sprog, få det øvet og brugt og lærer grammatikken. Og så er Yuka sensei også et skønt menneske med nogle både søde, energiske og sjove påfund og skønne anekdoter og historier og kultur at krydre det hele med. Jeg føler at jeg rykker mig en hel del! Så ved jeg selvfølgelig også at jeg sikkert kunne flytte mig endnu mere så det virkelig gik i hopla fremad, hvis jeg brugte mere fokus og fritid på at lære sideløbende gennem apps som fx Memrise (som jeg også er blevet meget glad fot) - men det ville kræve en slags tid og overskud jeg pt ikke kan give det. Jeg har for meget om ørene, nu jeg endelig er ved at komme igang igen - og særligt med alt det karate drama der lige er opstået. Suk. Men om det en anden gang.

Det jeg ville fortælle om i dag er dels den skønne undervisning i aften og i sidste uge. I sidste uge havde Yuka sensei en japansk veninde på besøg som kunne hjælpe nogle af os der var der (vi manglede desværre en del) - og krydre undervisning med lidt spændende og anden snak med Yuka sensei.

Vi gennemgik sider i bogen om familie og forhold, hvilket var virkelig fede sider at lave tale øvelser om fordi det åbnede op for reel nysgerrig samtale og ikke blot forestillede situationer. Har du søskende? Kæledyr? Hvad hedder de? Hvor gamle er de? Og du? Kæreste? Hvor bor du? Alene eller sammen med nogen? Hvad hedder din bedste ven? Hvor mødtes I? Og så videre

Vi gennemgik også flere af tælleordene, eller hvad man nu skal kalde dem. I japansk er der endelser på tal ordene alt efter hvad man tæller... en (uregelmæssig) endelse til små dyr,en anden til mennesker, en til små lange ting, en anden til store flade ting... desuden par, skå og strømper (ting på fødderne) for at nævne nogen. Der blev dog givet fortabt med vanter - de kunne de ikke komme i tanke om hvad der passerde på. Men det er heller ikke noget man normalt tæller, mente de

I aften blev en noget blandet landhandel. Mange spørgsmål fra elever - som fx hvordan man siger noget tilsvarende "Det var så lidt" - altså et svar på Tak. Vi gik halvejs igennem sider om familie og telefon samtaler (her igennem frisør) derefter sider om mad.

Endelig sluttede vi af med et (meget langsomt) spil Japansk banko. I begyndelsen var der mange protester om at det alligevel gik for stærkt - med med blyant og papir og mig og Frederik (de tilstedeværende lidt stærkere japansk elever) gik det snart med meget større sikkerhed. Vi nåede ikke et helt spil (langsomt) men gør måske næste gang. Vi blicer helt hårde til det

For at få tiden til at gå mellem numrene blev Yuka sensei helt på slap line med børnesange, jokes og anekdoter. Ordet for 8, はち hachi, er åbenbart det samme som for bi

Det var så her, at Yuka sensei's mand stak hovedet ind og tilbød smagsprøver! Øyi hvor fedt

Vi endte med at måtte erklære Susanne, som havde flest brikker på pladen for vinder og skynde os a pakke sammen og trisse ned forbi skolekøkkenet. Det var så lækkert. Det så og smagte bestemt pro (i modsætning til mine lettere kiksede forsøg med reger og røget laks.Jeg må bestemt med til sådan et kursus med Emil!


Jeg fik dog fat i et par fif til at skaffe råvarene hjem fra Holstebro.

  • Surimi, som jeg kiggede høj og æav efter sidst, kan tit findes i Bilka på frost eller i pose fra fiskeafdelingen.
  • Fersk laks skal blot have været frosdet ned for at være sikret mod orm
  • Tempura rejer kan af og til skaffes i Netto hvis man er heldig
  • Chilimayo kan let laves hjemme ved at blande en halv flaske chilli med mayo
  • Lækre edamame bønner fås nemt i frost, skal blot koges lidt og er skønne sunde snacks at pille ud af bælg - vil dog stadig afprøve den krydrede KBH version
  • Tangsalat kan nogle gange findes fra frost i Bilka


Han har haft flere kurser i træk nu og var åbenbart ved at være Sushi mættet for nu - bare lækkert for os andre! Susanne og Frederik fik smagt det for første gang, så nu er de hooked, hehe.

På en kursusaften når man gerne at lave 8 ruller - så to til at spise strals og 6 med hjem til mad dagen after. Yei. Han nævnte også at holde kursur i maj med anden Japansk mad (eks. ramen) hvis det havde interesse. Jeg er bestemt frisk og sikker på at Emil også kunne lokkes med her. Det kubne være lidt sjovt at lære om sammen

Der blev joket lidt med at Yuka skulle gøre reklame for kurset på japansk holdet (er vist allerede lykkes, jeg er solg, heh). Så skulle han også lokke madholdet ind til Japansk mente Yuka, hehe. Jeg hygger mig nu også vældigt derinde. Har dog givet op på at få Emil med, da Japansk ligger torsdag samtidig med kampholdet, som er det eneste karate han pt. underviser og gider. Så det er bare mig
Udgivet mandag d. 14. Marts 2016
1 kommentar og 1605 visninger

Japanese

Kommentarer

IGravatar Ilhja 27 Marts 2016 23:58

Det ser godt ud og hyggeligt at du går til japansk

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie