Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Med cykel som Bambi på glatis

Emil var barnligt hujende begejstret for den glatte tilfrosne parkeringsplads, da vi kom hjem fra træning i går. Han skøjtede og rutsjede omkring på den glatte plet, mens jeg vrissede om spild/slid af sko, kald mig bare mor, haha (øv). Det var dog Emil der var hønemor, da han på vej mod lejligheden blev alvorlig og formanede mig at "Kør forsigtigt og pas nu på dig selv i morgen! Hvis vil fryse og tø i nat bliver det glat!" Så var det min tur til at være barnlig og tænke, ja ja, mon ikke det går.

Gæt hvor langt jeg kom i morges? 10 meter, så faldt jeg klask på røven med cykel ud til alle sider som en anden Bambi. Ej, det var nu meget pænt, jeg nåede kun lige komme op på venstre side af cyklen, så skred cyklen videre ud til højre, og jeg landede "blødt" på mit venstre baglår/balle. Det var overraskende fint, glidende, ellegant og blødt, af et cykelstyrt at være, slet ikke så voldsomt, bare en praktisk reminder før jeg kom afsted: parkeringspladsen var ikke saltet! Så jeg fortsatte meget forsigtigt resten af turen - for gå tempo blev alligevel for utålmodigt til mig - selvom der på cykelstien var salt hele vejen.

Mit udgangspunkt er normalt at alle andre traffikanter er idioter så jeg skal være på vagt over for dem alle sammen, og gå ud fra at ingen kan se mig - selvom jeg nærmest altid har lygterne tændt nu, hvad enten det er lygtetid eller ej, og desuden ynder at bruge cykelhjelm. I det glatte føre kører jeg dertil med overbevisning om at jeg vil skride hvert øjeblik det skal være, og holder deraf behørig afstand til biler og andre cykler, så jeg ville falde på en knap så usikker plet, skulle det være nødvendig.

Det var måske på tide med det cykel-tjek igen efterhånden? Og evt. få undersøgt hvad vinterdæksmuligheder der er for en cykel, haha. Jeg håber i er lige så forsigte som jeg, mere faktisk, så i ikke kommer ud for ulykker. Jeg bliver i hvert fald en trælst forsigtig billist igen nu. Og cyklist også, åbenbart
Udgivet tirsdag d. 09. December 2014
4 kommentarer og 2795 visninger

Hverdagsliv

Kommentarer

IGravatar Ilhja 09 December 2014 20:40

På trods af en arbejdsskade pga fald på is så cykler jeg ligesom jeg plejer, dog lidt langsommere. Men jeg har også cykelsti de fleste af de steder som jeg skal.

Jeg er glad for at du ikke kom mere til skade.

GGravatar Gulde 10 December 2014 08:32

Der var heller intet problem da jeg nåede cykelstien som var saltet, men hele den parkeringsplads jeg først skal over var en stor usaltet skøjtebane. Der var bare glat. Men som sagt ingen problemer resten af vejen, det var bare så mørkt at det ikke var til helt at stole på

JHGravatar Jeanette Henriksen 10 December 2014 00:02

Hvor er det godt der ikke skete mere, det is er pisse farlig.
Jeg er sikker på du kan købe nogle nye dæk som har lidt mere greb her til vinteren, men god ide med et tjek af cyklen.
Har du nogen ide om om jeres udlejer husker at salt på jeres parkeringsplads eller?

Knus <3

GGravatar Gulde 10 December 2014 08:33

Jeg skulle mene de normalt salter, det er en større boligforening - men den morgen var der i hvert fald ikke!

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie