Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Karate træning

Av av... Jeg må sige at det er længe siden jeg sidst har trænet mig så udmattet (muskelmæssigt). Vi træner jo temmelig graduvering (i Japan) fokuseret, så vi startede med "middel" opvarmning (fra Sune), som Sensei efterspurgte, hvilket bestod af den traditionelle løben rundt og svingen med arme, hvorefter vi afstøvede en gammel leg igen - det er længe siden den sidst har været brugt. Alle lunter afsted i en lang række eller slange, med ca. 1 meters mellemrum. Træneren sætter så med et klap den bagerste i rækken igang, hvorefter denne skal løbe op foran rækken ved at zig-zagge imellem alle personer i slangen. Kort efter bliver den næste sendt afsted, og han skal ikke blot løbe op foran, men samtidig forsøge at indhente og fange den forrige... selvfølgelig sendes der en ny mand af sted kort efter, så den forrige altså bode skal forsøge at fange den foran, men også skal passe på ikke at blive taget af gutten bagved. Hvis han bliver det får han nemlig 10 armbøjninger og skal tage turen igen. Puha, det er faktisk hårdt!

Så genopfriskede vi også lige klemmelegene igen. Runde 1, hver mand har en klemme som er sat fast i gi'en bagpå, lige over bæltet. Når legen sættes igang skal man så forsøge at passe på klemmen. Hvis der kommer nogen og snupper den står man med 10 armbøjninger. For hver klemme af de andres man kan liste sig til bliver der trukket én fra (Haha! Jeg valgte frivilligt at lade Lærke tage min, da vi begge ved at den vil blive snuppet før eller siden, og så kunne hun lige så godt få fordelen. Som tak lod hun mig få hendes :3 OG JEG TOG SUNE'S KLEMME, HAHA! ). I leg nr. 2 har du en klemme i hånden, som du skal forsøge at slippe af med ved at sætte den på nogens gi. Du skal samtidig undgå at de planter deres på dig, for hver klemme tæller 5-10 armbøjninger (alt efter hvilken sensei der afholder legen).

Til sidst var der udstrækning (og jeg fik faktisk udstrukket min leg - et sted som har haft tendens til ømhed på det sidste).

Så havde vi 15 min. kamp relateret træning og 35 min. kihon (øvelse af teknikker hvor vi går 5 teknikker i en lige retning, vender, og laver noget andet i den anden retning).

Og til sidst, hvor vi ellers var lovet kata fik vi i stedet en gang styrketræning der virkede hårdere end den burde have været. Vi blev stillet op langs en væg, og fik udpeget 6 linjer. Første linje var 1, anden 2, tredje 4, fjerde 6, femte 8 og sjette 10, hvilket betyder, at vi først skulle løbe ud til den første linje, tage 1 mavebøjning, løbe tilbage til enden og tage 1 armbøjning, løbe ud til næste linje, tage 2 mavebøjninger, løbe tilbage og tage 2 armbøjninger osv. til vi nåede 10. Jeg var næsten færdig (manglede linje 10) da vi blev kalt tilbage til væggen, og blev sat til at gøre det om, fordi der var nogle der ikke lavede mavebøjningerne høje nok, og armbøjningerne dybe nok. Det synes jeg nu at have gjort, men jeg gjorde det da forfra... eller så langt som jeg kunne. For jeg endte med at ligge tudende (i frurtration, vrede og afmagt) på gulvet ude af stand til at tage de sidste 2 armbøjninger - det tog mig adskellige minutter at forsøge på blot en enkelt. Det var altså ikke af-tårer som Seinsei troede det, men øv-tårer. Og nu, hvor jeg ligger glad og roligt i min seng, nyvasket med nysammenlagt tøj på skænken i gangen, frisk mælk i køleskabet og ... zZz
Udgivet torsdag d. 02. September 2010
1996 visninger

Karate

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie