Gulde's interesse og livsstilsblog

En legeplads for mine tanker og tekstlige udfoldelser

Life lately


Jeg har haft et lille break fra bloggen. That's just how things went. Selvom der har været flere ting jeg gerne har ville dele, har det egentligt passet mig fint. Der er så meget andet i mit liv jeg også gerne vil have styr på. Og det har også givet mig tid til at spekulere lidt over, hvor jeg vil hen med bloggen. How does it serve me? Jeg kan mærke at jeg trænger til at få redefineret det, for jeg har bestemt stadig lysten til at skrive, men det er så svært præcist at definere om hvad og hvorfor

Det skrider fremad med uddannelsen. Jeg har nu været i gang i over lidt mere end 4 måneder. Wow, tiden går stærkt. Den sidste måneds tid har jeg været på besøg hos Flyverskolen i udveksling/rotation som en del af min administrations elevtid. Det har været spændende og anderledes at opleve en hverdag der er i mindre grad er præget af rutiner og i langt højere grad er præget af vejret. Det er meget mere spontant. Hvis vejret er godt nok til flyvning, bliver alt andet smidt til fordel for det. Og er det ikke det, må det hurtigt laves en undervisnings backup plan til flyvereleverne. Administrations opgaverne er færre, men til gengæld løser kontoret mange flere praktiske og uforudsigelige opgaver. Det giver en generel anderledes afslappet og hyggelig kultur at der er færre medarbejdere i bygningen - samt at de ikke som ved mit stamkontor er overadmin for så mange andre som der skal ageres forbillede for.

Det har også haft sine egne frustrationer, som fx. at man skal være endnu mere proaktiv for at finde og være med i arbejdet, og at der ikke er ret meget der kan planlægges.

Men jeg har også fået unikke fede oplevelser ved at være her, som fx. at komme op og flyve, og at se og opleve den begejstring der opstår når flyvereleverne består deres solo-check!

Jeg glæder mig nu alligevel til at komme "hjem" i næste uge, hehe.

På hjemmefronten har søvn været en central problemstilling. Eller rettete: at jeg får for lidt af den. Særligt erhvervelsen af en FitBit HR Alta har hjulpet mig med at se hvor grelt det står til. Jeg kan godt forstå det når jeg af og til nikkee lidt for meget på arbejdet. Det er ikke tilfredsstillende! Men det er svært at få tilpasset en døgnrytme der tager hensyn til det tidlige tidspunkt jeg skal op for at nå frem til Karup til tiden, og den sene tid jeg fx. kommer hjem fra karate om mandagen.

Udforming af mit skema og brugen af min tid er også en udfordring jeg arbejder på. Jeg er begyndt igen at føle mig lidt kvalt af de aktiviteter jeg har mandag, tirsdag og onsdag (selvom torsdagen nu er fri), samt de ekstra ressourcer af tid og overskud der går til mit arbejde i karate bestyrelsen og i forberedelse af undervisningen om mandagen.

Vores seneste tur til Århus bibliotek med demo af 3D printer fik for alvor mine øjne op for de spontane muligheder jeg går glip af ved at have for meget fast program. De har jeg haft siden de små klasser ganske vist, og i meget højere grad end nu for år tilbage hvor jeg stadig var på eliteholdet hvor vi trænede 4 gange / 7,5 timer i ugen. Men det giver alligevel en anden slags forpligtelse og kræver en anden mængde overskud selv at være den der arrangere, i stedet for kun at modtage undervisning.

Jeg kan mærke at jeg stadig har mindre og mindre tid og overskud til fx at se mine venner, og det nager mig. Måske er det tid til forandring.

Så hjælper det jo heller ikke at min (stadigt) nyeligt konstanterede hoftedyspladsi komplicere særligt karaten men også motion generelt. Det kombineret med min alder har betydet endnu en vægtforøgning som jeg ikke er tilfreds med. Endnu et område jeg forsøger at have fokus på, men som jeg kæmper med. Jeg skal gerne tabe mig ca. 10 kg. Hvilket er svært når motion er besværet og man i forvejen er sukkerafhængig, hehe. Mit første skridt i den rigtige retning her, er min beslutning om ikke længere at drikke mine kalorier.

På sigt vil jeg gerne have lavet mig en madplan som jeg ved er sund og god og som jeg derfor kan falde tilbage på, men ærligt talt er det en jungle derude at finde ud af at spise korrekt, for der er ikke rigtigt nogen steder jeg føler at jeg kan stole på. Sundhedsvæsenet rådgiver ud fra traditioner (og sikkert også med hensyn til landes salgs økonomiske interesse tænker jeg) og blogland/nettet flyder over med udokumenterede sundhedstrends. Derimellem salgskampanger fra diverse firmaer og skræmmekampanger fra veganerland. Suk. Der er bare så meget modstridende.

Så er der min skrivelyst. Den har så sandelig ikke stået stille blot fordi jeg har skubbet bloggen i baggrunden for en tid. I mellemtiden har jeg udfoldet mig i diverse grupper på facebook. Der er så mangr spændende artikler at læse, så mange youtubevideoer at se og podcasts at høre. Jeg er for tiden ved at trimme alt Dave Ramsey's materiale igennem - Jeg er helt fortabt, hehe. Men det er godt

Modsat mine guilty pleasure lydbøger, Nattens hus, som er afhængihedsdannende ræderlige. Særligt oven på den fantastiske oplevelse jeg har haft med Lunar Chronicles serien.

Hmm, det udviklet sig jo nærmest til en favorit anbefaling. Sådan én må jeg have lavet

Ellers er tiden gået med at få lavet 2 store projekter ved hjemmet. Vores fantastiske nye indbyggede plankeskrivebord! Og vores skønne nye katte voulier! Hvis så bare Fluffy ville bruge den i stedet for at blot sige "men jeg vil hellere ud herovre" Ej, det kommer lige så stille.

Egentlig går det jo meget godt
Udgivet søndag d. 11. Juni 2017
1 kommentar og 331 visninger

LifeLately

Kommentarer

JHGravatar Jeanette Henriksen 24 Juni 2017 19:23

Sikke en masse der sker hos dig, husk nu at passe godt på dig selv.. Jeg har selv et Fitbit charge HR 2, men overvejer at købe det nye armbånd.. Jeg kan slet ikke undvære mit armbånd.. Det er en fantastisk opfindelse.. Knus <3

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie