Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Let's talk about...

Inspireret eller rettere tyv-stjålet fra Miriams "Kan vi lige snakke lidt om..." Koncept. For det er bare et fantastisk navn, og hvorfor kom jeg dog ikke på det?... Ret tæt på mine konstateringer, selvfølgelig, men der er stadig en finesse af en forskel, som... Bare gør en forskel? Nå, men denne, den første, af mine bastard efterligner bliver som klassisk for mig liiidt længere i spyttet end Miriams skarpe format. Så her får i altså en af de billige Discount kopi'er


Prokrastonering af gode ting
Jeg prokrastinere åbenbart mange gode ting så som at genoptage blogging og vlogging (hej perfektionisme, var du lige der hva'?) Jeg begyndte på indlægget her d. 12 juli, men synes ikke jeg kunne komme videre før jeg havde skrevet og postet en serie jeg har arbejdet på i flere måneder nu, suk.


Men også ting som at gå i seng og få nok søvn. Selv i disse uger hvor jeg har haft sommerferie og titalt pause fra både Japansk og karate, og al frivillighed og bestyrelsesarbejde omkring karate (stort set) - det har været skønt sådan at have alle aftener fri, faktisk. Forhåbentlig genfinder jeg den fulde glæde ved mine aktiviteter efter den fulde ferie (for jeg går på ferie fra på fredag, whohoo) - ellers skal jeg i hvert fald have kigget igen på, hvad der skal blive i mit liv - for det skal jo helst kun være gode ting når vi taler noget at bruge fritiden på


Men, selvom jeg nu har fri, har fået mange projekter afsluttet og er kommet på toppen (eller tæt på) af mit GTD (getting things done) Game, så har jeg stadig haft flere aftener hvor jeg har hængt oppe for længe uden at kunne gå i seng.


Fancy marcipan der bliver for gammelt
Som påskeæg... Noo! Og jeg havde ellers gemt dem og udskudt dem og glædet mig til dem siden påske. Meget apropos det med at udskyde gode ting. Tror I lige jeg var skuffet! Og så den ekstra fancy med havtorn altsåJeg har haft et kolossalt sliklager som en del af mit vægttab, fordi det åbenbart har været tilfredsstillende bare at købe det uden nødvendigvis at spise det, eh? Men, det har altså betydet noget spild, desværre. Så jeg vil i hvert fald arbejde på at få den beholdning i bund. Ja, altså, ved ikke at købe ny slik men spise det jeg har, selvfølgeligt.


Jysk vs. københavnsk
Jeg har efter dagens udsendelse på P3 fundet, både fra programmet og hvad jeg snyes de misser, disse konstateringer. Altså, i min optik...


Jyder underdriver
Københavnere overdriver


Jyder er sparsommelige / nærige
Københavnere fråser


Københavnere spiller så smart
Jyder er mere bøvede


Københavnere støder
Jyder "bløder ud" i ordene - æ ow?


Dansk accent på engelsk
Der er for mig noget kultur i at bevare egen accent, også på fremmedsprog. Jeg tænker her specifik på engelsk, som er det delesprog jeg kender. Jo, jeg er med på at visse accenter kan gøre det svært at forstå sproget - looking at you indien english accent. Der skal jeg bare være vågen for at følge med... Og jeg har også hørt at med sprog som fransk skal man gerne påtage sig en fransk accent for at få et bedre fransk sprog. (Men hvad ved jeg, mine franske sætninger kan tælles på ca. 1 hånd).


Jeg bliver bare så ærgerlig når jeg hører danske lydbogsoplæsninger af engelske citater hvor der sker et tydeligt stenme-personligheds skift fra det danske, til det engelske og til det danske igen, som bare får det hele til at klinge kantet, fragmenteret og.. falsk, får jeg lyst til at sige?


Unge der føler sig presset til at bruge flere penge end de har...
Det er længe siden det emne var oppe i nyhederne, men ligger mig åbenbart stadig på sinde


At live filmatiseringen af Disney tegnefilm om Den Lille Havfrue skal spilles af en sort skuespiller...
For det har der jo ikke allerede været talt nok om i medierne. Og måske bør vi nok alligevel ikke tale om det. Jeg har i hvert fald forsøgt at holde mig fra at ytre mig i nogle Facebook debatter om emnet. Og det er svært for mig skal jeg hilse at sige, sådan at holde min mund. Dels er jeg jo klassisk bleg dansker hvis mest eksotiske rødder nok er afstamning fra kartoffeltyskerne fra østrig, og så en smule sigøjner fra min farmors side. Det diskvalificere mig jo fra debatten på forhånd.


Dels har jeg det lidt mærkeligt med det.


Det er ikke fordi jeg har et decideret problem med en sort havfrue. (Dansk racisme er mig bekendt meget mere rettet mod muslimsk udseende folk aka personer med anden-etnisk-end-dansk mellemøstlig baggrund, end mod sorte - særligt i sammenligning med USA).


Og så kan vi godt diskutere hvor meget dansk kultur der skal lægges i et dansk skrevet eventyr, og hvor repræsentativ en mørk hudet person er for det ikke voldsomt diverse, primært kartoffelfarvede danske folk vi er. Eller rødhåredes forhåbninger om en bleghudet, fregnet, blåøjet og rødhåret skuespiller. Men vi kunne jo også lade være.


Det er mig bare mærkeligt at lave så drastisk om på en karakter som allerede eksisterer. Hvis vi skal påstå det ikke er en stor forskel: Hvordan skifter du en persons hudfarve uden at ændre øvrigt på historiens setup? Den eneste måde at gøre det på, ville være at neglicere den kultur og racisme der ligger i hudfarve... Eller måske er det meningen at lave historien om på væsentlige punkter, which will be interesting to see. Det ændre bare ikke på at vi fremover skal have 2 Ariel gående i Disneyland, og hvordan forklarer man lige det til børn, og forsvarer det ud fra samtidige regler om at man i karakter ikke må ses på en måde der spolere magien - så som uden hoved... Eller på 2 steder på én gang. Eller i færd med at spise mad. Heck, de har jo sågar regler om at man som ansat ikke må pege med andet end hele hånden for ikke at virke uhøfligt.


Jeg ved ikke. Det et sikkert også ligemeget. Det er sådan det bliver. Det føles bare mærkeligt. Whatever.


Eller også skal man bare vænne sig til tanken. Her flere dage efter jeg begyndte på indlægget (eller uger, lets be honest... igen, vi snakker d. 12 juli som skrivestart dag) har jeg det egentlig mere ok og nysgerrigt med det. Stadig mærkeligt, men jeg glæder mig til at finde ud af hvad de finder på og hvordan de får det hele til at hænge sammen bagefter. Så nok godt jeg ikke fik skrevet noget.


Udgivet onsdag d. 31. Juli 2019
1367 visninger

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie