Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Mad, mad og mærkelige holdninger til mad!

... et respons på et indlæg (af samme titel) fra Alexia Dahl, som jeg netop sad og læste/underholdt mig med Hun bad sidst i sit indlæg, om at kommentere med de mærkelige kræsenheder man selv måtte rende rundt med, og er der nogen der er kræsen, må det vist være mig. Da jeg var mindre en 2 år gammel spiste jeg gladeligt alt hvad der blev sat foran mig. Men derefter stoppede jeg ganske enkelt med at spise mad - i hvert fald i de mængder og variationer jeg før gjorde. Det har hjulpet lidt på det i dag, jeg er ikke længere så kræsen som jeg har været, men der er stadig et væld af områder, hvor jeg ikke har ændret mig... Fx:

Alt hvidt snask (is undtaget), fx mayonaise, miracle-vip, creamfreache og alt dressing der ikke er Thousand Island. Ja, også det snask man smører på kartoffelsalat - deraf kan jeg heller ikke lide kartoffelsalat.

Leverpostej - jeg afskyer alt ved det: konsistensen, smagen, lugten, farven... selvom varm leverpostej-duft dog har sin charme, men det er lidt som med kaffe - hvis det så bare smagte som det lugtede, ville det jo være lækkert... det gør det bare ikke.

Hvidløg... Synes ikke rigtigt det gør noget godt for maden, selvom jeg dog heller ikke afskyr smagen i aftensmad. Sagen er bare, at hvidløg ikke fatter, at når middagen er færdig, må smagen gerne stoppe igen. Hvidløg bliver hængende, og resten af hvad man ellers indtager den aften, bliver med bismag af hvidløg: vand (med hvidløg), cola (med hvidløg), is (med hvidløg), slik (med hvidløg), chips (med hvidløg), æble (med hvidløg)... alt med hvidløg -_-

Næsten alt pålæg... Og særligt hvis det skal på rugbrød. Skal vi bare sige, frokost (madpakker) er et mareridt for mig - særligt hvis den er smurt af andre (som på udflugter) for sansyligheden for at ramme netop de få slags pålæg jeg kan lide (og samtidig undgå sandwich med mayonaise eller andet hvid snask) er nærmest lig 0.

Juice... fungere ikke så godt med min mave.. syren altså.

Alt ost med smag/lugt... Eneste undtagelser inden for ost er faktisk kun havarti eller mozzarella (der i så fald skal være smeltet og indgå i en eller anden form for ret).

Kød med fedt - jeg kan godt spise kødet, men det er på betingelsen at jeg kan skære alt fedtet fra. Jeg kan simpelthen ikke have konsistensen af det :S

Sovs... For det meste er det ikke nødvendigt og brun sovs eller bearnaise er bare ikke noget jeg jubler over. Jeg har dog undtagelser... fx er jeg vild med jensens favoritsovs

Chips... jeg kan klare saltede franske kartofler, menuchips og måske endda noget der smager lidt af tomat også, men så er grænsen for mit eventyr med krydret chips også nået...

Light sodavand - så giv mig 10 gange hellere noget der helt er uden de klamme, vumle, kunstige søde-kemikaler

Bechamelsauce, jeg ved har nævnt sovs, men denne variant (oftest i forbindelse med lagsange) giver mig løst til at modsige æslet fra Schrek... Jeg kan ikke lide lasagne, ikke med det på. Det er dog hovedsageligt konsistensen, der for mig føles som rent fedt, puha.

Brune kartofler - ja, i ved, dem man laver til jul. Hvis de er lavet i sukker og vand, er de ok, men hvis de er stegt med lidt smør eller stegefedt også, kan jeg ikke holde dem ud.

Flæskesvær - min svigermor nyder godt af at sidde ved siden af mig, når vi af og til har fået flæskesteg derhjemme, for de svær jeg levner, dem får hun

Jeg har nævnt kaffen, men fik jeg nævnt at øl og vin hører ind under samme liste? Gæt hvad man bliver budt som gæst i Danmark - jeg er åbenbart ikke rigtig dansker ^^"

Der er et hav af andre ting, men jeg kan altså ikke huske det hele, wonder why? ^^"
Udgivet søndag d. 17. Marts 2013
2389 visninger

Food BeingWeird

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie