Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Kiwifruit obsession

Kiwi(frugt) - lækker og sund snack
Kiwi fruit - yummi and helthy snack


Jeg har på det seneste haft lidt af en obsession/besættelse af kiwi-frugter, specielt efter at én af dem fra mit praktikssted jokede med at de ikke smager af noget. Siden da har jeg bare haft helt vildt lyst til Kiwi!
Heldigvis har jeg læst mig frem til at de skulle være rige på C-vitaminer, og desuden indeholde A og E vitamin, så det er vist ikke helt skidt

FunFact: Vidste du at Kiwifrugten stammer fra Kina hvor den er nationalfrugt i dag? Oprindeligt hed den yang tao men blev omdøbt flere gange i New Zealand for at undgå associationer til Kina, og endte med at tage navn et Kiwi fuglen, pga. deres brune, forpjuskede ligheder? I hvert fald ifølge Wikipedia...

Kan du lide Kiwifrugt?

I've lately had kind of an obsession for Kiwi-fruit, especially since that guy from my internship joking about them tasting like... noting... Since that I've been wanting them so badly all the time basicly. But luckely I've red that they are rich on vitamin C, and also contains vitamin A and E, so I guess thats not so bad Do you like kiwifruit?

Udgivet torsdag d. 09. Maj 2013
4 kommentarer og 2631 visninger

Food Sundhed Helbred English

Kommentarer

JHGravatar Jeanette Henriksen 09 Maj 2013 23:51

Nu har mine smagsløg ændret sig en del siden jeg stoppede med st ryge, men har altid godt kunne li dem. Ved dog ikke om jeg kan nu.. Kunne være jeg skulle købe mig et par stk når jeg handler..

SGravatar Simone 10 Maj 2013 00:20

Jeg sætter rigtig stor pris på, at du har ville læse mit lange indlæg! Det er virkelig fedt at, se at det man bruger lang tid på at skrive, bliver "brugt" til noget! Og endnu federe at du gider at give dig tiden til at skrive sådan en fyldestgørende, interessant, og brugbar kommentar!

Ang. programmet, plejer jeg bare at løbe mellem 5-10 km. Jeg løber ofte lidt mere end programmet foreskriver, fordi jeg vil være sikker på at løbe i min. de antal minutter der er forskrevet.
Jeg har indtil nu også ligget på et langsomt, til middeltempo hele ruten - men jeg ved godt, at intervaltræning er det hårdeste og mest effektive træning, man kan få indenfor løb, så derfor er det fedt nok at komme igang med det, og se om jeg kan komme hurtigt i form...Vil gerne være med til et halvmaraton om 4 måneder ^^"
Og ang. astmaen, så kender jeg ALT for godt til det! Jeg lider også af astma, og det er aller værst, når vejret er meget fugtigt som det har været i dag. Det var nærmest umuligt at løbe for mig i dag.

Jeg interessere mig faktisk meget for den japanske kultur - og i den forbindelse har jeg selvfølgelig også en lille interesse i ninjaer ;D Haha! Men jeg må indrømme at jeg ikke kendte til den teknik! Jeg må da se at få den afprøvet næste gang jeg løber!

Skriv endelig hvis du også går i gang med løbeprogrammet som jeg lige er startet på Så kan vi jo give hinanden gode fif

Og tusind tak! Jeg er også SUPER glad for at jeg fik kortet i første huk!

... Ang. kiwier, har jeg også haft periodevise besættelser af det XD ... Men læste for leden at hvis man spiser 2 kiwier inden man skal i seng, så sover man bedre. Måske man skulle teste det? ;D

GGravatar Gulde 10 Maj 2013 00:53

Simone: Hmm, interessant kiwi-teori, det kan jeg da lige teste, for jeg har tilfældigvis guffet et par stykker i mig her til aften. Selvom frugt er dyrt, er det alligevel en billig snack sammenlignet med slik, og også bedre, så når det nu var det jeg havde lyst til, go go Gulde Så må jeg jo se om det virker

Jeg har personligt ikke noget imod at indlæg er lange, hvis bare de har noget interessant, velskrevet, gerne sagligt med facts/tips grænsende til nørdet, og specielt hvis det er indenfor et af mit interesseområder. Du rammer det hele Jeg interessere mig faktisk en del for sundhed (var også klar over at mit speed-vægt-tab var et usundt projekt) og jeg kunne rigtigt godt lide at du havde lidt med fra alle verdner: kost og motion. Ikke bare ændring i motionsvaner eller kostvaner.

Jeg er også meget inspireret af din livsstilsændring - selvom mit gå-ned-i-pulje-projekt slog fejl, pegede det på flere områder hvor der i høj grad var plads (og faktisk også i et vist omfang lyst) til forbedring. Mindre sukker og mere frugt/grønt er ét af dem Bedre kondi (på trods af, eller måske pga. min karatetræning) er et andet, så jeg kunne godt tænke mig at få begyndt, men vil nok vente et par uger til mit eksamensprojekt er afleveret, så der er lidt mere overskud ^^"

GGravatar Gulde 10 Maj 2013 00:55

Jeanette: Jeg kan kun anbefale det, de er faktisk lækre, lidt sødlige og syrlige på én gang. Og så er de bare sjove at spise, når man udhuler med en ske - lidt legebarn har man vel lov til at være Gå efter dem der er lidt bløde når man klemmer på dem, men ikke for voldsomt, det er dem der er sødest. De hårdere er mere syrlige - men det kan der selvfølgelig også være nogen der er til

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie