Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Minimalisme aspirerende på godt og ondt

Irrelevant foto er irellevant

Det er ikke fordi jeg konstant vil klage over den minimaliske retning jeg er på vej i... Det er jo et valg jeg selv har taget, sådan da. Og det bringer mig megen frihed og lethed jeg ikke troede jeg skulle finde. Men nogle gange er det også hårdt. Minimalismen sætter spørgsmålstegn ved hele det konsumer-orienterede verdenssyn jeg er vokset op med. Det vil uden tvivl give nogle omvæltninger, når man hiver fat i og laver om på noget der er så indgroet. Det giver mit til tider nogle nedture, når det af og til tager fart.

Det sagt, tror jeg ikke jeg kunne have ændret mit valg, om jeg havde forsøgt, ligesom jeg ikke kan bremse de forandringer i mig, som det har sat i gang. Det var jo egentlig ikke et bevidst valg. Det var ikke jeg vågnede op en dag og besluttede mig for, at nu er jeg minimalist.. Eller at spørgsmålet: Vil jeg være minimalist eller vil jeg ikke? er dukket op for mig med mulighed for at svare ja eller nej. Men det er sket, og det er hårdt.

Ligsom det kan være hårdt at blive miljø-bevist, fordi man pludselig egenhænding har dømt planeten til undergang med sit forbrug og spild af fx. levninger fra en ret bestilt på restaurant som jeg ikke kunne spise op. Og som det kan være hårdt at blive politisk interesseret, fordi man pludselig opdager hvor mange dårlige beslutninger der bliver truffet - men også hvor komplekse spørgsmål og situationer de er besluttet på baggrund af, og hvor svært det i det hele taget er at få så stort et system/samfund til at hænge sammen financielt, lovmæssigt, socialt og i det hele taget. Og det kan være hårdt at blive interesseret for situationen i verden omkring en, fordi der sker så mange grusomme ting - gode ting også - så mange ting at man slet ikke kan følge med alligevel.

Jeg håber i vil have det i mente, hvis i skulle støde på nogle af mine mindre positive indlæg der muligvis har nogle af sinde rødder i min rejse mod minimalistiske.
Udgivet fredag d. 12. December 2014
2 kommentarer og 1962 visninger

Minimalism Tankespind

Kommentarer

IGravatar Ilhja 12 December 2014 16:13

Jeg har også stødt ind i samme tankegang. Især fordi jeg har gemt mange ting som jeg vil lave noget ud af, altså en slags genbrugs kreative ting. Men hvor lange skal jeg gemme tingene og hvornår går det over til at blive rod og derved ikke passer ind i mit liv.

JHGravatar Jeanette Henriksen 12 December 2014 23:12

Jeg synes jeg er blevet god til at finde en balance, for mig handler det ikke om at det skal være enten eller, mere at jeg skal bruge min sunde fornuft og faktisk overveje hvad jeg gerne vil og har brug for. Lige nu handle det meste om hvad jeg har brug for, for at få det bedre.. Så nu handler det ikke så meget om ting for mig.. Ja og de sidste par gange hvor jeg har forsøgt at shoppe, har jeg ikke købt en skid. hvilket næsten kan bliver irriterende Ha Ha..

Knus <3

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie