Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Mere til det med lucide drømme (m. eksempler)

For nu kom jeg jo til også at læse det indlæg fra Nadia Falk, som var inspirationen til Jea's indlæg, som jeg først stødte på. Og jeg er glad for at jeg flugte kaninen tilbage til hullet, for Nadia har en ganske interessant blog Men, selvom indlægget sådan set var kortere, var der en del mere at hente i kommentarene inspireret deraf. Bla. mange der har haft dårlige oplevelser med lucide drømme.. Dertil også skribenten, Nadia, selv, der gerne ville høre mere om HVORDAN lucide drømme er, men ikke har kunne finde nogen der vil/tør komme ud med noget. Nu har jeg ganske vist kommenteret på emnet før, i forhold til Jea's indlæg, men jeg gør det hjertens gerne igen, da lucide drømme, og drømme generelt er et emne der interessere mig meget (if anyone havn't noticed). Så vi tager den lige igen, med nogle eksempler fra Drømmedagbogen.

Godt bevandret i drømmeland, som jeg er, er jeg efterhånden i stand til at huske pænt mange a mine drømme (i ret så mange detaljer) - så jeg har efterhånden en pæn portion i min Drømmedagbog (nogle af dem ligger også her på bloggen Derfor kender jeg efterhånden også visse faktorer, som kan afslører at jeg drømme - fx kan jeg altid trække vejret under vand, og det er ofte en øjenåbner.

Jeg har aldrig oplevet lucide drømme som noget ubehageligt, men har også kun yderst sjældent drømme jeg ikke kan vågne af - drøm eller mareridt, lucid eller ej, hvis noget bliver ubehageligt, er jeg i stand til at vågne når jeg har lyst - hvilket også har været min redning en del gange efterhånden.

Et eksempel kunne fx. være mit Splatter-gyser mareridt:
Jeg havde bare en rigtig grim drøm i nat.. Det var helt splatter-gyser agtigt, badr! Den flok mennesker jeg rendte rundt med døde en for en, og allerede i drømmen vidste jeg, at det ikke ville stoppe, før hver og en af os havde udåndet. Hvilket jeg fortalte mine kammerater da vi blot var 3 tilbage. Jeg besluttede at stoppe drømmen, og det var som vi hældte mørk maling på hvad der måske har været vores skæbne billeer Oo. Vi sad om et bål, og talte sammen, men vi vidste at vi måtte tale så undvigende at vi næsten var uforståelige, for ikke at give mareridtet gode idéer. Da besluttede jeg at vågne, så nu er jeg vågen. Jeg er dog desværre ret sikker på at mareridtet vil fortsætte hvis jeg ligger mig til at sove igen...


Eller... fra en anden drøm, hvor jeg instruere i at vågne af en drøm... i drømmen?
[...] Så var der noget med at jeg lå i min seng, og det var der også en eller anden dreng der absolut ville. Han ville bare hvile lidt ud, og jeg gav ham lov. Jeg forklarede ham, at han bare kunne hvile sig lidt før han skulle vågne af denne drøm (for af en eller anden grund var jeg klar over det var en drøm, så det var altså en lucid drøm). Jeg sagde til ham, at jeg godt kunne forklare ham hvordan man vågnede, og begyndte at indstruere ham i hvordan han skulle knibe øjnene hårdt sammen for at vågne af denne drøm i drømmen, og sagde at jeg selv ville vågne lige om lidt. [...]


De fleste gange er jo dog interesseret i at se drømmen til ende, lidt ligesom hvis man ser en film - hvis der da ikke er nogen der forsøger at dræbe mig eller sådan noget (sker ofte, men ikke altid som mareridt/direkte ubehagelige drømme). Det er dog oftest hårdt at holde fast i drømmen, og i sidste ende falder det altid fra hinanden, fordi det bliver for kontrolleret og halvvågent.. ærgerligt! For det bliver ofte spændende!

Som eks. min "Landsbyen" drøm, der næsten blev en helt historie... Men den blev jo selvfølgelig ikke helt færdig ^^" Det er dog en lang og detaljeret drøm, så hvis i vil læse den, må I lige slå op på siden i bloggen, her. Btw, hvis der dukker en kommentar op i hovedet på jer, må i gerne skrive den til indlægget - jeg har et system til mine kommentarer, så jeg tjekker altid nye kommentarer, uanset hvor gamle indlæg de bliver skrevet til, så lad jer endelig ikke afskrække af det!

Længere nåede jeg ikke før jeg vågnede. Og øj hvor det egentlig ærger mig, for drømmen var vildt god, og kunne sikkert blive en genial historie...


Hvad laver jeg så, når en drøm bliver lucid? Som nævnt anser jeg mange gange mine drømme som interessant underholdning, og glæder mig til det hver aften jeg går i seng. Der er ofte en historie - og hvis historien går skævt, og drømmen bliver lucid, så forsøger jeg at rette op på balancen til fordel for min helte. Bruge magi, flyve eller simpelt hen gå i godmode, og bestemme hvad de andre kan/ikke kan. Totalt empowerment

Så var der på bloggen ganske vist en beskrivelse af hvordan man kunne nå ind til et drømmende-i-vågen-tilstand stadie, hvor man hallucinerede, og ville gå direkte til en lucid drøm, hvis man faldt i søvn. Den slags har jeg ikke oplevet... til gengæld har jeg en hel del oplevelser med, hvad jeg kalder vrangforestillinger - de sindsyge tanker, som opstår mellem drøm og virkelighed: Der hvor man ikke ved om man drømmer, at man er vågen, eller er vågen og tror man drømmer... eller stadiet lige inden man vågner.

Jeg har haft en del i tidens løb, som fx. at min dyne havde 16 sider og hjørner, og at jeg skulle vende den på den rigtige side, for at få lov at sove igen. Eller, at jeg ikke at befandt mig i min rigtige krop, og vendte og drejede mig dem halve nat af vrede og irritation over ikke at have min egen krop! Eller at Fluffy (katten) bare gerne vil lære en ny Ninjutsu, så den kan komme med på rejsen (!?!?), selvom jeg, da jeg vågnede, jo udemærket godt var klar over, at han bare gerne vil æde mit ansigt. Eller som denne morgen, hvor jeg vågnede op til kat über alles i mit fjæs! Her lød vrangforestillingen, at han åbenbart havde byttet mit navn, Janni Iversen, ud med mit personnummer, så jeg selvfølgelig ikke havde et navn længere, men skulle kaldes ved nummer (Eh? Ikke engang relateret til min fly-drøm?). Den slags giver stuff til mange sjove samtaler, kan jeg godt fortælle
Udgivet søndag d. 25. November 2012
1 kommentar og 3716 visninger

Dreams Reply SleepDelusion

Kommentarer

JHGravatar Jeanette Henriksen 25 November 2012 01:04

Super indlæg.. Dejligt at du fulgte efter kaninen.. ha ha.. giver rigtig mange spændende tanker.. Tak for forfølgelsen..

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie