Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Livet som sukkerafhængig

Sukker... Livet som sukker-adict... Hver tur forbi en kiosk er en kamp. Hver dag på stationen, i indkøbscenteret, i lejligheden. Og det er en hård kamp, når motivationen mangler. Motivation er svær at finde... For sukker er jo ikke farligt? Ikke på samme måde som røg... eller stoffer... eller alkohol... vel? Jo altså, det er jo farligt... meget farligt, faktisk. Det er mange der dør af sygdomme, som man mener har relation til højt sukkerforbrug. Mange af dem kaldes livsstilssygdomme.
Og sukker er en livsstil. Det er hyggen omkring en slikskål, mens man ser en god fredagsfilm - nej, tro ikke hygge og samvær er reserveret til rygere. Altid at have noget i munden at sutte/tygge/gumle på. Sukker erstatter let et måltid, for det indeholder meget energi.. Samt en smag, som kroppen er bygget til at elske. Vi er designet til at spise søde ting. Moden frugt, smager sødt. Modne bær.. generelt moden mad. Og der findes sukker i næsten alt i dag. Sågar uden at vi tænker over det. Det er nær umuligt at komme udenom. Det er i din salat, din morgenmad, i dit brød. Det er i dit pålæg og i dine grøntsager. Og der findes så mange afarter. Men kroppen genkender kun smagen af det søde. Det rigtigt søde! Det der tilfredsstiller... ikke kemiske stoffer som aspartarm, der ødelægger din mave. Det rigtige sukker. Laktorse, maltose, sukkerose... de fleste stoffer med -ose faktisk. Druesukker er også en form for sukker.
Den findes i det frugt og grønt, som du spiser for at lave. I større eller mindre mængder, men det er der. Og det holder trangen ved lige. Et æble kan ikke fungere som erstating for sukker, fordi det selv ER sukker. Holder man sig fra sukker en måned, ved i stedet at spise æble, så er man lige så afhængig når man smager sukkeret igen.

Så motivationen til at stoppe, er svær at finde. Svær, hvis man sådan virkelig vil mene det. Sådan at man kan få det stoppet.. Og ALLE spiser jo sukker... Selv diabetikere spiser sukker. Og så indfører de deres manglende insulin som kompensation. Sukker er en livsstil. Det har direkte indflydelse på min opfattelse af min livskvalitet. Det har direkte inflydelse på mig. Og sukker er nødvendigt... ikke det hvide, kunstige sukker selvfølglig, men det som findes naturligt. Men det holder stadig trangen ved lige...

At være sukker-afhængig er at bå i et halmhus og nærer sig ved varmen fra en ild. Man kan holde den i arve, men man har brug for den, så man kan ikke slukke den. Og man ved aldrig hvornår den fænger ved, og blusser op.
Udgivet tirsdag d. 30. Oktober 2012
2382 visninger

Tankespind Sundhed

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie