Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Jeg må konstatere ... {gramma-nazi edition} #5

Jeg må konstatere


at ja, jeg staver ret konsekvent ord som bestyrrelse bestyrelse forkert, fordi min intuition fejlagtigt insistere på at det er med flere r'er... even though it's not. Ditto for parrallellen parralellen parallellen..

at jeg til gengæld fuldt bevist om at det hedder EN hamster, hamsteren, og ikke et hamster, hamstet - min vise lærerstuderende papmor har dog foreslået at variationen måske kommer af at hamstre (samle meget sammen)... Jeg har skulle slå det op et utal af gange som bevis i diskutioner med folk der ikke har troet på mig. It is true!

at, da en anden lærer kom og rettede på min sjuskede noteopslagstavle og korrigerede de først nævnte fejl (ikke det med hamsteren selvfølgelig), som jeg godt var bekendte med, men... i ved, var sjusket med, forsøgte han også at overbevise mig om at det hedder selvstudie, og ikke selvstudium... Det er ikke korrekt. Det er i princippet 2 (varianter af) ord for det samme, og begge er tilladte. Ditto fro gymnasie / gymnasium...

at jeg har en hang til at bruge apostroffer i det danske sprog, selvom de er en engelsk ting der ikke hører til her... For mig virker Jannis og Jensens og Sofias som andre navne, ikke bare ejefald. Apostroffen bruger vi jo kun når navnet allerede er i besiddelser af de endelige s, så Silas i ejefald bliver Silas'... Men jeg synes personligt også bare at Janni's, Jensen's og Sofia's giver et lettere overblik over navn og ejefald.
Udgivet onsdag d. 21. Januar 2015
2171 visninger

AnotherList Konstateringer

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie